Un buzoian din Micro XIV i s-a plâns lui Toma

Cristinel din Micro XIV, locatar la una din cele două scări ale blocului 25, i-a scris zilele trecute primarului C-tin Toma.


Cristinel reclamă că el, cu o singură mașină de familie, nu găsește loc de parcare întrucât „în zona blocurilor 25 A și 25 B sunt proprietari care au 2,3 sau chiar cinci mașini”:


În mesajul adresat primarului pe buzaucityreport.ro, Cristinel solicită ca Urbis Serv să înființeze și aici parcare rezidențială, lucru care i-ar avantaja pe locatarii cu doar o mașină de familie:

Primarul C-tin Toma i-a răspuns ieri solicitantului:Notă: Soluția parcărilor rezidențiale, cu excepția câtorva locuri din Unirii Sud, unde s-a ajuns la licitație, a rezolvat:

1) Disputele dintre vecini. Fiecare are acum locul lui contra unei sume minime (0,3 lei/zi, 120 de lei/an)

2) A redus numărul de autoturisme din parcări. Cei cu mașina nr. 2,3,4 etc. au fost nevoiți, după atribuirea locurilor de parcare, să ducă mașina suplimentară în altă parte sau chiar să o vândă.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Un buzoian din Micro XIV i s-a plâns lui Toma

 • Cu alte cuvinte, veniți Dl. Primar că nu mai suportăm gratuit. Simțim neapărat nevoia să plătim !

  Răspunde
 • …familie: soț și soție, ambii dețin mașină, una stă în parcare , ocupă loc … și cealaltă ocupă loc …cu numere… el a lucrat la urbis s.a. acum local policeman. și mama lui a lucrat la urbis s.a…nu plătește ptr. aceste locuri !…s-a ‘invartit’…a făcut o șmenozeala!…unde mai pui că pe un loc și -a pictat cu vopsea albă și nr de înmatriculare al mașinii!… și uite așa râde de bizonienii vecini și de urbis s.a. ?….

  Răspunde
  • Cam asta e definitia primariei conduse de primarul ales in 2016 si reales in 2020.
   Asa functioneaza lucrurile „modern”. „Am eu un baiat”, „stiu eu pe cineva”, „legea e pentru fraieri”.

   Răspunde
 • Asa am patit si in alte cartiere. Aveam toti loc. A venit Toma, a facut cu plata, iar acum nu mai avem loc, pentru ca locurile cu plata stau goale, proprietarii fiind plecati din localitate sau cu masinile parcate in locurile fara plata, iar ceilalti nu au unde parca si lasa masinile prin intersectii. Bataie de joc! Ar trebui ca marlanii care au luat loc cu plata sa fie amendati apoi daca lasa locul gol si parcheaza pe trotuare, sa ocupe locul altora care nu au luat loc la licitatie.

  Si omul asta care se plange sa stie ca poate ala cu 5 masini va licita 70 de milioane si el va ramane la fel, pe langa.

  Răspunde
 • Eu cand am ridicat problema asta si mi-am expus opinia, un ipocrit mi-a spus ca sunt comunist. Da, in Buzau o familie are si 5 masini, punct. Am unul in fata blocului, zici ca are parc auto..si-a pus doua mașini pe un loc de parcare. Buzaul, orasul tuturor posibilităților.

  Răspunde
  • Pai chiar esti comunist, la fel ca plangaciosul din articol, pentru ca nu vreti sa intelegeti ca nu e o problema legata de numarul de masini pe care le detine fiecare (asa cum nu te obliga nimeni sa ai masina nu te poate obliga nici sa ai un numar maxim de masini) ci este o problema legata de proasta administrare a domeniului public de catre administrator (in speta primaria) si, in acelasi timp, o problema de administrare a banului public de catre administrator (tot primaria) pentru ca impune taxarea locurilor de parcare cu sume fara sens – licitatiile lu’ peste – (comunistii plangaciosi cu „domeniul public e public bla bla” sa se abtina, nu intereseaza pe nimeni ce au de spus) in timp ce cheltuie banii pe fel de fel de inutilitati ( parcuri mult peste nevoile reale, spectacole de tot soiul, stalpisori si multe alte prostii de genul asta).

   La Bucuresti, in sectorul 4, toate lumea are loc de parcare indiferent de cate masini are. De ce? Pai „la bloc” au dat cate unul de fiecare, pana a avut toata lumea (intre 500 si 700 de lei / an) si, daca au ramas, le-au impartit celor cu mai multe masini. Iar „la bordura”, acolo unde se taxeaza, costa 50 de bani pe noapte. Exact, 50 de bani pe noapte. Si nimeni nu se cearta cu nimeni, nimeni nu face imprumut la banca pentru a plati parcarea s.a.m.d.
   Si da, 360 de lei /an pentru un loc de parcare la Buzau ar fi pretul corect. Fara licitatii, fara mizerii de genul asta.

   Faceti loc in oras, dati afara noaptea dubele mai mari de 4.5 metri.

   Răspunde
   • …și uite „anonimul” veșnic împotriva „regimului” care vrea sa se facă dreptate prin revenirea lui Boșco sau a vreunui politician de doi bani, trecut prin ambarcatiunile tuturor partidelor mai mici și mai neînsemnate ale orașului.
    Măi…anonimule vino și cu propuneri concrete, nu te mai erija în posesor al adevărului absolut, pentru a contesta niște realizări ale comunității, nu ale lui Toma! Și asta pentru că sunt banii noștri, pe care Boșco i-a folosit numai pentru el și susținătorii lui!

    Răspunde
 • Nu va mai ofticați, tot nu înțelegeți că cei care-și permit 5 mașini, se vor „orienta” și-și vor permite în continuare sa le tina tot pe lângă casa.

  Cunosc și eu cazul unui patron de restaurant, cu 3 mașini personale (el, nevasta si băiatul) + mașina firmei și pentru toate a reușit Urbisul să facă loc, fix una langa alta, când treci pe langa ele, alineate, le poți vedea cele 3 litere identice, iar inițiala este, atenție, doar B mare de tipar !

  Mai degrabă tot cei cu cate o singura mașină vor rămâne fără loc de parcare…

  Răspunde
 • Daca are cinci masini, insemna ca primaria incaseaza taxe si impozite pentru acele cinci masini ! Ala care are doar o masina si il „reclama” pe cel cu cinci masini, trebuia sa stie ca pentru primarie este mai rentabil unul cu cinci masini decat unul cu o masina ! Ala cu o masina poate are o „saracie” de masina pentru care plateste la primarie 50-60 RON/an, iar ala cu cinci masini poate are cinci masini de lux si plateste la primarie 15.000-20.000 RON/an ! Pai eu sa fiu primar, fac ceva pe masina amaratului ala care plateste 50-60 RON/an si normal ca-i dau locurile de parcare celui cu cinci masini, de la care incasez sume imense !

  Răspunde
  • Nu-ți pune mintea cu cei….odihniți, ei încă se consideră pe alte vremuri când toată societatea trebuia aliniată la nivelul celui mai de jos. Sunt oameni care veșnic nu vor pricepe regulile evoluției, după care funcționează planeta și universul: cel adaptat evoluează, cel neadaptat dispare. Cine „poate”, își trimite în spațiu propria rețea de sateliți, cine „nu poate”, cerșește un colt de pâine si doarme in canal, e atât de simplu.
   Există și oameni care au mai mult de 5 mașini, in acest oraș, doua dintre ele fiind Tesla model X, până de curând au locuit la bloc și-au plătit milioane de Euro impozite la stat, ca să-i țină statul în cârcă pe cei care vociferează, in general pensionari care nu-și scot hârbul din parcare cu săptămânile si țin locul ocupat degeaba când alții, care au nevoie de mai multa mobilitate, nu au loc de parcare. Curios e că taman votanții partidului etern sunt proprietarii de hârburi, cei care-și permit mai mult, doar pe baza de excepție voteaza partidul etern pentru că n-au nevoie de acesta.

   Răspunde
 • Mai cetateanule nervos, vezi ca te-ai spumat la gura cu 5 mașini de ,,lux”. Stiu mulți ca tine cu multe mașini, toate numai rable, ați umplut orașul cu epave și spuneți ca trăiți pe picior mare. Cine are masini de lux locuiește la curte nu în garsoniera ca tine. Dacă vinzi toate rablele tale nu îți ajung banii sa-ti cumperi un ,,logan” nou.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.