Transformare pentru o clădire monument istoric din Buzău

Până acum câteva luni era o ruină.

Nici oamenii străzii nu mai stăteau aici, întrucât acoperișul se prăbușise.

Iată cum arată acum:În caz că nu v-ați dat încă seama despre ce clădire monument istoric din orașul Buzău este vorba vă prezentăm fotografia de mai jos:


Așa arată azi, pe dinafară fostele grajduri ale lui Marghiloman.

Și așa arată pe dinăuntru:Ce va fi aici ?

Conform datelor culese de reporterul buzoienii.ro din studiul de fezabilitate, „Grajdurile lui Marghiloman” vor funcționa ca spațiu expozițional – două din cele trei pavilioane.

Partea din spate va servi, ocazional, de grajd – când va găzdui în zilele festive câțiva cai de rasă și ponei (cu care se vor face, precum odinioară, plimbări pe aleile din parc).

Lucrările de reabilitare vor fi terminate în această primăvară (aproximativ două luni).

Tot atunci va fi gata o altă clădire monument istoric, care stătea să se prăbușească:

Așa arăta anul trecut

Așa arată azi, cu două luni înainte de inaugurare

C-tin Toma, primar Buzău: „Ne-am gândit să păstrăm specificul Casei de Oaspeți, care a găzduit-o inclusiv pe Regina Maria. La etaj și la mansardă vor fi șase unități de cazare în regim hotelier. La parter vor funcționa o cafenea, un mic restaurant, recepția și bucătăria. La cafenea se va servi și celebra cafea Marghilomana, fiartă cu rom sau coniac”.


Casa de Oaspeți va completa imaginea Vilei Albatros. Împreună cu „Grajdurile lui Marghiloman” vor fi un important obiectiv turistic al orașului Buzău

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Transformare pentru o clădire monument istoric din Buzău

  • Chiar și cei mai cârcotași cititori trebuie să recunoască necesitatea ” primenirii ” ansamblului arhitectonic al lui Alexandru Marghiloman – care este o reușită ! Totodată, sper că n-ați început campania electorală pentru actualul primar … Pentru obiectivitate, v-aș sugera să enumerați câte spații libere și/sau renovate și consolidate stau nefolosite ” în scopuri culturale ” și puteți s-o luați de la nord la sudul orașului – veți avea o revelație !

    Răspunde
  • Iesenii de la grup Est merg bine, astia fac treaba nu se joaca. Numai daca te uiti la lucrarile lor ce monumente au refacut deja e bine bine.
    Bravo baieti !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.