„Trebuie scoase uscăturile pentru a putea începe plantările de noi copaci”

Primarul Toma a ținut, din nou, să-i liniștească pe buzoieni în privința pădurii Crâng.

„Nu ia nimeni Crângul, nu se va face nicio casă acolo așa cum fabulează unii. Dimpotrivă, vom regenera Crângul, îl vom face mai frumos. Pentru a putea demara campania masivă de reîmpădurire, trebuie să scoatem mai întâi de acolo uscăturile. Mai sunt de scos 2300 de metri cubi de uscaturi și gata, se va încheia această etapă. Apoi vom face plantări, cu fonduri din PNRR”.


Mai mult, primarul a anunțat că în curând se va începe în Buzău o campanie de împădurire a unei suprafețe de 80 de hectare de-a lungul râului Buzău.

Toma: „Obiectivul este de transforma până în 2030 orașul Buzău în unul din cele mai verzi orașe din România. Deocamdată pe primul loc în România este Mircurea Ciuc cu 45 de metri pătrați/locuitor. Buzăul are acum 23 de metri pătrați, dar visul meu e să ajungem la 100!”.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „„Trebuie scoase uscăturile pentru a putea începe plantările de noi copaci”

 • Este un articol informativ despre necesitatea eliminării tufelor și a altor plante invazive pentru a face loc plantării de copaci noi în zona respectivă. Textul este bine scris și oferă informații importante despre cum aceste plante invazive pot afecta creșterea copacilor și calitatea mediului înconjurător.

  Răspunde
 • Draga Redactie,

  Recomand calduros domnului Primar Toma sa faca o vizita in zona crangului din jurul statiei de salvare de pe strada general Bastan Grigore. Poate merge si domnul reporter care a scris acest articol.

  Veti constata ca pe langa uscaturi trebuie scos si gunoiul strans acolo in ultimii 30 de ani, acum cand inca nu l-a acoperit vegetatia.Aveti ocazia sa faceti un articol de tipul „inainte” si „dupa”.

  Acum in aceste zile in care Franta fierbe ne putem compara intradevar cu Parisul; munti de gunoaie la ei dar si la noi.

  Răspunde
 • Nicio grija, uscaturile sunt luate de tigani in fiecare zi – nu stiu ce se intampla in timpul zilei, dar in fiecare seara vad un tigan cu un carucior care iese din Crang pe poarta principala si o ia spre Caraiman – niciodata nu l-a intrebat nimeni nimic. Onor politia locala se pare ca nu are program in zona.

  Răspunde
 • 2300 metri cubi? Chiar așa rău arată Crângul? Sau este un motiv de a tăia copaci, chiar dacă nu e nevoie, și de a justifica reîmpădurirea? Că ne-am săturat căt lemn dispare din România, cât jaf s-a făcut.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.