Ultima oră! Primăria câștigă în fața polițiștilor locali! Ce se întâmplă cu contractele firmelor de pază!

În urmă cu câteva minute pe site-ul Curții de Apel Ploiești a fost postată sentința definitivă la procesul intentat de cei 250 de polițiști locali împotriva Primăriei Buzău, a unităților de învățământ și a firmelor private de pază.

Solutia pe scurt: Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.

Aceasta înseamnă trei lucruri.

Unu: rezilierea contractelor dintre Primăria Buzău și Poliția Locală pentru paza unităților de învățământ se considere a fi legală.

Doi: contractele încheiate de unitățile de învățământ din Buzău cu firmele private de pază se considere a fi legale.

Trei: încep a se vedea roadele angajării de către Primăria Buzău a unor firme de avocatură care să-i apere interesele în justiție.

Citește și articolul: Iată cât va costa de la 1 ianuarie accesul cu mașina în Parcul Crâng!

Concluzia ar fi că acei 250 de polițiști locali de la serviciul de pază nu mai pot forța, legal, întoarcerea lor la școli.

Rămâne însă suspendată decizia municipalității de concediere a celor 250 de polițiști. Procesul pe fond în această speță se judecă la Tribunalul Buzău.

Informația pierderii acestui proces a fost confirmată către reporterul buzoienii.ro de Vasile Ene, liderul polițiștilor locali:

„Eu văd lucrurile invers. Pentru buzoieni nu s-a câștigat un proces, ci s-a pierdut. Prin verdictul dat la Curtea de Apel Ploiești, buzoienii vor plăti în continuare atât firmele de pază cât și pe noi, cei 250 de polițiști locali. ca să nu mai vorbim și de faptul că acum se plătește și monitorizarea video a școlilor. Deci, buzoienii pierd bani prin această decizie de înlăturare a nostră de la școli. Celelalte procese merg mai departe ca și plângerea pe care i-am făcut-o la DNA primarului Toma”.

Primarul C-tin Toma susține că decizia concedierii celor 250 de polițiști este una legală, pentru care Curtea de Conturi a dat un ultimatum Primăriei Buzău, dar și benefică veniturilor municipalității:

„Acești polițiști locali, foști la paza școlilor, costă Primăria Buzău 4 milioane de euro pe an. Bani pe care am fi putut să-i folosim în asfaltări de străzi și trotuare, locuri de joacă, platforme îngropate etc. N-am nimic personal cu acești oameni, dar cu firmele private de pază e mult mai ieftin. Îmi pare rău, dar nu am ce face cu acești polițiști locali. Sunt primar al acestui oraș, am fost votat de oameni, ar trebui să fiu lăsat să iau deciziile pe care le consider bune pentru Buzău”, a spus Toma.

Citește și articolul: Iată la ce oră va cânta Andra de revelion! O oră pe scenă! Vezi și ceilalți cântăreți care vor urca pe scena din Piața Dacia

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Ultima oră! Primăria câștigă în fața polițiștilor locali! Ce se întâmplă cu contractele firmelor de pază!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.