Ultima oră! S-a spart Catedrala Arhiepiscopală!

Noaptea trecută persoane necunoscute  au forțat și au reușit să pătrundă în incinta catedralei arhiepiscopale.

Descoperirea s-a făcut în această dimineață în jurul orei 06.30 când îngrijitorii au venit la serviciu pentru a pregăti obișnuita slujbă de duminică.

Slujba a fost amânată și s-a chemat poliția.

La această oră reprezentanții arhiepiscopiei și polițiștii fac cercetări pentru a se descoperi dacă hoții au reușit să fure ceva dinăuntru.

Există și ipoteza că hoții ar fi căutat doar banii de la magazinul din incintă și din cutia milei.

Polițiștii au întocmit dosar penal in rem pentru infracțiunea de furt calificat.

Update 1:

Slujba a fost anulată.

ÎPS Ciprian se află de aseară la Lopătari pentru sfințirea unei biserici din comuna buzoiană.

Există posibilitatea ca tocmai de acest lucru să fi profitat hoții, dispozitivul de pază al arhiepiscopiei fiind slăbit în timpul nopții trecute.

Update 2

„Încă nu știm dacă a fost o persoană sau mai multe. Știm că s-a intrat prin forțarea unui geam lateral. Din fericire nu s-au produs pagube semnificative. E vorba doar de o sumă mică rămasă în cutiile pentru pomelnice. Banii care se strâng la magazinul din incintă din vânzarea de produse sunt ridicați la sfârșitul zilei și nu sunt ridicați peste noapte. Rămâne șocant gestul de a pătrunde în catedrală cu scopul de a fura”, ne-a declarat preot Ioan Șolea, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

loading...

5 comentarii la „Ultima oră! S-a spart Catedrala Arhiepiscopală!

  • Pingback:

  • Dacă în anul 2017 ,după atâtea sute de ani de ortodoxie ,și sute de mii de credincioși ortodohși ,numai în țara noastră ,se mai pot comite asemenea acte de vandalism ,atunci nu ar mai trebui să ne mire că oamenii se înjură ,se bat ,se fură ,comit atrocități ,multe dintre ele de neconceput .Îți este teamă să mai ieși din casă .Cărui Dumnezeu se închină vandalii ăștia ? Ori tot ce se poate să nu aibă nici un Dumnezeu .Și atunci ce facem cu ei ,pentru că nu putem să le dăm foc ? Îi închidem . Și în pușcărie fac la fel .Iar după ce ies ,fac mai rău . Satana ,odată ce te-a îndemnat să-i fii credincios crezi că îi va lăsa în pace .?…Singura soluție ,este să ne îndepărtăm noi înșine de oamenii aceștia posedați ,și ,pe cât posibil ,să-i ocolim .Sau poate aveți dvoastră altă soluție .

  • Este efectul eliberarii din penitenciare ca nu au conditii !!!!!!

  • Pingback:

  • Domnul adat,Domnul a luat! Domnul fie laudat! …..Nu cumva aveti nevoie de niscaiva donatii pentru „paguba”? ia mai bagati mana in buzunare si mai dati si voi saracilor,bai „preasfintitilor”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.