Un bărbat a intrat camuflat în apă pentru a prinde rațele din Crâng. Deschide articolul pentru a vedea fotografia doveditoare

Scenă incredibilă văzută de câțiva buzoieni care se plimbau în jurul heleșteului din Parcul Crâng.

Un bărbat a intrat în apă pentru aprinde rațele strânse pe malul insuliței mici de pe lac.

Scenariul prevăzut de acesta a cuprins inclusiv camuflajul pentru a nu speria rațele.

Acesta și-a înconjurat capul cu ramuri de salcie și a intrat în apă până la gât.

Conform martorilor, rațele nu s-au lăsat păcălite și la apropierea tufei ambulante au zburat.

Din fotografia alăturată se vede un bărbat îmbrăcat în tricou de culoare galbenă, care încearcă să iasă din apă după ce a ratat operațiunea de capturare.

Iată și comentariul pe care cititorul buzoienii.ro, căruia îi mulțumim, l-a atașat fotografiilor trimise prin e-mail.

„Bună ziua! Am surprins în Parcul Crang un bărbat care a încercat sa prindă o rata dintre cele aflate pe helesteu. Acesta si-a facut o „palarie” din salcie si a inotat pana aproape de rate cu scopul de a prinde una pentru a o mânca. Prima dată când am trecut pe lângă el a strigat la câțiva oameni din hidrobicicletă, spunându-le să îi prindă o rață. Câteva minute mai tarziu, l-am surprins făcând asta. Din fericire acestea au zburat si s-au indepartat. M-am uitat în jur de polițiști, dar nu erau de găsit. Îl văd des prin Crâng cu bicicleta, una nu tocmai ieftină. Deci nu este un om al străzii. Când am vrut sa îl fotografiez de aproape pe bărbatul care a intenționat să le prindă, acesta s-a făcut nevăzut cu bicicleta în pădure. Ce se poate face in acest sens?”


„Nu e bine! Voi solicita Poliției Locale să intervină. Este oaza noastră de liniște și relaxare. Acolo s-a creat un habitat pe care trebuie să îl protejăm cu toții. Felicit pe cei care manifestă spirit civic și anulează astfel de acțiuni nedemne de un buzoian care își iubește orașul”, a ținut să precizeze viceprimarul Ionuț Apostu.

În luna mai, buzoienii.ro a publicat un articol prin care saluta prezența pe heleșteu a unui grup de 11 rățuște proaspăt ieșite din ou și a mamei lor.

La momentul respectiv viceprimarul Ionuț Apostu a făcut apel la buzoieni de a nu prinde rățuștele și de a nu le stresa, urmărindu-le cu hidrobicicletele.

Citește și articolul: Nouă comune din Buzău n-au primit niciun ban de investiții de la guvern! Iată lista, dar și explicațiile

Din fericire, până acum rățuștele au supraviețuit. În parcul Crâng au fost zărite în acest an și câteva căprioare.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Un bărbat a intrat camuflat în apă pentru a prinde rațele din Crâng. Deschide articolul pentru a vedea fotografia doveditoare

 • Eeee, dacă nu aduceți lebede, lasă că ie bune și rațele…ce te pui cu omul nou?

  Răspunde
 • Danaila poza reiese ca erau si alte persoane in zona. De ce oare nu au anuntat politia? Rusine sa ne fie daca nu suntem in stare sa protejam aceste pasari, testoasele din lac, caprioarele, iepurasii, aricii din padure. Da aceste animale exista in padurea din parcul Crang. Nu multi se pot mandrii cu asemenea specii.
  Mergeti la cetatea Fagaras si sa vedeti acolo lebede albe si negre, iar cei de acolo chiar le protejeaza, le da de mancare, iar lebedele ies pe mal cu puii lor si stau pe iarba. Nimeni nu intra dupa ele ca sa le manance. Nu stim sa ne protejam frumusetile de care beneficiem.

  Răspunde
 • omu pescuieste nicidecum sa fure rate .. asa pescuiam si eu cand eram mic .. la fir atat fara pluta

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.