Ultima oră! Militar buzoian ucis azi în Afganistan!

Un militar buzoian în vârstă de 40 de ani a fost ucis astăzi în Afganistan.

E vorba de caporalul Mădălin Stoica provenit de la unitatea din bariera Ploiești (Batalionul 47 Comunicații și Informații Gen,. Nicolae Petrescu). Abia ce plecase de două săptămâni în misiune.

Acesta a fost victimă a atacului asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan.

Militarul, de 40 de ani, era căsătorit și avea o fată.

Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002. În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma, ambii din Focșani.

Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

În concediu, înainte de plecarea în Afganistan

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Citește și articolul: Ultima oră! Incendiu la O’Brothers. Pompierii intervin acum cu două autospeciale (foto + video)

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

De-a lungul misiunilor externe, 29 de militari români și-au pierdut viața. Peste 180 au fost răniţi.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.