„Trebuie făcut ceva. Am văzut salvări blocate în trafic! M-am pus în pielea pacientului aflat în nevoie”. Iată propunerea vicelui CJ Buzău, Adrian Petre

Se întâmplă tot mai des în orașul Buzău în această perioadă.

În special după ora 15.00, preț de câteva ore, traficul din anumite zone ale orașului Buzău devine unul tot mai aglomerat.

Dacă, în ciuda nervilor și a indispoziției, majoritatea șoferilor și a pasagerilor pot aștepta, pentru pacienții care au nevoie de ambulanță ori se află deja în ambulanță – uneori minutele fac diferența dintre viață și moarte.

„Am văzut tot mai des în ultimele zile ambulanțe blocate în trafic. Prinse, în ciuda semnalelor luminoase și sonore, ca într-un clește de mașini atât din față cât și din spate. M-am pus în pielea pacienților care așteptau salvarea ori se aflau în ea. Atunci mi-a venit ideea de a înființa, într-o altă zonă a orașului, a unei noi stații de salvare. Mă gândesc în principal la pacienții din zona Broșteni, Dorobanți și Micro V. Din cauza traficului, tocmai din Micro XIV, se poate ca o salvare să facă zeci de minute până la un pacient în suferință. De aceea, gândesc că înființarea unei stații de salvare la spitalul Gârlași, de pildă, ar fi utilă. Sau la maternitatea veche, ori undeva pe Horticolei, deși varianta Gârlași mi se pare cea mai bună. Mâine mă voi întâlni cu reprezentanți de la Serviciul de Ambulanță Buzău, de la ISU și de la Spitalul Județean pentru a discuta pe seama acestei propuneri”, ne-a declarat, azi, vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre.

Inclusiv dvs., cititorii buzoienii.ro, puteți să vă exprimați mai jos părerea asupra oportunității înființării unei noi stații de salvare și a locului cel mai indicat.

Citește și articolul: Au apărut în stații. Noi panouri cu orarul autobuzelor. Vești bune privitoare la frecvență

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „„Trebuie făcut ceva. Am văzut salvări blocate în trafic! M-am pus în pielea pacientului aflat în nevoie”. Iată propunerea vicelui CJ Buzău, Adrian Petre

 • Ati putea face o stație de salvare zi la Spitalul CFR.

  Răspunde
 • Pingback:

 • Nu intarzierea salvarii din cauza traficului e problema ci așteptarea pe holurile de la UPU!

  Răspunde
 • Excelenta idee,felicitări,in zona acelor cartiere ar fi nemaipomenit de bine,atât pt cetățeni cat si pt faptul că s.ar mai crea noi locuri de munca,acum sa vedem si cat de realizabila va fi…????

  Răspunde
 • Rezolvati trecerea de pietoni dintre Carrefour si Penny XXL (pasarela sau pasaj care e aproape pe jumatate realizat in partea dinspre Carrefour) si veti vedea ca brusc se descongestioneaza partea de nord a orasului. Succes!

  Răspunde
 • La spitalul Girlasi unde a mai fost.Se poate reabilita locatia atit pt salvari cit si pt personal. In alte parti ar trebui investitii in spatii de cazare pt soferi si personal medical plus parcari pt masini.O solutie pt viitor ar fi achizitionarea de masini 4×4 pt diferite zone si sezoane

  Răspunde
 • 1. goliti E85 (bd`ul Unirii) de masini parcate. e drum european sau.. ?
  2. faceti parcari.. „braduti”, suspendate, subterane.. orice fel dar faceti!
  3. cresteti impozitele pe masini pentru ca foarte multe stau nemiscate cu saptamanile..

  Răspunde
 • stati linistit d-nu vice,ca la cum merg soferii cu ambulantele,nu mai ajung cu patienti teferi,la nici o unitate,asa ca nu va mai fortati sa faceti cva,ca tot rau va fi,mai bn ati umbla la soferii dupa ambulantw,ca p euro 85,mai repede merg soferii cu masinile mici,decat iei,sant nesimtito cva d speriat,nu are nici un interes sa o ia p contrasens,sai claxoneze,sa faca flwsuri,nimic,daca ala din fata calca frana,o calca si iel,in loc sal depasesasca,au o durere d p..a,cva d nedescris,asa.i daca sant numai pile,eu daca vreau sa ma angajez ca sofer p ambulanta,mi se baga bete.n roate.

  Răspunde
 • Nu ar strica si niste actiuni, in colaborare cu politia rutiera,pentru soferii care nu acorda prioritate salvarii, pompierilor, politiei. Sunt destui care nu reactioneaza de nici un fel la auzul sirenei. Legea circulatiei, prevede altceva.

  Răspunde
 • La spitalul Gîrlaşi sau chiar la fosta Maternitate (reabilitată) ar fi excelent.
  La Gîrlaşi esre cam aglomerat. Străzile înguste, cu sens unic…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.