Un buzoian, primul român condamnat pt. așa ceva! E o exagerare ?

El e Viorel Geoabă, 50 de ani, din satul Izvorul Dulce,comuna Merei, jud. Buzău.

E primul român condamnat definitiv pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Asta deși omul nici măcar nu a avut coronavirus!

Cum s-a întâmplat

Bărbatul a făcut febră și a sunat la 112. S-a întâmplat la începutul lunii aprilie. A fost încadrat ca suspect de coronavirus și băgat în container.

Numai că Viorel n-a mai așteptat să-i vină testul și a fugit din spital. „Ba nu, n-am fugit. Doar am plecat. Am mers pe jos până acasă. Aici m-a prins poliția și mi-a pus pistolul la cap, direct!”, a povestit Geoabă pentru Antena 1.

Bărbatului i s-a făcut dosar penal, a fost trimis în judecată și condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare de Judecătoria Buzău. SEntința a rămas definitivă întrucât nu a fost apelată.

„Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârșită în data de 10.04.2020. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 ani. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Merei sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”.

Sed lex, dura lex! În aprilie, temerea legată de coronaviris era mult mai mare ca acum. În prezent, chiar și cei cu test pozitiv pot sta acasă dacă nu prezinta simptome

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Un buzoian, primul român condamnat pt. așa ceva! E o exagerare ?

  • Știe cineva cum evoluează situația cu aglomerația de pe aeroportul din Cluj? Mă refer la culegătorii de sparanghel din perioada carantinei? Acolo chiar nu e nimeni vinovat? Vă-n gură de nemernici!

  • Esti sarac nevinovat, atunci vei fi condamnat.
    Asta e societatea in care traim.
    Ca sa mimeze activitate, comit abuzuri politistii, procurorii si judecatorii sa simuleze ca au activitate intensa ca sa isi justifice salariile, indemnizatiile, sporurile si pensiile de lux.

  • Institutiile de forta au devenit niste lupi-paznici la stana cu oi.Asta-i Romania anului 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.