Slider

ULTIMA ORĂ. Pacient depistat cu coronavirus la 100 de km de Buzău

E oficial, Ministerul Sănătății a anunțat primul caz de infecție cu coronavirus în București.

E vorba de un bărbat de 49 de ani care s-a întors pe 27 februarie cu avionul de la Roma, deci dintr-o zonă considerată neafectată de coronavirus. Prin urmare, nu a trebuit să stea în izolare la domiciliu sau în carantină.

„Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră și scaune diareice. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19 care au ieșit pozitive”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a spus că va fi începută o anchetă epidemiologică care-i va viza pe toți pasagerii zborului din 27 februarie cu care bărbatul s-a întors în țară.

„DSP București a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare”, mai precizează sursa citată.

Tot sâmbătă au mai fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), unul în Timișoara, celălalt în Hunedoara.

Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „ULTIMA ORĂ. Pacient depistat cu coronavirus la 100 de km de Buzău

 • Grav, foarte grav, cine știe câți purtători de coronavirus umblă liberi și nestingheriți printre noi. Inconștiența unora ne va afecta pe toți. Autoritățile vor fi depășite de situație cât de curând. Vai și amar de noi…

 • @ Ana
  Dna Ana, sunt de acord ca nu este de bine, doar ca nu ar trebui sa aruncam cu piatra. Orice om poate fi purtator fara sa stie. Simptomele apar la 14 zile dupa infectare, iar in timpul asta purtatorul poate transmite virusul fara sa aiba habar.
  Pana acum, reactia autoritatilor a fost, dupa parerea mea, buna. Depinde insa si de noi sa nu alimentam paranoia.

 • Lasă, că vine nenea Milea cu ceva rugăciuni și ne apară…

 • Mă simt ca în Evul Mediu! Prea multi ignoranți, prea mulți oameni neinformați sau incapabili să asimileze o informație! Prea multă văicăreală!

 • Ne vaitam, facem analize, pronosticuri dar uitam cele mai banale lucruri elementare spalatul pe maini, aerisirea incaperilor, dezinfectarea zonelor ce pot fi contaminate, punem o batista la gura / nas, cand tusim / stranutam, nu la voia intamplarii.
  Reguli elementare care pe zi ce trece vad ca nu se vor a fi respectate.

 • daca vine dinspre Bucuresti…. pe Unirii intra prima data. Poate te alege dar… probabil are si virusul mandria lui

 • Atâta timp cât nu au fost izolați timp de 14 zile cei care au venit din Italia și au luat contact cu familia și cei din jurul lor virusul s-a răspândit. Probabil ca cei infectați la ora asta sunt mai mulți decât cei care au intrat infectați în tară și astfel virusul s-a răspândit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.