ULTIMELE ZILE ALE CĂLĂTORIILOR NELIMITATE CU AUTOBUZUL PENTRU PENSIONARI. IATĂ MOTIVAȚIILE PRIMARULUI

În curând, pensionarii buzoieni nu vor mai beneficia de gratuitate nelimitată pe autobuz. Zilele următoare se va publica pentru a intra în dezbatere publică draftul de buget al primăriei, unde la capitolul subvenții, atât RAM cât și Trans-Bus nu vor mai beneficia de sute de miliarde de lei vechi precum în anii trecuți.

Fără banii nelimitați veniți dinpre Primărie, Trans-Bus e obligat să găsească resurse proprii de finanțare a activității. Mai exact, va trebui să încaseze bani în plus, atât de la pensionari, cât și de la buzoienii care merg acum cu maxi taxi.

„În niciun oraș nu e ca la noi la Buzău. M-am interesat și eu de când sunt primar, printre colegi. N-am mai auzit să mai fie ca la Buzău, călătorii nelimitate, indiferent de pensie.

Peste tot, baremul e mult mai mic, nu 25 de milioane de lei vechi ca la Buzău. Știu că e o măsură populară, dar va trebui să facem și noi unele reduceri. Îi rog pe buzoieni să înțeleagă situația.

Ca să atragem fonduri europene pentru a cumpăra 30 de autobuze noi, Euro 6, plus asfaltarea străzilor pe care circulă mijloacele de transport în comun, trebuie să demonstrăm că Trans-Bus poate fi rentabil. Avem de ales. Ori strângem puțin cureaua, dar dezvoltăm acest oraș, ori rămânem ca până acum. Eu cred că am fost votat primar de buzoieni pentru prima variantă”, a spus Toma.

 Primarul s-a arătat nemulțumit și de concurența făcută autobuzelor de maxi-taxi:

„În mod normal, maxi taxi ar trebui să circule pe trasee secundare.  Pentru că nu avem suficiente autobuze s-a ajuns la acest compromis.

Dar nu-mi convine ce se întâmplă. Cei cu maxi taxi îi transportă pe cei care dau bani și fac profit, noi îi ducem pe cei fără bani și mergem în pierdere”.

Se previzionează ca baremul de la care se va circula în continuare gratuit să scadă de la 25 până la 10 milioane de lei vechi, iar doar pentru aceștia din urmă să se acorde un număr de 20 de călătorii gratuite pe lună.  

Auraș Tereacă

loading...

11 comentarii la „ULTIMELE ZILE ALE CĂLĂTORIILOR NELIMITATE CU AUTOBUZUL PENTRU PENSIONARI. IATĂ MOTIVAȚIILE PRIMARULUI

 • Douăzeci de călătorii pe luna, pe an, pe semestru ?

  Răspunde
 • Salut Auraș
  Cum e posibil să cumpere ”30 de autobuze noi, Euro 6” din fonduri publice în opinia primarului? Un autobuz nou cu norma de poluare Euro 6 este peste o sută de mii de euro!!! Nu cred că Buzăul dispune de asemenea fonduri pentru achiziția lor doar din bugetul Primăriei, iar o finanțare din fonduri europene este singura soluție care ar putea fi ”salvarea” transportului urban de călători din municipiul nostru! Din câte anunța primarul mai demult, se intenționează achiziționarea unor autobuze ”second-hand”, dar acestea vor avea sigur o uzură fizică și morală, iar siguranța călătorilor TREBUIE să fie pe primul plan și doar după aceea Transbus să urmărească rentabilizarea transportului local !!!
  Călătorii plăcute
  Prin gropile nerefăcute! 🙂

  Răspunde
 • Mi se pare o prostie să nu mai beneficieze nici un pensionar de călătorii gratuit permanent. Mai bine îi eutanasiem pe cei care au muncit o viață pentru această țară. Azi sunt ei, mâine vom fi noi. Nu vă mai înțeleg, domnule primar? Haideți să-i lăsăm să se mai bucure de viață. Pa. Nu sunt pensionar. Sunt un muncitor care nu se mai gândește la pensie.

  Răspunde
 • Pentru domnul Adrian Marin. Într-adevăr autobuzele euro 6 vor fi achizitionate cu fonduri europene. In acelasi proiect se vor accesa si banii necesari asfaltarii pe rutele pe care circula autobuzele respective,

  Răspunde
 • PACAT DL. PRIMAR DE GANDIREA PE CARE O AVETI DACA DV. AVETI BANI DE VA LAFAITI AN EI E NOI NU TRAIM DE PE O ZI PE ALTA CU PRETURILE PE CARE LE ACCEPTATI DE LA TOATE SERVICILE DIN ORAS CARE NE GOLESC BUZUNARELE FARA SA AVEM DREPT LA REPLICA RUSINE DL. PRIMAR VAM VOTAT APROAPE SUTA LA SUTA CREZAND CA NE VETI FACE VIATA MAI BUNA DAR NEAM ANSELAT NUI NIMIC NU MAI PUPATI ALT MANDAT STATI LINISTIT SAU FITI SIGUE DE ASTA O SA TRAITI CU GASCA DV. PANA CAND PENTRU CA VA PLACE CE AM CONSTRUIT NOI CEI CARE VRETI SA NE TAIEATI PICIOARELE ACUM LA PLACE UNDE LOCUITI ACEA CONSTRUCTIE E FACUTA CU SUDOARE DE NOI ACEIA CARE ACUM DACA ATI AJUNA SUS NU VRETI SA VA MAI UITATI AN JOS RUSINE

  Răspunde
 • D-le Primar, de cind ai venit la putere, nu ai facut nimic, cu Politia locala, nu ai facut nimic, din contra ai mai angajat o Firma de Paza in plus, pe care o platim tot noi, iar Politia Locala pe care vrei „matale ” s-o dai afara a ramas, economia facuta se vede…..!, cu Tescaru ai rezolvat-o a ramas cum am stabilit, acum a mai ramas sa iei drepturile Pensionarilor sa circule gratuit, in concluzie, nu ai facut nimic din ce ace ai promis, vorbe, vorbe, si iarasi vorbe, ramine sa va mai voteze cine-o vrea la alt mandat, eu te-am votat, dar, nu se va mai intinpla !

  Răspunde
 • Gata, să vină Boșcodeală pentru încă 2 decenii că ăla e pe sufletul nostru de oameni corecți și de mare caracter. Cu el nu numai că circulă toată lumea gratis și dă subvenție la Transbuz 95%, dar mai văd și pensionarii filme pentru adulți!

  Răspunde
 • Tovarășul primar, puteți să ne spuneți cine sunt persoanele propuse în consiliul de administrație la Compania de apa?De exemplu:CEAUŞEL… Etc?¡Gogu

  Răspunde
 • De ce ,domnule primar ,nu exista nici un autobuz pana la Dedeman?Acest mall este foarte bine aprovizionat si deci multe persoane il viziteaza si face cumparaturi.Nu toti dispunem de masina.

  Răspunde
 • De ce nu circula nici un autobuz pana la Dedeman?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.