„Trebuie mărite salariile profesorilor și tăiat din altă parte!”

Declarație de susținere a profesorilor din partea primarului C-tin Toma.

„Sunt de partea profesorilor. Trebuie să aibă salarii mult mai mari. Eu le-aș mări ca la medici, așa cum s-a făcut atunci, ca să nu mai plece. Educația nu este o glumă, trebuie investit aici și în cultură. De fapt, nici nu trebuia să se ajungă la grevă, situația trebuia anticipată”, a spus Toma la Campus TV.

Toma a dat și soluția guvernului: „Trebuie dat la profesori și tăiat de la sutele de agenții ale statului, sutele de consilieri de stat, miile de funcționari care primesc salarii mari nemeritate. E o realitate, chiar dacă sunt și eu politician, trebuie să spun adevărul. Statul trebuie să-și micșoreze costurile de funcționare în alte sectoare”.

„Pentru că sunt un tip direct și zic mereu ce cred trebuie să le spun profesorilor de la Buzău că nu mi s-a părut prea frumos când au huiduit atunci de Ziua Eroilor. Domnul Ciolacu a mers în mijlocul lor înainte de ceremonie, a stabilit o întâlnire la prefectură cu reprezentanții lor, nu mi s-a părut normal să huiduie și să sune din vuvuzele pe toată durata manifestării. Era Ziua Eroilor, eroii noștri merită respect indiferent de context”.

Citește și:

loading...

15 comentarii la „„Trebuie mărite salariile profesorilor și tăiat din altă parte!”

 • Pincipiile si vorba buna vin odata cu burta plina. Daca ar fi politicienii si magistratii care au ingropat tara cu burta goala, ar fi in stare de crima de om, nu doar de huiduieli si injuraturi.

  Răspunde
  • Greșit.
   S-a huiduit după ceremonie. Atunci l-au huiduit pe Dl. Ciolacu. Or fi fost două-trei cazuri izolate în timpul ceremoniei, dar marea majoritate a profesorilor știu să-și onoreze eroii.

   Răspunde
 • Toma nu e în stare să anticipeze o groapă și vorbește de anticipări la TV

  Răspunde
 • Să propună micșorarea salariilor din administrație, dacă tot este el așa de solidar. Dar ….. Sau verificarea și impozitarea tuturor meditațiilor și, din ce se strânge la buget, să le aloce în salariile profesorilor.

  Răspunde
 • De ce nu publici comentariile, Auraș Tereacă! Vorbeam de zicala domnului Toma „trebuie tăiat din altă parte”! Asta în timp ce primăria Buzău și CJ Buzău, organizează 3 festivaluri, în nici 3 luni ( Drăgaica, Marghiloman și Monteoru), cu artiști gen Andra sau Loredana (despre care se știe ce tarife au), cheltuind astfel zeci de mii de euro din banii publici! Apoi, i-aș întreba pe domnii Toma și Neagu, cam ce sume ridică lunar ca și salarii, sporuri sau alte indemnizații! Apoi, știi ce salarii, sporuri, indemnizații etc. au ceilalți șefi din instituțiile publice ale primăriei ( Compania de apă, Transbuz etc.)! Acum, publică aceste sume, le analizăm și îl putem eticheta pe domnul Toma în contextul afirmațiilor sale legate de salariile profesorilor!

  Răspunde
  • Numai la profesori trebuie marite salariile, dar ăștia care lucrăm la patronat dacă am face grevă a doua zi ne ar da afară noi lucrăm pe minim pe economie să vă putem plăti vouă salariile în 3 schimburi și lucrăm 8-10 ore pe zi și voi vă vaitati să vă fie rușine ați făcut ditamai greva la sfârșitul anului de școală că ați profitat de ocazie

   Răspunde
 • Dl. Toma este în campanie electorală. Încearcă să își atragă de partea sa angajații din sistemul de învățământ.
  Să se taie de la unii și să se dea la alții! Halal, politică, coane Toma!
  Păi dacă așa-i corect de ce ați aprobat ca gardienii publici (angajații primăriei) să primească normă de hrană, adică între 750 și 1.200 lei net/lună/gardian, în loc să reduceți numărul lor după modelul lui Bolojan??? De ce digitalizați primăria și, astfel, se reduce numărul de angajați? De ce nu reduceți numărul de autovehicule de serviciu ale primăriei, iar pe cele care rămân de ce nu montați sistem de monitorizare prin GPS? De ce? Nu mai zic de firmele primăriei unde banii se toacă fără limite…
  La nivel de PSD, de ce nu propune Toma reforma administrativă cu tot ceea ce înseamnă???

  Răspunde
  • Foarte probabil ca venitul celor care păzesc porțile școlilor să depășească bine venitul multor cadre didactice. La fel de probabil este să poată face schimb de locuri mulți dintre ei fără să fie sesizate diferențe de performanță în ambele domenii, chiar dacă localii nu au studiat pedagogie. Poate se rezolvă inechitatea cu ocazia asta. Problema performanței rămâne de rezolvat cu altă ocazie. Nu elevii sunt problema în calea învățăturii…. nici toți părinții.

   Răspunde
 • Domnul Toma ar face si ar drege, precum multi alti simpli alegatori, doar ca-l incurca realitatea, noroc ca nu costa nimic sa vorbesti, inca. Eu, in locul dlui primar, pentru ca am si umblat si cu gandul nu doar cu trupul (turist social), i-as pune sub nas lui Marcel o prevedere care sa copieze intocmai si la litera ideea americanilor, unde fiecare primeste atat cat plateste (din impozite). Vrei ca rezultatul sa aiba parte de o educatie aleasa? Atunci, plateste! Tu, nu noi toti! In portiunea de timp a lui „sa fie frumos!”, asteptarile, culmea, nu sunt mai mari decat frustrarile acumulate. Nimeni nu m-ar contrazice, pentru ca ar contrazice pe SUA. Ar avea impact demografic bazat si pe adevarata pregatire (atractabilitate) a profesorilor? Ar cam.

  Răspunde
 • Primaria ar putea taia banii alocati cluburilor sportive (multe milioane de euro) si sa finanteze investitii in educatie si sanatate, ca tot sunt clamate ca prioritati nationale.

  Răspunde
 • Este crucial să ne concentrăm asupra măririi salariilor profesorilor și redistribuirii resurselor în mod eficient. Educația este fundamentul unei societăți prospere și investiția în profesori este esențială pentru succesul elevilor noștri. Să alocăm prioritățile corespunzător și să recunoaștem contribuția valoroasă a profesorilor la viitorul nostru comun.

  Răspunde
 • Numai la profesori trebuie marite salariile, dar ăștia care lucrăm la patronat dacă am face grevă a doua zi ne ar da afară noi lucrăm pe minim pe economie să vă putem plăti vouă salariile în 3 schimburi și lucrăm 8-10 ore pe zi și voi vă vaitati să vă fie rușine ați făcut ditamai greva la sfârșitul anului de școală că ați profitat de ocazie

  Răspunde
 • Cum mai drege Busuiocul…. Fraza asta cine o fi spus-o?
  „– Lasă că-i bagă creditele la clasă pe profesori!”

  Inca un screen shot..

  Răspunde
 • asta se viseaza … presedintele Romaniei ….. pentru asta ar promite sa faca chiar si Buzaul precum New York-ul …. chiar nu are limite ….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.