Trupul fotbalistului buzoian e repatriat din Suedia

Demersuri încheiate cu succes pentru repatrierea trupului fotbalistului buzoian Gabi Zahiu.

Conform informațiilor primite din mai multe surse de reporterul buzoienii.ro, „joi după amiază trupul lui Gabi Zahiu va ajunge la Buzău. Va fi depus la capela bisericii Sf. Gheorghe de pe Patriei, stradă unde Gabi Zahiu a locuit și a copilărit”.


Biserica Sf. Gheorghe de pe strada Patriei. Trupul lui Gabi Zahiu va fi depus la capelă joi, sâmbătă urmând să aibă loc înmormântarea. Cortegiul funerar se va opri, sâmbătă la prânz, și la stadionul Gloria

Fostul mijlocaș de valoare al Gloriei Buzău, transferat în 1975 de Steaua (două titluri de campion), s-a prăpădit în noiembrie în Suedia la 67 de ani, în urma unei infarct (afecțiunile sale cardiace erau cunoscute).

Procedura de repatriere a fost dificilă, întrucât Gabi Zahiu nu mai era cetățean român. În 1987 când a ajuns în Suedia, la Orebro (club la care și-a încheiat activitatea), a fost nevoit să renunțe la cetățenie română pentru a aplica la cea suedeză.

Nu a avut copii, nu mai era căsătorit, cea mai apropiată rudă, sora lui din România de pe str. Patriei e bolnavă și netransportabilă. De aceea a fost nevoie de întocmirea unei procure speciale pentru scoaterea trupului fostului fotbalist de la morga spitalului din Suedia.

De repatrierea trupului lui Gabi Zahiu s-a ocupat Ciprian Calcan, nepot al fostului fotbalist, stabilit în Anglia.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.