ULTIMA ORĂ. Iată anunțul autorităților


E oficial. Pesta porcină a ajuns la Buzău.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de directorul DSV Buzău în ședința Colegiului Prefectural.

Spusele lui Ciprian Botezatu au produs rumoare în condițiile în care mai exista speranța ca suspiciunile să nu se confirme.

„Pe parcursul nopții trecute, mai înspre dimineață, ne-au parvenit rezultatele de la laboratorul din București. Din păcate rezultatele sunt pozitive. Se confirmă existența virusului în probele trimise de noi de la un porc mare din satul Lunca, orașul Pătârlagele și de la unul mai mic din cătunul Corcoianu, comuna Pănătău” a anunțat Botezatu.

S-au prelevat probe de sânge și de la un al treilea porc din Pănătău al cărui proprietar a anunțat medicul veterinar că al său animal prezintă semne de boală.

Acestea au ajuns deja la București, iar în această seară, cel mai târziu mâine dimineață, se vor comunica rezultatele.

Atenție, deocamdată nu s-a dispus sacrificarea preventivă a niciunui alt animal, cu excepția celor din cele două gospodării unde s-a conformat prezența virusului.

Autoritățile așteaptă rezultatele de la cel de-al treilea porc înainte de institui zonele de protectie de 3 km în jurul focarului și a zonei de siguranță de 10 kilometri.

Vom reveni.

loading...

Un comentariu la „ULTIMA ORĂ. Iată anunțul autorităților

  • Își bate pwla occidentul de noi, de nu se mai știe! unde dracului or vrea să ajungem, naiba știe. De toate ne bagă pe gât, mai ceva ca pe vremea când Țările Române erau la cheremul turcilor, rușilor, austro-ungarilor sau naiba mai știe cui… Hai că pe asta cu piață de desfacere pentru țările occidentului, aproape că am înțeles-o, deși ceva nu se prea leagă nici aici! Dacă vrei să-ți luăm produsele, oferă-ne și posibilitatea de a avea ceva bănuți câștigați prin muncă, altfel cu ce o să plătim toate cele băgate pe gât, forțat?! Vrei să ne împrumutăm, dar cu ce o să plătim? Ah, o să vii să ne iei totul gratuit în contul datoriilor, nu? OK, merge și așa, dar uite așa or să apară tot felul de curente care or să ia amploare și or să ducă la apariția neîndoielnică a unor dictaturi, taman în statele subjugate de occident, sub pretextul democrației. Și onor cotropitorii or să se trezească cu o naționalizare pierzând tot ceea ce au acaparat cu forța. Totul e o chestiune de timp și nu vor fi câștigători!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.