Ultimele noutăți din gara CFR Buzău. Șefi din CFR vor veni joi dimineață în gara buzoiană. Iată ce mai e de făcut!

2017 este anul în care în gara CFR Buzău s-au produs modernizările cerute de zeci de ani de buzoieni.

După ce un peron a fost asfaltat (cel dintre liniile 2 și 3), iar un altul a fost pavat (cel dintre liniile 4 și 5), îmbunătățirile au continuat.

Ieri s-a încheiat și refacerea celor patru scări dintre cele două peroane modernizate și pasajul subteran. S-a pus gresie și faianță, pereții scorojiți au fost curățați și văruiți în cărămiziu.

Din informațiile reporterului buzoienii.ro, joi, la ora 11.00, șefi ai CFR vor veni la Buzău pentru a verifica amănunțit calitatea lucrărilor, dar și pentru a hotărî asupra a ce mai e de făcut.   

Momentul nu va fi ratat de primarul C-tin Toma care va fi la rându-i prezent. Edilul Buzăului va pune pe tapet problema pasajului spre cartierul Mihai Viteazul și a pasarelei spre cartierul Poștă. 

„Dacă CFR nu are bani pentru reabilitarea lor, atunci să ni le cedeze nouă. Noi le-am cerut oficial, dar CFR ne-a cerut pe ele 12 miliarde de lei vechi. Nu mi se pare corect, noi vrem să le luăm gratis, iar cele 12 miliarde să le folosim pentru reabilitarea acestor obiective. Oricum, fără falsă modestie, faptul că gara s-a modernizat în acest an mi se datorează și mie. Șeful Regionalei CFR Galați îmi este rudă, m-am dus peste el la birou, problema era una stringentă, nu m-a putut refuza”.

La vizita sumară de azi, reporterul buzoienii.ro a mai constatat trei deficiențe:

  1. Scara dintre peronul nr 1 și pasajul subteran n-a fost, în mod ciudat, primenită.

  2. Pasajul este inundat de niște burlane care preiau apa de pe peroane și o deversează, fără nicio noimă, în pasaj.

  3. În pasaj nu face nimeni curățenie după grobienii care n-au învățat încă ce rost are acea cutie numită coș de gunoi și aruncă ambalajele în pasaj sau pe scări.

 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Ultimele noutăți din gara CFR Buzău. Șefi din CFR vor veni joi dimineață în gara buzoiană. Iată ce mai e de făcut!

  • Un WC mare si la vizibilitate e facut?

  • Daca nu se asigura o permanenta ( paza) in acel pasaj , s-au cheltuit banii degeaba. Intr-o luna va fi la fel ca mai inainte sau poate mai rau. Sunt atatia politisti locali , si nu vezi nicinul , mai ales noaptea. Pe langa apa de ploaie, vin cei care fac pipi si care arunca tot felul de gunoaie. Nu-i amendeaza si nu-i intreaba nimeni nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.