Uau! Primăria Buzău pierde, atenție, 400 de miliarde de lei vechi! Iată cum!

Dintr-un document „scăpat” de Primăria Buzău și reținut de reporterul buzoienii.ro rezidă efectele negative asupra veniturilor municipalității după reducerea (de la 16 la 10%) a impozitului pe salariile buzoienilor.

Se aproximează că încasările Primăriei Buzău vor fi mai mici în 2018 cu aproape 400 de miliarde  de lei vechi (390 de miliarde mai exact)! La un buget total aproximat la 3 mii de miliarde de lei vechi rezultă un buget total (al primăriei) diminuat cu 13%.

Informația a fost „scăpată” de municipalitate într-un proiect de CLM privitor la gratuitățile pe autobuz.

„Deoarece în Ordonanţa de urgenţă nr.79/2017 se prevede reducerea impozitului pe veniturile din salarii de la 16% la 10% acest lucru ducând implicit la reducerea veniturilor UAT Buzău de la 109.000 mii lei la 70.000 mii lei, se impune redimensionarea cheltuielilor in sensul micşorării acestora fata de anul 2017 si în nici un caz angajarea altora suplimentare” – sursa: Serviciul Buget-Finanțe din Primăria Buzău.

Deocamdată primarul C-tin Toma nu a avut o declarație publică asupra acestui fapt.

E drept că nici n-a fost întrebat de presa locală. Pe de altă parte, Toma nici nu poate critica guvernul în condițiile în care vicepremierul Marcel Ciolacu a ajutat constant și considerabil Primăria Buzău. Vezi, recent, ajutorul de 150 de miliarde pentru subvenționarea căldurii, plus cele 250 de miliarde pentru repararea Colegiului Eminescu. Adică, doar prin aceste două proiecte, se compensează actualele pierderi. Putem adăuga și înjumătățirea banilor plătiți Companiei de Apă pentru apa de ploaie, tot în urma unui ajutor pe filiera Ciolacu.

Citește și articolul: VIDEO: „Ce cauți tu ca băiat în toaletă la fete?”. Plângere a mamei unei eleve. Iată la ce liceu buzoian s-a întâmplat

Pandele de la Voluntari amenință cu miting în fața guvernului 

În schimb, în țară, primarii sunt nemulțumiți, iar cel mai vocal a fost Florentin Pandele de la Voluntari. Acesta a amenințat că va protesta în fața guvernului, întrucât primăria sa va pierde 8 din cele 40 de milioane de euro buget (adică 20%). Pandele a cerut ca toți primarii să facă demersuri la parlamentari și să nu voteze bugetul, în timp ce prim-ministrul Tudose a dat asigurări ca pierderile vor fi compensate cu alocări din bugetul de stat.

Citește și articolul: „Trebuie gratuitate pe autobuz și pentru ei!”. Iată și răspunsul primăriei la propunerea consilierului local

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Uau! Primăria Buzău pierde, atenție, 400 de miliarde de lei vechi! Iată cum!

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Toata lumea pierde din marea revolutie fiscala Statul,angajatii si angajatorii sunt afectati.Si atunci care e logica acestei guvernari cretinoide??La ce atata ambitie din partea lor,nimeni nu stie.Dumnezeu cu mila……

  Răspunde
 • Reiau o frază a domnului de mai sus „„Cu Dumnezeu înainte ””.Chiar așa domnilor ,toată lumea are de pierdut din bulversarea asta fiscală ?Atunci cine câștigă ?Tata mare fie-i țărâna ușoară .Statul câștigă domnilor ,și slujitorii lui fideli .Adică din clădirea aia care seamănă cu o navă intergalactică și care a fost construită cu sânge …Oare de aceea am ales noi niște oameni care să ne apere de astfel de derapaje (știu e prea blândă exprimarea )sau i-am ales ca să mai facă și bine poporului ăsta amărât ,care sunt momente în care nu știe pe unde să o mai apuce să pună ceva pe masă copiilor ? De ce credeți că ies oamenii ăia în stradă ,iarnă ,vară ,nu contează ,viața și-o trăiesc la fel Vorbesc cu tinerii care nu au apucat vremurile noastre și care nu înțeleg .Părinții voștri ies în stradă pentru voi ,să o duceți mai bine și să fiți mai fericiți .Nicotina și marijuana costă puțin la început și te aduc în starea aia de beatitudine ,dar cu timpul devin dependenți,consumă și cheltuie din ce în ce mai mult ,iar când nu mai au resurse dau în cap și se nenorocesc reciproc .Trebuie să fim mai vigilenți și să nu mai suportăm nebunia asta la nesfârșit .

  Răspunde
 • Nu vă mai văitați! Majoritatea ați votat psd-ul! Buzăul este un oraș comunist!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.