Trei amenzi pt. două firme. Reacția Green Weee

„Activitatea de depozitare a carcaselor de depozitare s-a desfășurat în deplină conformitate cu legislația în vigoare” – a comunicat Green Wee Buzău după izbucnirea incendiului.

Foto: frigiderele înainte de a lua foc

Nu de aceeași părere a fost Garda de Mediu Buzău care a amendat azi atât pe Green Weee (proprietara frigiderelor), cât și pe Romrecycling (deținătoarea platformei de depozitare).

60.000 de lei amendă pentru GREENWEEE INTERNATIONAL pentru activitate cu un echipament specific privind tocarea deşeurilor nepericuloase, închiriat de la o alta societate, fără să solicite şi să obţină acte de reglementare de la A.P.M. Buzău.

100.000 de lei amendă pentru ROMRECYCLING pentru nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu.

Amendă mai mică pentru poluare

O amendă mai mică, de doar 15.000 de lei (către Green Weee), a dat Garda de Mediu pentru fumul rezultat – care a depășit cu puțin limitelor admise.

„Valoarea înregistrată la indicatorul monoxid de carbon, în punctul din imediata apropiere a locului în care s-a produs incendiul, a depăşit cu puţin concentraţia maximă admisibilă (s-a înregistrat valoarea de 6,347 mg/mc faţă de concentraţia maximă admisibilă de 6,000 mg/ mc). Concentraţiile celorlalţi indicatori monitorizaţi s-au situat mult sub valorile admisibile” – comunicat Garda de Mediu Buzău.

Green Weee a anunțat că va plăti amenzile și va aplica imediat și celelalte cerințe ale Gărzii de Mediu Buzău.

Deșeurile afectate de incendiu trebuie predate, iar curtea salubrizată
Garda de Mediu a dispus sistarea activităţii de tocare a carcaselor de frigidere până la intrarea în legalitate.
loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.