Trebuie înțelepciune, iar interzicerea accesului presei la ședințele Consiliului Local Buzău retrasă

O decizie pripită, care face mai mult rău decât bine.

E cea votată ieri în Consiliul Local Buzău – de interzicere a accesului presei locale la ședințele de consiliu.

Un lucru bun și civilizat, transmiterea ședințelor CLM în direct pe facebook și youtube, a fost pătat de această măsură exagerată, care pune în relație antagonică presa locală și CLM Buzău.

O ciudățenie, care poate fi exprimată în limbaj popular de zicalele, „de ce să fim prieteni când putem fi dușmani” și „pe șarpe, când îl doare capul, iese în drum”.

Majoritatea ziariștilor locali nici n-ar mai fi venit la ședințele CLM, câtă vreme ele sunt transmise profesionist pe facebook și youtube. Fie din comoditate, dar și din utilitate, poți scrie știrea aproape în timp real. Astfel că măsura interzicerii, nu micșorează numărul de persoane din sală, înțeleg că asta s-a urmărit, dar reușește în schimb (cu prisosință) să-i pună pe primar și consilierii PSD într-o lumină negativă.

Sper că executivul primăriei, împreună cu consilierii, să realizeze că ieri s-au pripit, nu-i prima dată, a greși e omenește, și să dea dovadă de înțelepciune și să anuleze la proxima ședință această prevedere.

Sunt păreri, că unul sau altul, din echipa primarului, din ignoranță (90%) sau interese personale (10%), reușesc din când în când s-o comită, punându-l pe primar (ocupat probabil cu altele, mai importante) în situații incomode. Cum a fost, de pildă, cazul scoaterii fotografiilor eroilor de pe Calea Eroilor. Și, acum, cu interzicerea accesului presei în ședințele CLM.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Trebuie înțelepciune, iar interzicerea accesului presei la ședințele Consiliului Local Buzău retrasă

 • Mai Domnule Tereaca , adica te faci ca nu stii ca acest Consiliu Local este o mana de oameni ce fac exact ce le spune Toma ?????

  Răspunde
 • Ups…de urmărit subiectul și reacția primarului ! Procentele acelea cu 90% și 10% cred că sunt atribuite greșit, mai degrabă inversate!! Și dacă se va bune batista pe țambal ce vei face domnule Tereacă??

  Răspunde
 • PSD-ul nu -si poate ascunde apucăturile comuniste!

  Răspunde
 • Gabi nu PSD-ul, anumiți exponenti care cred ca si au luat scaunele pe viata

  Răspunde
 • Hopa! Pai ce-ai patit coane Auras ?(sau sa-ti spun Zlatan, sa sune a super-star? Ho, nu te ofensa, Zlatan = Auras in limbile slave) Ti-a facut-o Tomita?
  Hai las-o-n spanac de vrajeala cu „CLM nu stiu ce a facut”…care CLM? Aia-i (in mare parte) o adunatura de catei ai lui Tomita. Nu tre’ sa fii savant sa intelegi si nici chiar tu, oricat ai fi de cuminte, nu poti nega asta.
  Da’ eu v-am zis de-un an ca Tomita e mega-ultra-super-comunist da’ voi nu, Batman, Batman. Las’ ca vedeti voi ce pune Tomita, incet dar ireversibil, jugul pe voi.

  Răspunde
 • Fiecare pasăre, pe limba ei piere.

  Răspunde
 • Este un joc periculos facut de Primar si tindem sa credem ca sa indreapta spre dictatura personala, din cateva motive:
  1. Acum cateva luni a dat ordin sa dispara din aplicatia Buzau City Report sute de conturi si comentariile lor, cele mai multe erau negative sau scoteau informatii “secrete” din Primarie; INSA, spunem noi ca erau constructive pentru o lume civilizata si corecta –> Pentru libertatea cetateanului buzoian are NOTA 1;
  2. Au fost si vor mai fi date HCL-uri pentru “prieteni din toate barcile politice” cu conditia sustinerii planurilor visate de Primar (… ie trebuia sa fie, nu mai este de ceva vreme) ;
  INSA, fara sa tii cont de cetatenii tai, fara o informare si o consultare corecta nu se face nimic bun si trainic. Pentru o viata neigradita si nepoluata a cetatenului buzoian are NOTA 2;
  3. Ca sa te feresti acum si de presa e ceva infricosator…la ce sa ne asteptam? Sa zicem “Doamne ajuta!” sau Doamne fereste!”
  Aici NOTA trebuie data de cetateni/cititori.

  Răspunde
 • …sincer nu pot crede ca ai scris asa ceva d-le reporter! Asta inseamna ca putem publica aici toate adevarurile care dor?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.