Trimis din nou în judecată. Are deja o condamnare cu suspendare

Noi probleme cu justiția pentru fostul deputat PSD de Buzău.

G4Media a anunțat în urmă cu câteva minute că Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte sub acuzația că și-ar fi falsificat declarațiile de avere și de interese în perioada în care a fost deputat.

Ghiveciu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații – 13 acte materiale între decembrie 2008 și octombrie 2015.

„În perioada respectivă fostul deputat a depus în calitate de parlamentar, cu intenție, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiași rezoluții, declarații de avere și declarații de interese care nu corespundeau adevărului” – comunicat Parchetul de pe lângă ÎCCJ

Anunțul e îngrijorător pentru fostul politician întrucât acesta mai are o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar legat de retrocedarea nelegală a unor terenuri din comuna Merei.

După condamnare, Ghiveciu s-a retras din politică și conduce cu succes o firmă de construcții din Buzău cu lucrări în toată țara. Acesta are afaceri și în media locală, susținând activitatea posturilor locale TV Buzău și Buzz FM.

Marian Ghiveciu a devenit cunoscut în 2008, când l-a învins pe Cătălin Predoiu – la acel moment ministru al Justiției – la alegerile parlamentare din Buzău, deși avea dosar penal (cel care a dus la condamnarea sa).

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Trimis din nou în judecată. Are deja o condamnare cu suspendare

  • Foarte urât mirositor mediul politic românesc. Oare ne vom face bine vreodată ? Mă gândesc că un număr de parlamentari redus la jumătate față de cel actual , arhisuficient pentru România , ar putea face mai dificil accesul unor asemenea specimene la fructul infracțiunii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.