Tribunalul a anunțat SENTINȚA pt. psiholoaga care a dat peste polițistul motociclist

Aproape 10 ani de închisoare a decis Tribunalul Buzău pentru psiholoaga care în august 2020 a dat cu mașina peste polițistul motociclist (vezi VIDEO mai jos).

Anda Vlădescu nu a oprit la semnalele repetate ale polițistului (care a urmărit-o apoi cu motocicleta prin oraș), iar pe Calea Eroilor s-a îndreptat brusc cu Fiat-ul înspre motocicletă. Polițistul a avut mare noroc că n-a ajuns sub roțile taxiului de pe contrasens (vezi foto mai jos).

Psiholoaga a fost acuzată de tentativă de omor, pedeapsă agravată de faptul că acțiunea a fost îndreptată împotriva unui polițist (ultraj), dar și de faptul că a fugit de la locul infracțiunii (fiind oprită ulterior în trafic).

În timpul anchetei, Anda Vlădescu a recunoscut că a vrut să dea peste polițist, dar că, totuși, nu a intenționat să-l omoare.

În plus, Anda Vlădescu mai trebuie să plătească despăgubiri morale polițistului (2 miliarde de lei vechi) și contravaloarea motocicletei distruse – către IPJ Buzău (838 milioane de lei vechi).

Sentința Tribunalului Buzău poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Ploiești.

Psiholoaga se află în arest preventiv din august anul trecut (i se vor scădea aproape doi ani din sentința definitivă), dar și sub tratament medical (până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol).

Sentința Tribunalului Buzău

Condamnă inculpata VLĂDESCU Anda Ioana la pedeapsa de 9 ani și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj calificat la data de 19.08.2020, în dauna victimei POPA Adrian Dumitru (în baza art. 257 alin. 1 și 4 C.pen., cu referire la art. 32, alin. 1 C.pen., raportat la 188 alin. 1 și 2 C.pen.)

Condamnă inculpata la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere la data de 19.08.2020, în dauna părţii vătămate IPJ Buzău (în baza art. 253 alin. 1 C.pen.)

Aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 9 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, inculpata având de executat în final pedeapsa de 9 ani și 10 luni (În baza art.38 al.2 C.pen. cu referire la art.39 al.1 lit.b C.pen., art.45 al.3 lit.a, al.5 C.pen.,)

Obligă inculpata să plătească părţii civile Popa Adrian Dumitru suma de 200.000 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale (În baza art.19 C.pr.pen. raportat la art.1349, art.1357 C.civ.,).

Obligă inculpata să plătească părţii civile IPJ Buzău suma de 83.807,78 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale (În baza art.19 C.pr.pen. raportat la art.1349, art.1357 C.civ.,).

Ia faţă de inculpată măsura de siguranţă a obligării la tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol (În baza art.109 al.1, 3 C.pen).

Confiscă autoturismul marca Fiat, model 500, an de fabricație 2008, folosit la săvârşirea infracţiunilor.

loading...

7 comentarii la „Tribunalul a anunțat SENTINȚA pt. psiholoaga care a dat peste polițistul motociclist

 • Rar mi se intampla sa aplaud o autoritate a statului roman. Acum o fac.
  Bravo instantei, dar si politistului!

  Răspunde
 • Mult exagerata sentinta. Se cam poarta in ultima vreme, in special la prima instanta.
  Pana si nevinovat daca esti si tot primesti ce mai mare condamnare la prima instanta, ca prima instanta judeca la misto, doar parafeaza ca notarii ce vin de la politisti si procurori, nu stau sa studieze dosarul, ca nu ii intereseaza, mai ales ca au imunitate absoluta, nimeni nu ii poate trage la raspundere pentru abuzurile comise, deci trateaza totul ca pe o joaca si parafeaza „judecata” facuta de procuror fara sa deschida dosarul sa vada despre ce e vorba.
  Sistemul e putred.
  Vezi cazul celebru in tara dictaturii medicale, cu amaratul ala de Strugurel sau cum i se spunea, care a fost condamnat la ani grei de inchisoare pentru o fapta pe care nici nu a comis-o in cadrul unui proces secret, nici macar nu a fost instiintat ca i s-a facut dosar si a fost trimis in judecata. Au fost incalcate toate pricipiile de drept la cazul ala, semana ca o grupare infractionala la care au participat toate structurile de forta, de la medici, politisti, procurori pana la judecatori.
  Probabil o fi cersit in trecut in fata casei cuiva influent din sistem, si cand a pris ocazia, cu dicattura medicala l-a aruncat in celula ca razbunare, alta explicatie logica pentru executia acelui amarat de asa maniera nu exista, acolo miroase a grupare infractionala organizata de la distanta.

  Răspunde
 • Sunt „socat”, la cat de repede s-a desfasurat procesul vs alte procese care treneaza ani de zile.
  Bravo Justitiei !

  Răspunde
 • Astia-s din Buzau si trebuie sa mai iasa si pe strada fara sa fie scuipati de lume, de asta au dat sentinta asa, dar sa vedeti ce o scot la polish, pardon, la apel, aia de la Ploiesti, pe psihopata, pardon, psiholoaga.

  Asteptam si reportaje cu psihologi sanatosi la cap daca ai, ca eu nu prea am vazut sau auzit, asta chiar ar fi o premiera.

  Răspunde
 • Fata asta era PSIHOLOG? Unde si-a facut „studiile”?Tot la o „facultate” din alea „cu frecventa redusa”?Astia sunt „licentiatii” tinerei generatii?Vai de mama lor!De ce i s-a dat o pedeapsa asa de mica?Asta merita cel putin 20-25 de ani de puscarie.

  Răspunde
 • Asa pățești dacă te dai smecher. Sa fie învățătură de minte pentru alții. 9 ani jumate e cam mult dar cam merita.

  Răspunde
 • Dacă o scot avocații „nebună” la Ploiești, scapă și de pușcărie și ăia 45.000 de euroi despăgubiri.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.