Ultimele vești! S-a terminat ce-a fost mai greu! Iată când se toarnă asfaltul!

Buzoienii.ro vă prezintă ultimele informații legate de podul de la Mărăcineni.

În ciuda ploilor din ultimele zile, lucrările au avansat, iar ce a fost mai greu a trecut.

Sunt șanse mari ca redeschiderea podului să se facă în avans.

„S-a turnat placa de beton, care susține calea de rulare, pe toată lungimea podului. Ne-a încurcat ploaia, pe ultima secțiune am turnat sub o prelată. Urmează zilele următoare să punem membrana care să protejeze placa de beton. Ăsta a fost și motivul pentru care s-a stricat podul. Că membrana veche s-a găurit, iar apa de ploaie a săpat și a găurit în timp placa de beton. Din nou trebuie să prindem o zi fără ploaie pentru a turna emulsia și apoi să lipim membrana. Apoi, de săptămâna viitoare începem turnarea celor trei straturi de asfalt. Mai rămân bordurile și operațiunea ceva mai migăloasă de montare a rosturilor de dilatație între sgmentele podului (vezi foto)”, ne-a declarat buzoianul Vasile Ionașcu, șeful de șantier.

Deci, dacă vremea va fi bună, adică va ploua mai puțin, constructorul ar putea face buzoienilor surpriza plăcută de a deschide podul mai devreme de 1 septembrie, termenul limită impus de CNAIR.

Podul de pe sensul către mun. Buzău a fost închis pe 23 aprilie, după ce calea de rulare si găurise în mai multe locuri, existând riscuri mare de producere a unei nenorociri.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Rezultate spectaculoase ale proiectului „muncă în schimbul hranei”. Iată câți beneficiari au renunțat! CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Ultimele vești! S-a terminat ce-a fost mai greu! Iată când se toarnă asfaltul!

 • Ia sa vedem acum cine va taia pamblica. Ghiciti??
  Eu sper ca parlamentarii de Buzau sa influenteze sa se faca autostrada, cu lucrari de arta noi, dimensionate pentru sec al XXI-lea, centura de sud, adica cca 10-12 km, si tot ce inseamna infrastructura cu toate interconectarile necesare si de ce nu chiar si cu aeroportul Zilisteanca. Unii o sa zica verzi si uscate, dar astazi Judetul Buzau are mare nevoie de cai de comunicatii operationale, posibil a fi facute in maxim 10 ani.

 • DAR OARE DUPA CE TERMINA PODUL SE VOR APUCE DE CEL CARE ESTE IN UZ LA MOMENTU DE FATA ?

 • Ioane , pamblica o taie ministrul educatiei ca-i agramat ! Tu si cine vrei tu puteti taia panglica!
  Greseala a doua: aeroport s-ar putea face pe aerodromul de la Ziliste! Niciodata nu va fi aeroport la Zilisteanca ( sat al comunei Posta Calnau).
  Pentru 2 greseli du-te si stai „decat” in „genunche” !!!

 • @GO GO GO
  NEGATIV!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.