ULTIMA ORĂ: Până când se prelungește starea de urgență

În urmă cu câteva minute președintele Klaus Iohannis a anunțat că va prelungi cu o lună starea de urgență în România.

Iohannis va emite al doilea decret. El trebuie aprobat de parlament

Asta înseamnă că România va rămâne în stare de urgență cel puțin până pe 16 mai!

Pe durata stării de urgență autoritățile pot lua măsuri excepționale cum ar fi cele de interzicere a circulației libere a persoanelor.

Pe durata stării de urgență școlile vor continua să fie închise, ceea ce înseamnă cel mai probabil că anul școlar va fi încheiat la nivelul lunii martie.

Prelungirea până pe 16 mai a stării de urgență va duce la trimiterea altor câteva sute de mii de angajați din privat în șomaj tehnic (cazul fericit) sau în șomaj obișnuit (concediere).

Unii economiști avertizează că pierderile statului român sunt de miliarde de euro și că există riscul intrării în incapacitate de plată (în anumite sectoare ale statului) dacă această criză va continua și în a doua jumătate a anului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „ULTIMA ORĂ: Până când se prelungește starea de urgență

  • Nu sunt nici Nostradamus, nu-mi place nici sa fiu in rolul Casandrei, dar mi-e teama ca ce urmeaza dupa criza coronavirusului, si anume criza economica, va fi devastator.
    Iar lumea de dupa criza virusului nu va mai semana cu cea pe care am stiut-o pana la inceputul lui martie.
    M-as bucura sa gresesc!…

  • Situatia asta (si continui sa afirm clar, super exagerata fara rost !) ma sperie doar dintr-un singur punct de vedere: arata cat de fragili suntem la nivel mondial, ca si societate si in fond, ca si indivizi !!!!

  • Măcar de-ar rămâne 16 mai data-limită, numai să nu se prelungească iar şi iar, să nu ajungem colo să stăm şi pe perioada verii în case, perioada atât de mult aşteptată, când vrei să te plimbi peste tot, la mare şi la munte, în ţară şi în străinătate.
    Parcă văd că din cauza nenorocitului ăstuia de coronavirus nu vom avea nici vară, cum n-am avut nici primăvară, iar litoralul va rămâne doar o amintire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.