Ce trebuie să știe toată lumea. Ce se întâmplă într-un accident cu victime duse la spital

De câteva ore în mass-media buzoiană și națională s-au difuzat materiale de presă în care s-a prezentat și comentat asupra cazului fetiței de 8 ani din Buzău.

Ilinca a primit acasă o notificare din partea Spitalului Județean prin care unitatea medicală urmărește să încaseze suma rezultată în urma celor cinci zile de spitalizare.

Astăzi, consilierul juridic al spitalului judetean, Sorin Pătrașcu, a susținut o conferință de presă prin care a lămurit lucrurile.

Pornind de la acest caz particular s-au aflat lucruri pe care nici ziariștii, nici majoritatea buzoienilor nu le știau.

„Așa scrie în lege. În cazul unui incident cu victime care ajung la spital, unitatea medicală trebuie să recupereze cheltuielile de spitalizare. Chiar dacă e vorba de un auto-accident, cu ar fi de pildă cazul unui șofer intrat într-un stâlp. Spitalul trebuie să afle vinovatul și să-i ceară să dea banii. Dacă angajații de la departamentul juridic n-o fac, atunci vor avea de furcă peste un timp cu inspectorii Curții de Conturi”,a spus Pătrașcu.

Acesta a lămurit și cazul Ilincăi:

„Fetița a stat cinci zile în spital. În presă s-a strecurat o eroare. Ea n-a fost notificată să plătească banii, ci doar să ne comunice numărul dosarului penal.  În acest fel, noi putem vedea cine e vinovat de producerea accidentului, ca să-i cerem ăluia să dea banii. Apoi, pe mine, de la oficiul juridic, nici nu mă interesează câți ani a avut victima. Repet, îl căutăm pe cel vinovat, și ăluia îi dăm nota de plată. Din câte am înțeles, în acest caz tatăl a fost cel vinovat de producerea accidentului și lui îi vom trimite notificarea de plată. Dacă nu va plăti de bunăvoie, va trebui, conform legii, să-l dăm în judecată”.

În concluzie, iată ce trebuie să știe toată lumea:

 1. În caz de incident, dacă rezultă victime internate, vinovatul va trebui să plătească spitalizarea. A sa și a tuturor celorlalți.

 2. De obicei, vinovatul unui accident rutier nu dă bani din propriul buzunar. Plătește firma de asigurări.

 3. Dacă vinovatul era băut sau consumase droguri, firma de asigurări – după ce va fi plătit tot – se poate întoarce împotriva acestuia, cerându-i să achite parțial sau integral prejudiciul.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „M-au dat afară din Piața Dacia. Nu mă lasă cu kurtos, porumb și gogoși la Târgul de Crăciun”CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Ce trebuie să știe toată lumea. Ce se întâmplă într-un accident cu victime duse la spital

 • Auras am o rugaminte la tine !!Lamureste-ma in urmatoarea problema De ce mama dracului mai platim impozite si taxe acestui stat bolsevic ,terorist si mafiot, daca atunci cand avem un accident si santem singurii vinovati si totodata victime trebuie sa platim spitalizare ?Care-i rostul c.a.s.s.-ului ?

 • Rostul asigurarii medicale in principiu e pentru boli petrecute fara nici o vina.
  Atunci cand exista un vinovat pentru producerea imbolnavirii atunci trebuie recuperat de la cel culpabil, sau de la asigurarea civila a acestuia daca are.
  Asa e peste tot in lume. Ba chiar in unele sisteme trebuie ca tu personal sa te judeci cu vinovatul pe civil sa obtii banii inapoi pentru plata facturii.

  Daca te injunghie unul pe strada si ajungi la spital factura ar trebui emisa pe numele celui ce te-a injunghiat, ca daca nu te injunghia nu mai ajungeai la spital. Asta conform principiului VINOVATUL PLATESTE.
  Si cand te duci in spital pentru o operatie banala, pentru apendice de exemplu, se emite o factura, factura care ajunge la asiguratorul tau (Casa Nationala de Pensii) si pe care asiguratorul tau o va plati in locul tau.
  E vorba de o birocratie.

  In cazul asta vinovatul e chiar tatal copilului… deci va plati el sau asigurarea lui RCA.
  Inteleg ca familia si-a dat seama ca va trebui sa plateasca tot ea ca si-a bagat propriul copilul in spital si s-au gandit ca daca fac scandal se vor tocmi sa fie iertati de plata.

 • Sunt convins ca si rromii care ajung la urgente din cauza conflictelor interne plătesc spitalizare…Ofera chiar și bonusuri! Bat tot ce le intra in fata…apoi devin brusc victime…

 • legea e lege ! sa nu mai interpretam cine face accident si e vinovat plateste spitalul ….simplu!
  l am vazut pe tatal fetitei la TV. cica in 2013 dintr – o eroare de pilotaj a facut accident. adica nu el e vinovat ci eroarea de pilotaj. daca avea curaj recunostea ca a fost vinovat si isi asuma intreaga situatie. eroare de pilotaj….episodul ne arata o data in plus cit de perversa poate fi fiinta umana…..fetita nu are nici o vina e bagata in fata pt public de catre taica su ca sa se victimizeze….jalnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.