ULTIMA ORĂ! S-a umflat Buzăul! Două poduri de tuburi pot fi închise în această noapte!

03Șoferii buzoieni sunt rugați să evite a mai circula în următoarele ore pe podurile de tuburi de peste râul Buzău de la Stăncești – Balastieră și de peste răul Câlnău dintre Mărăcineni (strada Cazărmii) și statul Gura Călnăului (comuna V. Pașii).

La această oră cele două poduri sunt încă deschise, însă la orice oră se poate lua decizia închiderii.

Avertismentul a venit dinspre Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, existând riscul deversării unor cantități mari de apă din barajul de la Siriu.

În calitate de membru al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, vă informăm că în data de 13.03.2018, Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău-Sistemul Hidrotehnic Siriu  a emis informarea nr. 299  prin care precizează că, datorită ultimelor prognoze pentru următoarea perioadă, debitul râului Buzău ar putea creşte, regimul de exploatare al Acumulării Siriu fiind de ape mari. Este posibil ca în următoarele zile să se efectueze manevre cu uvrajele barajului, cu evacuări de debite în aval pe râul Buzău de până la 70mc/sec. În acest context, ţinând cont de competenţele care le aveţi, rog să dispuneţi măsurile corespunzătoare pe raza administrativ teritorială, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă şi informarea operatorilor economici  care îşi desfăşoară activitatea în zona râului Buzău, inclusiv cei care excavează în albia râului – comunicat ISU Buzău.

Citește și articolul: În caz că se mai îndoiește cineva că Toma e pus pe treabă! Utilaj de 1 milion de euro! Iată ce problemă va rezolva

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „ULTIMA ORĂ! S-a umflat Buzăul! Două poduri de tuburi pot fi închise în această noapte!

  • Când vrea Dumnezeu ….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.