Trei idei ale lui Toma pentru a reduce temperatura caniculară din Buzău

E un lucru demonstrat, în preajma cursurilor de apă naturale sau artificiale din incinta orașelor temperatura în perioadele caniculare e mai redusă cu 4-5 grade.

Pornind de la acest fapt, primarul Toma are trei planuri pe termen scurt și mediu.

1Readucerea la suprafață a Iazului Morilor. Un prim proiect va fi implementat în Micro III pe strada Frăsinet. Aici vor apărea în următorul an un canal cu apă și unu-două lacuri (în funcție de proiectul ce va fi ales). Ulterior, Iazul Morilor va fi scos la suprafață și în alte locuri din Buzău, existând un proiect inclusiv pentru Piața Dacia.

Proiecție Iazul Morilor – Micro III

2 „Vom amenaja un lac mai mare și altele mai mici între râul Buzău și oraș. Acolo avem un plan mai amplu care cuprinde un aqualand, piscină acoperită, extinderea parcului Tineretului și trei terenuri de fotbal. S-au făcut proiectele și s-au depus pentru a se obține finanțare fie de la guvern prin CNI, fie pe fonduri europene”, a anunțat primarul Toma.

Zona vizată de noile investiții și amenajări

3 „Vom împăduri fâșia dintre râul Buzău și oraș. Iarna de acolo bate Crivățul și aduce în oraș zăpadă și ger, vara praf și arșiță. Vom înființa o perdea forestieră pentru a limita aceste efecte”, spune primarul.

Ideea aducerii la suprafață a Iazului Morilor a fost preluată de primar de la C-tin Vânătoru, directorul Stațiunii de Cercetare Legumicolă. Municipalitatea vrea să preia canalul tocmai de la Vernești, de lângă râul Buzău pentru a-l amenaja

Probabil că marea majoritate a buzoienilor este de acord cu aceste trei idei. Rămâne de văzut în ce măsură cititorii acestor rânduri vor apuca să le vadă realizate.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Trei idei ale lui Toma pentru a reduce temperatura caniculară din Buzău

 • As vrea si eu sa fac Buzaul port dar nu am bani 🙂 bai nene nu s-a facut nimic pe bani europeni in acest oras , intrebarea este : de ce ? pentru ca cineva nu este credibil ,simplu , Domnule Trereaca sper sa nu-mi stergi comentariul , o zi buna

 • Sunt fericit că mai are cineva idea sa puna un copac nu să-l salute cu drujba .

 • Aqualand cu apa din raul Buzau, smecher … la fel ca la strand unde plutesc rahatii

  Mai faceti ceva sa mai atrageti si investitori in orasul asta ca sa mai faca lumea rost de bani sa aiba de unde sa se distreze, nu toti lucram la stat …

 • Foarte foarte bune proiectele.Succes in realizare.

 • Ei nu sunt in stare sa asfalteze străzile și trotuarele și ne aburesc cu cai verzi pe pereti

 • În acest oraș dacă avem proiecte pentru modernizare și normalitate în anul 2019, NU este bine.
  Pentru unii (ne)plătitori de taxe și impozite ar trebui căutate „proiecte” pentru subvenții la căldură și ajutoare sociale, altceva nu știți, pomană .
  Încurajați și susțineți aceste proiecte, doar asa putem sa ne dezvoltăm, avem potențial si idei bune. Lăsați-l pe domnul primar să-și pună în practica ideile.

 • Cred ca dr prea multa roacoare au bagat iazu’ vietii subteran. Modernizare inseamna atragerea de investitii, scoli, spitale, drumuri, trotuoare, si la urma cai verzi pe pereti, si nu viceversa.

 • Nu mai bine lasau copacii din oras si nu ii taiau si uscau intentionat, astfel incat nu mai exista umbra nici pe bulevard, unde pe vremuri era o umbra…
  In centru au inlocuit copacii ce faceau o umbra racoroasa cu niste copaci ca papadiile care nu fac nici un fel de umbra, ba chiar s-au uscat unii, ca nici ei saracii nu suporta sa stea in cuptor. Pana si printre blocuri au taiat copacii.
  Se taie tot… sa nu mai ramana nici un copac in oras. Cei din administratia locala urasc foarte mult copacii.

 • Ionel esti destul de prost informat. Din tomna pana acum am avut 3 locuri de joaca pe fonduri europene si mai urmeaza inca 2 tot din fonduri. Se atrag si fonduri, numai ca ” concurenta” lui Toma isi face treaba destul de bine cu dezinformarile pe facebook ;).

 • Care fîșie dintŕe rîul Buzău și oraș domnule Toma că numai există nimic. doar digul. unde mai faci si iadul morilor si o grămadă de lacuri pe terenul Expermentalei si terenurile cîntărilor. fugi domnule cu proiectele dumitale asta ne trebuie nouă acum drăgaici si proiecte pe cîrca poporului fa proiecte cum să mărești salariile la muncitori că aproape toți muncesc pe salariul minim garantat chiar unii sub acest salariu. fă un proiect si mută taivanejii din cadrul fermei Frasinu unde se spală cu substanțe toxice p e t u r i l e din plastic si apa o traversează pe gîrla care s a format de timpuri pe hotarul dintre comuna Costești si comuna Țintește. apă care miroase foarte urît pe tot traseul si a infectat pînza freatica din satele Odaia Banului , Gomoesti , Pogonele , Maxenu si Țintește satul natal al dumneavoastră domnule primar. Pentru că sunteți șeful PSD pe Buzău luați măsuri si mutații pe aceștia pe prundul buzăului lîngă stația de epurare pentru că a nenorocit cinci sate sau mai multe. asta proiect domnule primar activist si fost activist în partide de stînga . MAI FACEBOOC NU MAI MODIIFICA CUVINTELE DACA SUNTEM O TARĂ LIBERĂ ȘI NU O COLONIE.

 • „Rămâne de văzut în ce măsură cititorii acestor rânduri vor apuca să le vadă realizate”-deci recunosti si tu ca s-ar putea să nu se facă.

 • Domnule Anonim , datorita faptului ca stiu treaba cu fondurile europene tin sa te anunt ca faci o dezinformare grosolana , aici nu ne luam dupa Domnul Primar care spune ca a facut ceva cu fonduri europene , cei ce fac lucrari cu fonduri europene sunt obligati sa faca niste panouri publicitare de o anumita dimensiune unde scrie sursa banilor , daca dumneata faci dovada ca un asemenea loc de joaca are un asemenea panou !!!!!!!!!! EU IL MANANC . DECI NU MERGE CU VORBE !!!!!! Minciuna are ” chicere ” scurte , nu merge la infinit sa mintim atat de mult, chiar mai sunt si oameni informati .

 • Singura ideea de luat in seama este cea cu impadurirea. Dar nu se va realiza nicicand. De cand avem noua administratie, copacii in oras au disparut, in schimb neaparand nici macar unul singur.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.