„Trebuie gratuitate pe autobuz și pentru ei!”. Iată și răspunsul primăriei la propunerea consilierului local

În viitoarea ședință a Consiliului Local Buzău, consilierii vor avea pe ordinea de zi și proiectul prin care se solicită acordarea gratuității pe autobuz și pentru persoanele cu venituri sub salariul minim pe economie.

Propunerea îi aparține consilierului PNL Nicu Bănică  și îi vizează în principal pe acei salariați încadrați de patroni cu jumătate sau sfert de normă, deși în realitate lucrează program de opt ore.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2018, se acordă gratuitate pentru transportul în comun cu autobuzele Societăţii Comerciale “Trans – Bus” S.A. Buzău pentru următoarele categorii de persoane:

  • Persoanele care au venituri individuale până la nivelul salariul minim brut pe economie, cu domiciliul în municipiul Buzău.

  • Facilităţile de transport prevăzute la alin.(1) din prezentul articol se acordă, pentru toate traseele concesionate societăţii comerciale, numai pe baza actului de identitate şi a adeverinţei de venit din luna anterioară, eliberată de angajator”.

Propunerea consilierului PNL, are șanse mici de a fi votată de majoritatea PSD-ALDE din consiliul local.

Deja a primit aviz negativ din partea Serviciului Buget-Finanțe și a Compartimentului Transporturi Locale din Primăria Buzău:

„Deoarece în Ordonanţa de urgenţă nr.79/2017 se prevede reducerea impozitului pe veniturile din salarii de la 16% la 10% acest lucru ducând implicit la reducerea veniturilor UAT Buzău de la 109.000 mii lei la 70.000 mii lei, se impune redimensionarea cheltuielilor în sensul micşorării acestora față de anul 2017 și în nici un caz angajarea altora suplimentare”.

Așadar, municipalitatea urmărește micșorarea subvențiilor acordate și nu creșterea acestora cu încă o categorie de populație.

În aceste zile se discută și situația gratuităților pe autobuz acordate pensionarilor.

Există scenariul păstrării acestora ca în prezent dar și cel al limitării (posibil la 20) a numărului de călătorii gratuite.

Citește și articolul: VIDEO: „Ce cauți tu ca băiat în toaletă la fete?”. Plângere a mamei unei eleve. Iată la ce liceu buzoian s-a întâmplat

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Trebuie gratuitate pe autobuz și pentru ei!”. Iată și răspunsul primăriei la propunerea consilierului local

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.