Trebuie montate în toate blocurile! Se aplică de marți

Presiune pusă pe C-tin Toma și Sorin Cârjan, primarii din municipiile Buzău și Rm. Sărat.

Ministrul Marcel Vela a anunțat în această seară că în toate blocurile de locuințe trebuie montate dozatoare cu dezinfectant.

„Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune”

Ordonanța prevede că măsura trebuie aplicată de marți 31 martie😯.

În realitate termenul este unul utopic, Primăriile Buzău și Rm. Sărat neavând de unde să cumpere – peste noapte – mii de dozatoare, care să mai fie și montate (până marți) la intrarea în blocuri.

Toma trebuie să aloce urgent bani pentru achiziția de dozatoare

Blocuri mai sunt în jud. Buzău într-un număr mai mare la Berca și la Nehoiu.

Textul ordonanței nu prevede dacă dozatoarele trebuie umplute tot de primării sau acest lucru cade în sarcina proprietarilor/asociațiilor de proprietari.

În mun. Buzău a început de vineri dezinfectarea tuturor străzilor și trotuarelor

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Trebuie montate în toate blocurile! Se aplică de marți

  • Adica unul pune suportul, celalalt vine cu hartia igienica!!! Culmea! Pai asociatiile de proprietari nu au fonduri pentru asa ceva. Ar plati tot locatarii. Si aici apar o serie de discutii,probleme. Ca la noi nu e nimeni dispus sa umple un dozator,prin asociatie, el stand de fapt in casa si nebeneficiind de obiectul respectiv. Este clar ca sarcina este pentru UATuri. E greu de respectat si pentru institutii, materialele fii d greu de procurat in perioada asta. Poate doar daca au refacut stocurile la nivel national firmele care trebuie.

  • Auras, scrie foarte clar „montarea de dispozitive CU soluții dezinfectante”, nu cred ca e foc de discutii aici! Si pentru ca esti in relatii mai bune cu primarul decat sunt eu, te rog sa te interesezi cam pe cand preconizeaza dumnealui ca va ajunge cu igienizarea in zona industriala, nu de alta dar aici cred ca e traficul de persoane cel mai intens in zilele astea. Daca nu se poate dezinfecta, macar sa spele (nu sa stropeasca) strazile de stratul gros de praf. Il invit pe domnul primar pe Soseaua Constantei, strada pe care a fost redirectat traficul greu din cauza lucrarilor de la pod, sa vada dumnealui cam pana unde se inalta praful dupa ce trec cateva camioane…

  • Textul ordonantei militare nr. 4 la art. 6 este clar , „Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive CU solutii dezinfectante ” , nu goale . Si le vor umple si vor dezinfecta lifturile , casa scarilor si alte spatii comune , periodic .
    Asociatiile de locatari nu trebuie sa dea niciun ban , in ordonanta scrie limpede pt toata lumea ca autoritatea publica locala trebuie sa asigure .
    Le place sau nu unor primari fiindca trebuie sa dea bani ACUM pt chestia asta , nu pt altele care erau deja arvunite , asta e alta poveste …

  • @Gicu, nu ma gandeam la hipoclorit, sper doar sa le spele in adevaratul sens al cuvantului nu ca acum doar sa le stropeasca. Povestea cu praful adus de vant care nu poate fi tinut sub control este doar o poveste, daca strazile ar fi spalate cu adevarat zilnic si daca s-ar mai lua cateva masuri complementare, cu siguranta cantitatea de praf din oras s-ar diminua semnificativ.

  • D-le Tereaca pai daca spune ca: Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive CU solutii dezinfectante ,normal ca se vor ocupa si de umplerea lor, ca doar nu le pun Goale. Iar vrei sal scoti pe Primar ?????

  • Cu siguranta chiar si hipocloritul e mai bun decat…nimic! Strazile Buzaului n-au fost spalate excesiv niciodata, asa ca e de preferat sa fie spalate macar acum cu hipoclorit sau orice altceva care dezinfecteaza! Pericolul este mizeria, nu solutia de curatat care contine clor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.