„Trebuie lămurite o serie de afirmații neadevărate”

Pentru a lămuri o serie de afirmații considerate a fi „fără suport în realitate și lansate în spațiul public”, Compania de Apă S.A. Buzău a ținut azi să aducă la cunoștința publicului din municipiul Buzău următoarele aspecte:

„Nici o rețea de canalizare din lume nu este proiectată să preia pe termen scurt cantități nelimitate de apă pluviala.

Ieri, strada Viilor, mun. Buzău

În situația ipotetică în care s-ar construi un sistem de preluare combinată a apelor uzate și a celor pluviale (supradimensionat în acest scop), avantajul punctual al preluării tuturor cantităților de apă de ploaie ar fi anulat de faptul că în restul timpului, supradimensionarea conductelor de canalizare ar duce la apariția mirosurilor neplăcute de la apele uzate care nu ar mai curge, ci ar stagna în rețele, și la costuri de operare uriașe.  Din păcate, sunt zone în municipiul Buzău în care unele colectoare de canalizare sunt supradimensionate și se comportă ca rezervoare, în care apele uzate stagnează, așa cum există și zone de rețea de canalizare subdimensionate, care intră primele în presiune la căderi mai abundente de ape pluviale.

În situația ploii torențiale de joi, 20.06.2019, Compania de Apă a intervenit prompt în zonele în care a fost solicitată și în punctele sensibile deja cunoscute din municipiu.  Stația de evacuare a apelor pluviale din zona pasajului din Bariera Brăilei a funcționat la parametri normali, astfel încât, deși exista apă pe carosabil, pasajul a fost circulabil. Echipele de intervenție ale Companiei au monitorizat și alte zone sensibile din municipiu (colectoarele din Zona Industrială, str. Horticolei și str. Transilvaniei), dar în aceste zone nu s-au înregistrat probleme deosebite.

Într-o singură situație, pe strada Frăsinet, acolo unde colectorul de canalizare a intrat în presiune, un capac a fost dislocat. O echipă de intervenție a Companiei a securizat și semnalizat zona, pentru a preîntâmpina posibilele accidente, și, după normalizarea situației, a montat capacul corespunzător. Tocmai din motivul că perimetrul dintre străzile Frăsinet  și Pietroasele este unul cu probleme în ceea ce privește canalizarea, am demarat, încă de pe data de 18 iunie, lucrările pentru extinderea sistemului de canalizare în această zonă – CLICK AICI pt. detalii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Trebuie lămurite o serie de afirmații neadevărate”

  • Atunci sa scoata hotia aia de pe factura cu apa de ploaie… de ce ne fura banii sub pretextul ca evacueaza apa de ploaie daca recunosc că nu fac asta si nici nu intentioneaza sa faca asta?

  • Cei de la CAB, mai ales doamna Savulescu ca si sefutul ei Tomita cel drag si scump sufera de grandomanie si isi sustin ideea ca salariile nesimtite si lucrarile proaste sunt datorita lui Tescaru. Nu ca nu ar avea si el vina lui.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.