Ultimele 18 zile și „Gorbaciov” va pleca definitiv de la Buzău

Au mai rămas 3 zile din martie și 15 din aprilie.

În aceste  18 zile comercianții de la Bazar – spațiu cunoscut îndeosebi în anii 90 sub denumirea de „La Gorbaciov” – vor trebui să-și strângă calabalâcul și să se mute în altă parte.

De pe data de 15 aprilie, comercianților – romi și români – le expiră contractele de închiriere cu Urbis Serv, iar municipalitatea a anunțat că nu le va mai prelungi.

Gorbaciov-ul va dispărea așadar, iar Bazarul va deveni șantier pentru câteva luni. La final, se va fi transformat în cel de-al doilea sediu al Primăriei Buzău.

Cei 63 de comercianți din Bazar sunt nemulțumiți, dar par împăcați cu ideea. Conform ultimelor informații, romii s-au aranjat și se vor muta în apropiere în imobilul Corner Center.

Unde păreau și ei rezolvați, comercianții români au rămas momentan pe dinafară, întrucât negocierile cu proprietarul spațiilor comerciale situate vizavi de ANAF (unde s-a vândut mobilă în ultimii ani) nu s-au materializat.

Citește și articolul: „Face prea puțin!”. Acuze incredibile ale opoziției la adresa primarului C-tin Toma

Acum e rândul acestora să-i solicite primarului Toma să intervină și să le găsească și lor un spațiu cu vad unde să-și vândă marfa.

S-a mers cu jalba-n proțap inclusiv la șeful PSD Marcel Ciolacu cu rugămintea de a le veni în ajutor.

„Ne trebuie acest spațiu de la bazar întrucât în actualul sediu al primăriei nu mai e loc. Camerele sunt pline cu dosare, angajații stau înghesuiți. O să mutăm acolo o parte importantă din birouri, ideea este ca buzoienii – contribuabili să beneficieze de cele mai bune servicii atunci când solicită un serviciu la primărie. În plus, municipalitatea nu va mai plăti chirie așa cum o face acum către Galleria Mall de exemplu pentru Serviciul de Evidență a Populației” – a anunțat primarul C-tin Toma.

Citește și articolul: VIDEO. Iată momentul când a fost dezvelită statuia impresionantă a lui Marghiloman. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Ultimele 18 zile și „Gorbaciov” va pleca definitiv de la Buzău

 • De vreo 2 ani anunta municipalitatea ca nu mai prelungeste contracte… dar uite ca le-a tot prelungit.
  La fel si cu toate gheretele din oras amplasate pe trotuare si spatii publice… primarul una declara alta face. Probabil e o metoda de a convinge proprietarii de gherete sa cotizeze la noul jupan daca ai vor sa inchida ochii in continuare.

 • Era interesant de stiut ce legatura este intre acest complex comercial si Gorbaciov,adicatelea de unde-i vine porecla.

 • @grigoroscutz
  La inceputul anilor ’90, imediat dupa Revolutie, o multime de romani plecau spre Istanbul cu rulmenti, cositor si alte semifabricate (furate din fabricile romanesti!) pentru a le vinde, a face rost de bani si apoi pentru a cumpara blugi si carpete pe care sa le revanda in Romania. Era epoca antreprenoriatului primitiv.
  La fel ca romanii nostri, o multime de moldoveni si ucraineni au profitat de liberalizarea granitelor si au inceput sa aduca in Romania te-miri-ce produse fabricate in fosta URSS – fierbatoare, cutite, masini de tocat etc. In Buzau isi facusera “cuib” langa Bazar, pe platforma exterioara din dreapta. Lumea le-a zis lucrurilor aduse de ei “marfurile lui Gorbaciov”, care era, inca, la putere in URSS, iar locului i-au spus, cu simpatie zeflemista, “Piata Gorbaciov”. Multi ani dupa aceea, Bazarul a fost renovat, micii comercianti din Moldova si Ucraina au disparut in ceatza, dar numele locului a ramas – Piata Gorbaciov.
  Sincer, nu mi-s simpatici actualii comercianti de la Bazar, dar voi avea, cu siguranta, nostalgia post-revolutionara a Pietei Gorbaciov.

 • Mă gândesc totuși că și comercianții din spațiile menționate ,trebuie să-și câștige existența cumva .Bine că nu fură și nu dau în cap .Ar trebui însă să se găsească un spațiu și pentru ei ,și să nu fie lăsați la voia întâmplării .

 • Sa isi gaseasca… acolo sunt afaceri private, nu trebuie sa le gaseasca altii… doar sunt “oameni de afaceri” dupa cum se recomanda bisnitarii. Presupun ca ii duce capul sa puna degetul de tus pe un contract de inchiriere pe un spatiu privat… sunt atatea spatii comerciale de inchiriat exact in acea zona… dar nu cu 1leu/mp cat era de la stat pomana. Ehee… ce vremuri bune…

 • Românul are un talent remarcabil la inovație lingvistico-satirică. Direcția de finanțe e „Corabia nebunilor”, cutare cârciumă este „La cățeaua leșinată”, piața improvizată după revoluție în zona Bazar a fost „botezată” cu numele ultimului conducător al fostei Uniuni Sovietice, devenind „Piața Gorbaciov”, din cauza numărului mare de vânzători de mărunțișuri veniți din Republica Moldova, așa zisul stat independent recunoscut de nedemnii conducători ai României și lăsat în continuare sub influența Federației Ruse, chiar și după denunțarea Pactului Molotov-Ribbentrop prin care ne fusese răpită Basarabia. Analfabeții îi numesc pe micii negustori basarabeni, „ruși”, iar locul unde își desfac mărfurile este supranumit Gorbaciov. Prin urmare, avem umor, avem haz, dar suntem cam inculți și prea puțin spre deloc patrioți. Talciocurile actuale ar fi trebuit să se numească Petre Roman, dar se supărau textilistele de la APACA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.