Buzoienii scapă de o taxă! Iată ce se întâmplă în aceste zile!

Sunt ultimele zile în care buzoienii plătesc pentru apa de ploaie.

Mult discutatul proiect prin care populația nu va mai plăti deloc, iar firmele și instituțiile vor beneficia de o reducere de 30%, va fi supus joi votului consilierilor locali într-o ședință extraordinară.

Rămâne de văzut dacă hotărârea se va aplica de la data votului, adică 12 octombrie, sau de la 1 noiembrie:

„S-au împlinit cele 45 de zile nelucrătoare în care proiectul a trebuit să stea în dezbatere publică. Teoretic, proiectul ar trebui să intre în vigoare imediat după vot și avizul prefecturii. Noi ne-am grăbit să-l punem pe ordinea de zi de joi pentru ca, în eventualitatea în care va fi contestat de Compania de Apă, să fie timp să se judece până la 1 noiembrie. Nu știu care e situația la Rm. Sărat, sper ca și ei să voteze la timp acest proiect important pentru cetățeni”, ne-a declarat, azi, primarul C-tin Toma.

La ultima ședință de consiliu local, a avut loc un schimb savuros de replici între consilierul Ion Barbu și primarul C-tin Toma:

– Domnule primar, ce se mai aude cu proiectul acela de eliminare a apei de ploaie ?

– Domnule Barbu, să știți că și eu numai la asta mă gândesc. Zi și noapte. Procedura legală e însă extrem de greoaie. Dar la viitoarea ședință vă promit că va fi pe ordinea de zi.

Dacă acest proiect va intra până la urmă în vigoare, un merit important îl va avea șeful PSD Buzău, Marcel Ciolacu. Acesta a pus piciorul în prag și a ordonat practic pesediștilor din subordine să îl aprobe în regim de urgență. Doar așa s-a înmuiat și Ionel Tescaru, șeful Companiei de Apă Buzău. Pe acest subiect, Tescaru a avut și o declarație trăznet:

„Noi am fi scos demult apa meteorică de la plată, dar n-ați știut cum s-o cereți legal. Acum, dacă s-a procedat corect, ne vom supune deciziei Asociației de Dezvoltare, forul nostru tutelar”.

Citește și articolul: Trei autobuze cu călători în picioare în această dimineață

Mai jos este inserat convocatorul pentru ședința de joi, 12 octombrie, când se va afla pe ordinea de zi și proiectul cu apa meteo:

Dispozitie extr.CLM

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.