ULTIMA ORĂ. Noi măsuri restrictive anunțate de Arafat și Tătaru

Veste proastă pentru deținătorii de restaurante și saloane de nunți. Comitetul Național pt. Situații de Urgență a anunțat interzicerea tuturor evenimentelor private.

Raed Arafat: „Evenimentele private – nunți, botezuri, aniversări, mese festive – în spațiile închise și deschise sunt interzise pe plan național. Vorbim de evenimente unde nu se respectă regulile, care devin un loc unde se răspândește virusul. Soluția cea mai bună este de protecție, de oprire a evenimentelor. Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni la acest lucru”.

Anularea evenimentelor îi lovește în plex pe angajații saloanelor de evenimente, pe cei care furnizau consumația, pe muzicanți, fotografi, etc.

Se permit cununiile religioase, dar cu limitarea participanților la 16.

Activitatea sălilor de spectacole, teatre, cinematografe, restaurante, cafenele se reduce capacitatea de 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egală cu 1,5 la mia de locuitori. În localităţile cu rate de infectare între 1,5 și 3 la mie vor funcţiona la capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23.00. Unde incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea acestor instituţii va fi sistată

Unde incidența este sub 3 la mie, purtarea măștii este obligatorie în zonele aglomerate. Când incidența depășește 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise.

În campania electorală se reduce numărul participanților la 20 de persoane în interior și 50 de persoane în exterior.

Declarațiile complete pot fi urmărite AICI.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „ULTIMA ORĂ. Noi măsuri restrictive anunțate de Arafat și Tătaru

  • Asta in timp ce DSP in raportul lor au un singur caz de infectare in restaurant.
    Grosul cazurilor de tip focar, de ordinul zecilor de focare sunt in camine de batrani si copii, institutii publice, spitale…
    Grosul infectarilor si focarelor sunt in randul bugetarilor, nu in randul privatilor.
    In schimb ei inchid privatii si ii las fara venituri, in timp ce la bugetari le dau si prime fara sa se prezinte la munca.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.