ULTIMA ORĂ. Iohannis: „La școală doar din septembrie!”

E declarația zilei în România. Îi aparține președintelui Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul Orban și mai mulți miniștri (Tătaru, Anisie, Vela) plus Arafat.

Iohannis: „În Franța s-a făcut un experiment, într-o provincie. Din păcate a eșuat. Mai mulți profesori au ajuns la Terapie Intensivă!”

”Școlile, liceele, universitățile și grădinițile nu se vor mai deschide în anul școlar curent, care se va încheia pe 12 iunie. Până atunci vor continua cursurile la distanță, mediile vor fi încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale se pot face re-evaluări. Sunt câteva excepții: Elevii din clasele terminale – a opta și a douăsprezecea. Aceștia vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale”, a precizat șeful statului.

ALTE DECLARAȚII LEGATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

  • Am dorit să știm ce fac alte țări. Sunt o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschidă școlile, în altele situația e în evaluare.
  • Acolo unde experiemental școlile – o provincie din Franța – zeci de elevi au fost testați pozitiv, câțiva profesori au ajuns la terapie Intensivă
  • Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua cursurile la distanță, mediile vor fi încheiate cu notele pe cre le au acum. În cazuri excepționale se pot face re-evaluări
  • Sunt câteva excepții: Elevii din clasele terminale – a opta, a 12-a sau a 13-a vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale
  • Normele de distanțare pot fi respectate: vor fi maximum 10 elevi într-o clasă
  • Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte: vor sta la distanță mare unii de alții, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, vor avea intrări și ieșiri separate.

Ministra Anisie, pe dinafară

S-a dovedit azi că ministra Monica Anisie de la Educație s-a hazardat când a anunțat că școlilor vor fi reluate în a doua jumătate a lunii mai / cel mult începutul lui iunie.

Reporterul buzoienii.ro a a spus încă din martie că școlile nu vor mai fi deschise și că anul școlar se va încheia doar cu ce s-a făcut până la 10 martie (cu excepția celor care au putut lucra on-line).

Anisie pe 7 aprilie: „Nu se îngheață anul școlar. Scenariul pe care îl luăm în calcul e ca școala să fie reluată la finalul stării de urgență (n.r. se termină pe 16 mai). Subiectele pentru teze vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la 11 martie 2020

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „ULTIMA ORĂ. Iohannis: „La școală doar din septembrie!”

  • Uraaaaaaaaaaaaaaaa !……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.