Ultima încercare a lui Munteniță de a-i păcăli pe buzoieni

Reporterul buzoienii.ro a primit azi din mai multe surse informația că Vasile Munteniță, directorul Ecogen, a propus zilele trecute Primăriei și RAM Buzău să cumpere Ecogen.

Prețul cerut e de 1,5 milioane de euro.

E ultima tentativă a lui Munteniță prin care încearcă să mai scoată ceva de pe urma Ecogen.

Numai că oferta lui e otrăvită și tardivă, iar Toma și Gubandru n-au cum să fie păcăliți.

De ce otrăvită ?

Pentru că Munteniță nu face vorbire de faptul că Ecogen Energy și Ecogen Therm au datorii la gaze de aproximativ 3 milioane de euro. Deci, prețul real, ar fi de 4,5 milioane de euro.

Fabrica de apă caldă a Ecogen

De ce tardivă ?

Pentru că răstimp RAM a investit pentru a-și crea propriul sistem de producere a energiei termice – care e deja funcțional cel puțin în privința apei calde de la robinet. De-ar fi fost de bună credință, Munteniță ar fi trebuit să facă această propunere înainte de-a declanșa războiul cu RAM și Primăria Buzău, în care, iată, a fost învins.

RAM își produce singur acum apa caldă la PT4 din Dorobanți

În ce a constat șmecheria Ecogen nășită de Boșcodeală și Munteniță

În jur de zece ani a funcționat cu succes afacerea Ecogen de la Buzău. Scopul nr. 1 a fost păcălirea orașului Buzău căruia i se vindea un produs rezidual, apă caldă, cu prețul de 200 lei/gigacaloria.

Mai exact, Ecogen producea cu două motoare energie electrică, iar ca acestea să nu ia foc, erau răcite cu apă. Ei bine, apa încălzită de motoare (care altfel ar fi fost aruncată!) era vândută cu 200 de lei gigacaloria către RAM. Un produs rezidual era vândut buzoienilor ca și cum ar fi fost produs în cazane încălzite cu gaz (unde costă într-adevăr 200 de lei gigacaloria).

Zece ani a durat șmecheria, în care unii și-au umplut probabil buzunarele din specula cu apă caldă. Zece ani în care șmecheria a fost bine ascunsă și despre care până la buzoienii.ro, nimeni n-a scos un cuvânt. E drept, unii nici acum nu fac vorbire despre asta, ținând în mod suspect partea Ecogen.

Dacă Buzăul nu mai cumpără apă caldă la suprapreț, Ecogen a sistat și producerea de energie electrică. Încă o dovadă că asta a fost toată șmecheria

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

17 comentarii la „Ultima încercare a lui Munteniță de a-i păcăli pe buzoieni

 • Felicitari,domnule Auras Tereaca!

 • Dar motoarele alea CU CE FUNCTIONAU,nu cu gaze ? Ce incearca Toma si Gubandru sa nespuna prin ”sursa” Auras, n-are nicio legatura cu Muntenita,CI CU FAPTUL CA GCAL PRODUSA de noile investitii ESTE CHIAR MAI SCUMPA decat cea ” corupta” a ECOGEN. Toma si Gubandru sa ne spuna CE AU FACUT pt ca adaosul de pret al RAM la gcal,cei 300 de Lei,SA SCADA. Pana acum nici ”sursa” Auras nu spune nimic. Adica ,dragi bransati la RAM,veti platii mai scump o caldura mai proasta si de vina va fii Muntenita,care a DAT BANI GREI pt motoarele cu COGENERARE,care merg cu gaze si se racesc cu apa si acum apa aia”reziduala” va incalzii cerul Buzaului. Intrebare pt ”sursa”, CATI NOI ANGAJATI A FACUT RAM pt deservirea ”noilor” puncte termice , sau toti ”specialistii” din birouri vor face cu schimbul. Propunere pt Gubandru,MUTA-TI BIROUL IN INCINTA PT din Dorobanti,ca cica este foarte ”liniste”

 • Pt. Cucuveaua mov. Dl. Gubandru a estimat ca gigacaloria produsa la PT 4 Dorobanti va fi cu 10 lei mai ieftina decat cea cumparata de la Ecogen. Iar angajati noi nu sunt, raman cei care deserveau si pana acum punctele termice. Dar astept si eu de la Cucuveaua Mov o opinie despre reziduul cumparat de buzoieni cu 200 de lei gigacaloria. V-a plăcut ? Și vedeți că Muntenița n-a dat niciun leu pe motoare, s-au cumparat pe credit, evident girat de Primăria mun. Buzău. Ce fraieri eu si dvs ca nu ne-am facut o gogoserie măcar. Darnicul Boscodeala ne-ar fi cumparat toata productia și, în plus, ne-ar fi girat cu banii Primăriei investitia în gogoserie.

 • Daca exista doar un IZ de ilegalitate in acest sir de afaceri,organele sa-si faca datoria,IAR DACA TOMA ARE DOVEZI SA FACA PLANGERE.Creditele trebuiesc platite si acestea AU FOST PLATITE,nu de GIRANT ci de cel care le-a contractat.Puteti intreba REPREZENTANTUL PRIMARIEI in CA al Ecogen daca este ceva ILEGAL acolo,este membru PSD si acum,care PSD,asta unde sef este Toma.

 • Domnule Tereaca esti partinitor, iarna nu se putea produce agent termic pe primar doar cu apa de la racirea motoarelor care mergeau cu gaze ,sa fim seriosi, mai sunt si unii care se pricep

 • Domnule Ionel, eu vorbesc de mere, dvs. ziceti de pere. E ma refeream la motoare, care mergeau tot anul. Dvs. ziceti de cazane. Pe dvs. va deranjeaza ca as fi eu „părtinitor”, dar nu vă doare deloc ca zece ani am fost păcăliți. Interval în care Ecogen a făcut speculă cu apa caldă.

 • Nu s-a schimbat nimic pentru cetateni, doar s-au schimbat beneficiarii smenului, ca stiti cum e, se schimba primarul se schimba boierii conectati la conducta de bani publici.

 • Care motoare,de ce mergeau tot anul,ce produceau,cu ce erau actionate ? E cam tehnica intrebarea, dar are Toma o pastila sa o aruncati ”pe surse”

 • Propun sa cumparam CET- ul a treia oară, o fi cu noroc! Sau mai bine sa-l plateasca cei care l-au înstrăinat de două ori.

 • Toma este primarul care ține cu banul public, toate orasele au probleme cu sistemul de incalzire, una din solutii ar fi centralele cu… cogenerare, adica intai produc curent electric apoi temperatura este folosita la incalzire, deci dublu avantaj , produce caldura si electricitate, NUMAI ASA POATE FI RENTABIL FOLOSIREA GAZULUI IN CENTRALA. Clar, nu este rentabila producerea curentului electric cu gaze pentru ca sunt prea scumpe, cu banii luati pe electricitate abia platesti gazul dar celelalte cheltuieli ale centralei??? Acest individ care a pus mana pe centrala orasului daca nu gaseste sa vanda si CALDURA, numai cu banii luati pe ELECTRICITATE nu poate functiona (doar daca negociaza un pret foarte mic la gaze) deci trebuie sa inchida si sa vanda, primul interesat va fi Primaria dar la pretul care-i convine, alt cumparator greu de gasit.Totusi individul cu centrala mai are varianta sa ofere caldura orasului dar la un pret REZONABIL in concurenta cu centralele pe care le face RAM-ul acum.Toata nenorocirea pleaca de la CUM A AJUNS CENTRALA ORASULUI PE MANA ACESTUIO INDIVID CAND NORMAL TREBUIA SA FIE IN PROPRIETATEA PRIMARIEI SI ADM DE RAM?????

 • Motoarele respective produc energie electrica, energia termica, apa incalzita, este un produs rezidual, care trebuia sa fie gratis pentru municipiul Buzau, asa a fost facuta asocierea initiala intre Buzau si Ecogen. Ca sa nu mai existe partinitori, Ecogen produce energie electrica, o vinde, are profit, iar apa calda reziduala ii aduce un venit suplimentar.

 • Felicitari domnului Mihai pentru opinia pertinenta lăsată pe site.

 • Dacă Ram Buzău ar fi plătit facturile pe februarie și martie pe energia termica și ultimile 3 luni pe apa calda și nu ar fi ascultat ordinul d-lui primar de a nu plăti și a aduce Ecogen în imposibilitate de plata nu s-ar fi ajuns în aceasta situație, prețul Ecogen este cumulat cu datoria Ramului bani cu care trebuie plătite datoriile la gaze. Dacă lumea ar fi știut adevărul de preturi și modul în care s-a ajuns aici. ar fi privit altfel situația doar ca populația este dezinformata ca uni să-și facă jocurile liniștiți. asta e vedem la iarna pt ca Ecogen nu va mai porni niciodată.

 • Scriu pentru toată lumea și pentru domnul Mosescu sa se înțeleagă pentru totdeauna, Randamentul motorului termic fie mașina, tractor….. Motorina, benzina sau gaz este între 30 si 43% nimic mai mult. Motoarele de la ECOGEN au randament 43% electric si 43% termic. Adică 86 %, apa calda nu este REZIDIU CUM ESTE MINTITA LUMEA, este 43 % din randament, în acest fel nu se acoperă costurile de producție restul este susținut de stat pana la 100%. Deci, ce auziți la TV și politruci sunt doar baliverne, nu poate fi logic sa arunci energie în aer liber acea energie are Cost de producție, cine spune și crede asta ori nu știe ori este informat greșit (intenționat). Asa ca Ecogen nu a furat niciodată pe nimeni cu nimic având în vedere ca furniza energie la prețul de 185 gigacaloria, iar Ram o vindea cu 495 (oare cine fura)

 • George ai pus punctul pe I ,dar manipulatorii de profesie sunt doctori in toate,chiar si in motoare termice si in curgerea fluidelor,ba unii sunt doctori si in fluidizarea banilor publici. Doar in Romania un bancher comunist poate fi si director la o Regie de termoficare,dar si doctor in drept,priceput la plangeri penale.

 • Mihaie intreaba-l pe Ciolacu ,te lamureste el cum a ajuns centrala pe maini straine.

 • Ram Buzău a investit în,, noul” cet cu utilaje din ani 70 neperformante și super poluante fonic și chimic a aerului, banii cu care nu a plătit energia furnizată de Ecogen în februarie și martie și ultimele 3 luni de vara, doar ca acest cet se alimentează din rețeaua de gaz a orașului, ce va face la iarna când va absorbii tot gazul din rețea și cei cu centrale nu vor putea funcționa ca nu au debite și presiune pe rețea, vor sta în frig logic, când faci lucrurile fără studiu și la ambiție vei vedea ca ai irosit o căruță de bani,, publici ” pe ceva ce nu poate fi folosit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.