Un caz foarte delicat. Dvs. ce părere aveți ?

Reporterul buzoienii.ro a fost contactat în această seară de Adrian Ciulin, tatăl micuței Sara Maria.Speța este și uman, și juridic, destul de complicată.

Săptămâna trecută, iubita din ultimii patru ani a lui Adrian, Anca Zahiu, depresivă și cu un istoric mai lung de probleme psihice, s-a aruncat (ce tragedie!) din apartamentul de la etajul opt al blocului ACR de pe Unirii Sud.Anca Zahiu era fiica Tamarei Zahiu, profesor de o mare calitate umană și intelectuală, „sufletul liceului Contactoare”, cum a fost numită până în 2021 când a decedat subit (probabil covid). Tatăl Ancăi, medic stomatolog, s-a prăpădit și el la începutul acestui an

„Nu-mi luați fetița! E viața mea!”

Adrian Ciulin, tatăl Sarei: „După nenorocirea cu Anca, fetița mea a mers câteva zile la Rm. Sărat, la sora mea. De luni a fost luată în îngrijire de Protecția Copilului. N-am mai văzut-o pe Sara, cu mine nu s-a mai vorbit, nu mi s-a explicat nimic, am aflat azi după îndelungi insistențe că ar fi la un asistent maternal. Temerea mea e că s-ar putea ajunge să fiu decăzut din dreptul de tată, iar fetița să ajungă la altcineva”.

De ce se complică lucrurile

Adrian Ciulin, tatăl fetiței: „Din păcate, am și eu un istoric cu probleme psihice. Dar, le-am depășit cu trei ani în urmă, de atunci sunt ok, am fost angajat, am lucrat ca taximetrist și ultima dată operator la Comdata, firma cu sediul în clădirea de birouri din centru. În ultimele luni n-am mai putut lucra, Anca a fost internată după naștere la Nifon, cu problemele ei, eu am fost cel care a crescut mai mult fetița. Eu îi dădeam Sarei să mănânce, eu o spălam, o iubeam și o îngrijeam cu tot ce era nevoie. Așteptam ca Anca să se pună pe picioare și să plec din nou la serviciu ca să-mi întrețin familia. Dar, în loc de mai bine, s-a făcut mai rău, a venit nenorocirea cu Anca, iar acum m-am trezit și fără fetiță. Sara e viața mea, o iubesc nespus, vă dați seama, e rostul meu de a trăi”.

Adrian Ciulin: „Am fost și eu de acord ca – până mă voi pune pe picioare financiar și moral – ca Sara să treacă în îngrijirea Protecției Copilului. Recunosc, chiar și azi, acum când vorbim, e mai bine pentru fetiță să nu stea la mine. Dar, temerea mea e ca nu cumva, și din pricina istoricului meu, fetița să fie dată altcuiva. Eu mă voi angaja peste câteva zile, vreau ca peste o lună-două, când mă voi aranja – în primul rând financiar – să pot plăti o bonă și să aduc fetița înapoi acasă. La final, vreau să vă mulțumesc domnule Tereacă, sunteți singurul care în tăvălugul pornit în ultima săptămână m-ați ascultat și pe mine, m-a ajutat ora în care am stat împreună de vorbă, că în rest, aproape din partea tuturor, am primit doar reproșuri, suspiciune, antipatie. Chiar și din partea familiei mele. Am senzația că până și sora mea ar vrea să-mi fie luată fetița, pe motiv că eu n-aș putea-o crește. Aș avea nevoie și de ajutorul unui avocat, priceput în astfel de spețe, care să mă ajute și să mă îndrume ce să fac. Nu vreau să fiu decăzut din dreptul de tată, merg oricând la un medic psihiatru pentru consult și expertiză că sunt sănătos și am depășit problemele din trecut”.


Reporterul buzoienii.ro va încerca mâine, în această seară n-a reușit, să obțină și un punct de vedere de la Protecția Copilului (care până în acest moment a procedat, în mare parte, corect). Tatăl fetiței dorește să aibă un dialog cu personalul Protecției Copilului – referitor la situația actuală și de viitor a Sarei, dar și un document scris în acest sens:

„Până acum nu mi s-a spus nimic, n-am văzut niciun act, deși – legal – eu sunt, nu-i așa, tatăl fetiței și cel responsabil de soarta ei!”

UPDATE. DGASPC Buzău:

„Pentru minoră a fost stabilită măsura plasamentului în regim de urgență ca urmare a refuzului membrilor familiei extinsă de a se ocupa de creșterea și îngrijirea minorei. Tatăl minorei a fost în permanentă informat și consiliat privitor la prevederile legii 272/2004 și demersurile ce trebuiesc întreprinse în vederea reintegrării minorei în familie. Conform prevederilor legale, măsura plasamentului este temporară, reprezentanții DGASPC Buzău împreună cu autoritatea locală urmând să reevalueze situația sugarului în interesul superior al acestuia. Pe perioada stabilirii măsurii de protectie, părinții și membrii familiei pot menține legăturii cu minorii”

Așteptăm la comentarii și opinia dvs. referitoare la această speță, să recunoaștem, destul de delicată.

Citește și:

loading...

37 de comentarii la „Un caz foarte delicat. Dvs. ce părere aveți ?

 • Pingback:

 • dacă nu a reușit să oprească un adult din a se arunca pe geam, fiind în apartament cu el în momentul respectiv, cum ar putea avea grijă de Sara?

  Răspunde
  • Va pot demonstra că în ultimele zile a fost destul de bine încât să nu mi fie frică să merg până la toaletă. dar e destul de logică întrebarea dvs fiind în necunoștință de cauză. as putea avea grijă exact cum aveam înainte să întâmple ce sa întâmplat când le îngrijeam pe amândouă. cand înainte de externarea Ancăi eu varuisem un apartament îngrijisem un copil și mergeam și la Anca la vizita. s-ar mai putea face și un examen psihiatric bazat pe starea mea actuală reală și nu doar pe un istoric psihiatric pe care-l depășisem. s-ar putea face multe lucruri ca sa ne asigurăm daca aș fi capabil sau nu. acum va întreb eu e cineva care verifica măcar unul din lucrurile enumerate mai sus?sau doar pe o internare avută cu mult timp in urma mai distrugem 2 sorți?

   Răspunde
   • Daca diagnosticul e tot precum al decedatei, atunci nicio evaluare medicala nu poate sa va declare apt, pentru ca boala nu e una vindecabila, o data instalata nu dispare decat la ultima suflare, nu exista sa „depasesti” istoricul psihiatric in cazul acelui diagnostic.

    Răspunde
  • Daca femeia avea probleme psihiatrice, cum ai putea sa o opresti? Esti culmea! Doar camasa de forta te poate opri daca vrei sa te arunci pe geam, ca nu poate ghici nimeni cand si cum vrei sa te sinucizi. Cum poti abera asa, tu esti intreaga la cap, sau ai si tu ceva rotite deplasate?

   Răspunde
  • Un adult poate acționa diferit. . Cum să se permită autorităților să îi ia copilul de lângă el? Poate el în momentul ăla dormea lângă copil… Sau poate era într-o altă cameră. De apreciat că nu a lăsat copilul singur!

   Răspunde
  • Imi cer scuze ca dau aici un comentariu dar vreau sa spun ca eu o cunosteam foarte bine pe Anca, Dumnezeu sa o ierte pentru ceea ce a facut, da avea probleme dar daca ar fi avut langa ea un om cu coloana vertrebrala nu s-ar fi ajuns aici. Din punctul meu de vedere eu nu cred ca acest om merita sa creasca aceasta copila, este un om violent atat verbal cat si fizic.
   Va rog faceti ceea ce este mai bine pentru copil dar nu il dati.

   Răspunde
  • Adultul era bolnav psihic. Adrian avea grijà de copil in momentul acela.

   Răspunde
 • Comentez in memoria doamnei profesor Zahiu care avea mereu zambetul pe buze si o vorba buna pentru oricine.
  In primul rand graba cu care s-a actionat a fost varsta minorei.
  Cu toate acestea nu pot sa nu remarc si interesul imobiliar,intrucat doar minora mosteneste averea familiei Zahiu.
  Responsabilitatea pentru asigurarea sănătăţii publice revine Ministerului Sănătăţii, direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi altor structuri de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), structurilor de specialitate din cadrul ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, precum şi autorităţilor din administraţia publică locală.
  As fi curioasa deci, cum au promovat sanatatea in cazul fiicei doamnei profesor,institutiile cu atributii,in special administratia publica locala.
  Boala nu alege omul si promovarea sanatatii este o problema de sanatate publica.
  Cred ca Anca avea nevoie de un asistent personal permanent,altul decat sotul,care la randul sau avea nevoie de sprijin,nu-i asa,D.A.S Buzau si DGASPC Buzau?

  Răspunde
  • La fel de bine se poate spune ca si concubinul la fel de deranjat mintal precum decedata are si el un mare interes imobiliar, sa puna mana pe apartamentul familiei Zahiu folosind copilul ca sa faca asta, mai ales ca din ce se aude el nu are nimic, nici macar un loc de munca, iar cei doi s-au cunoscut tocmai datorita problemelor psihice pe care le aveau ambii.
   In orice caz, e trist ca am ajuns la o societate in care toti nebunii cu acte ajung sa fie lasati liberi pe strazi, in loc sa fie internati departe de societate. Ba mai mult foarte multi din ei stau chiar in centrul orasului pe buleverdul Unirii si fac tot felul de fapte antisociale si se mai si arunca de la etaje direct pe trotuar unde pot omora pietonii.
   Cat despre mama decedatei, am cunoscut-o si intotdeauna mi-a dat impresia ca si dansa avea o problema, dar probabil era mai priceputa in a disimula si a se mentine functionala, spre deosebire de fiica care a avut o viata plina de „nebunie” manifestata si o moarte autoprovocata violenta.

   Răspunde
 • O sa incerc să postez din nou. va pot demonstra că în ultimele zile Anca a fost destul de bine încât să nu mi fie frică să merg până la toaletă. e foarte logică întrebarea dvs. si o să vă spun cum s-ar putea verifica daca o pot îngriji. in primul rand facandu-mi-se un examen real pe starea actuală pe care încerc să-l fac de 3 zile și sunt plimbat din instituție în instituție fara sa mi se facă. in al doilea rând verificând și explicând și la persoane sceptice ca dvs că eu înainte să întâmple ce sa întâmplat, cât timp Anca era în spital, eu varuisem un apartament, îngrijisem copila in mod exemplar (documentația și la medicul de familie) și mergeam la Anca la vizita. s-ar mai putea face orice fel de verificare. daca cineva chiar ar vrea să vadă efectiv ce ați menționat mai devreme. dar până în momentul de față oricine se bazează doar pe niște internări blestemate care în realitate alea ne au adus unde ne au adus pe toți 3 și se mai distrug 2 sorți pentru că oamenii care sunt părinți ar trebui să conștientizeze că sunt singurul care o poate iubi pe Sara.

  Răspunde
 • Bravo doamna Elena!!! felicitări!!!se vede că ați cunoscut foarte bine îngerul despre care ați vorbit și din păcate pentru mine chiar dacă nu am avut ocazia sa o cunosc pe dânsa am regretat că nu am cunoscut o încă de când am auzit prima dată vorbinduse despre dansa.se vede și că realizați foarte bine situația.din punctul meu de vedere sunt dispus sa se ia totul de către stat de către persoanele care din momentul în care a fost înmormântată Ancuța n-au făcut altceva decât niște scene imaginate de ei sa mă scoată pe mine în maniera în care m-au scos și să pună mâna pe copil.nu mi trebuie nimic din moștenire sunt dispus sa renunț la orice și să fac orice sacrificiu.nimeni nu mi permite nici măcar să demonstrez nimic.

  Răspunde
 • Și pentru a avea un avocat din oficiu să mă reprezinte sau să mi se facă examenul psihiatric despre care vb toată lumea umblu de luni dimineață și nu se face altceva decât să fiu gonit din instituție în instituție

  Răspunde
 • Domnul anonim,cu tot respectul pentru încercarea dvs de a va baga in seamă. Nu comentez aici pentru a face o întrecere cu dvs și nici pentru a mă apăra într-un fel pentru că sunt oameni abilitați din punct de vedere profesional să facă asta. comentez doar pentru a opri comentariile ranchiunoase și departe de realitate precum faptul că eu mă uit după moștenire sau faptul că nu am un loc de muncă . Referitor la munca sa știți că va înșelați. Repet pentru a nu știu câtă oară. Am pierdut locul de munca doar in momentul când nu m-am mai putut ocupa de toate. si între locul de munca (daca doriți vă arăt și dvs fluturasii) și va mai informez și faptul că deja am un loc de muncă, voi începe de luni. in concluzie va urez o zi minunată pentru că așa mă învăța pe mine soția mea sa vb cu persoane că dvs

  Răspunde
 • Referitor la anonimul care vb despre „boala”mea, poate să-mi spună din ce calitate vorbește? ca sa știu dacă mai răspund sau nu

  Răspunde
 • Doamna Elena, referitor la cum a fost promovată boala Ancăi, eu nu voi răspunde pentru că am destui dușmani din cate observ, și oricum nu mă mai ajuta la nimic referitor la anca. dar daca sunt oameni care chiar știu cum a fost promovată,ar trebui să gândească la cei care sunt și acum in situația Ancăi și să numai favorizeze boala prin legi tâmpite și gândiri ale unor persoane de genul care numesc o depresie nebunie și care spun că ar trebui izolați de oameni.e o boală atât de neînțeleasă decât de cel care trece prin ea încât dacă o să mergeți la fiecare psihiatru in parte fiecare va avea o părere diferită in fiecare argument. si cu asta mă opresc aici că de fapt singurul meu interes care l mai am în viața asta e copilul meu. nu să dezbată niște argumente care oricum n-am cu cine (mă refer la oameni care nici n-au citit ce am scris și sar ei că vreau eu locuințe) poate vei ajunge și tu într-o situație să alegi intre copilul tau și locuințe sau ce mai visează alții care mă fac pe mine nebun

  Răspunde
 • Foarte tristă toată situația, și în loc să aruncăm cu bolovani mai bine să stăm strâmb și să judecăm drept. Mai întâi și mai întâi trebuie să recunoaștem cu toții că medicina la noi în țară, și cu atât mai mult la noi în Buzău nu este decât o glumă proastă și sinistră. Sunt extrem de puțini medicii bine pregătiți care să își facă meseria cu dăruire, compasiune pentru semeni și respectând jurământul lui Hipocrate. Cu atât mai mult bolile psihice, care de foarte multe ori sunt stigmatizate și tratate ori cu indiferență, ori cu nepricepere. Revenind la cazul de mai sus deși sunt cu sufletul alături de tată și îi înțeleg patimile și neputința, cred că cea mai bună soluție temporară pentru copil, căci interesul minorului ar trebui să fie pe primul loc, ar fi să fie lăsat în plasament, repet, cel puțin temporar până când tatăl, pe viitor, o să își poată demonstra bunele capacități în a avea grijă atât de propria persoană cât mai ales de copil. La final aș îndrăzni să vă rog pe toți să dați dovadă de mai multă compasiune pentru semeni și să încercăm să fim mai buni acolo în dreptul nostru, cât putem fiecare, poate nu reușim de fiecare dată dar măcar să încercăm.

  Răspunde
 • Dl. Adrian, dar dacă știați că aveți probleme, de ce ați mai făcut copil?

  Răspunde
  • Domnule Tereaca ai cenzurat raspunsurile cu solutii de bun simt? Ca vad ca aici nu apar decat vreo doua! Plus ca Taian asta e vai de el! Cum ai putut sa-i lasi aici comentariul? Dar p-ala cu schizofrenia?
   Raman uimit, chiar atat de rau a ajuns societatea noastra?
   Si daca ne gandim ca astia mai si voteaza, atunci „egzista o explicatie”!

   Răspunde
   • Cât despre comentarii ca lui Traian sau de genul sunt binevenite și alea.isi exprima prostia și ignoranța

    Răspunde
 • Domnule Adrian, faptul că intrați pe aici într-un așa zis dialog nu vă avantajează în nici un fel! Dimpotrivă! Încercați să vă reculegeți în liniște, cu speranța că timpul rezolvă totul!

  Răspunde
  • Dl Marcel, nu am idee de cine sunteți, dar va mulțumesc din suflet. Referitor la copil aveți perfecta dreptate. Momentan exact asta fac. Sarut mâna, doamna Elena. Domnule Florian într-un fel aveți dreptate, dar e singurul loc unde încă se mai discuta de viața mea și a copilului. Fiind multe păreri aberante, nu vreau să permit așa ceva, măcar acolo unde pot demonstra că sunt aberații. În plus, poate primesc și o vb constructivă de la cineva precum dl Marcel. Nu am nici cea mai mica idee cine e dansul, dar îi doresc sănătate. Cat despre cei care întreabă de starea mea mintală să vina cu atestatul medical la mine și după vb și despre asta. sanatate la toată lumea, o zi buna!

   Răspunde
 • Doamna Elena, familia extinsă, daca va referiți la a mea, nu știe ce-i aia frica de Dumnezeu după ce mi au făcut mie și copilul. Ganditi-va că de când a fost dat copilul la protecția copilului, cazul a fost transferat la o persoană din protecția copilului de la Râmnicu Sărat. Probabil sunt ignorant in chestiunile astea, dar eu nu am auzit în viața mea ca un caz social să fie transferat de la Buzău la Râmnic. Invers, da. Dar eu de ieri sunt sigur că există un Dumnezeu care ne vede pe toți și chiar numai am nicio grijă referitor la copil. Sunt sigur că orice încercare vor face, copilul va fi al meu. Să va dea Dumnezeu sănătate și liniște tuturor

  Răspunde
  • Domnule Adrian, intrați pe pagina de Facebook “Copiii Statului Esuat”, ei scriu despre DGASPC și problemele din sistem. Au scris si despre cazul dumneavoastra.

   Răspunde
 • Mai nou a fost transferat și la un medic din Râmnicu Sărat,care dl Dr știa mai bine situația din orice punct de vedere decât oricare alt medic.si încă nimeni nu privește nimeni nimic decât faptul că eu și Anca aveam un istoric psihiatric.dar nici o instituție nu e trasă la răspundere în nici o manieră.familia mea care după ce a făcut tot ce a făcut și după ce au tras copilul in minunatul oraș plin de…mă abțin…a început și să se care unu câte unul din țară… doamne ajuta la fiecare ființă umană în maniera consideră dumnezeu.eu sunt mulțumit că după toată disperarea și bătaia de joc inițială am primit măcar o promisiune că voi putea vizita copilul meu săptămâna viitoare și că Dumnezeu mi-a trimis oameni care încearcă să audă și ce am eu de zis

  Răspunde
 • Oameni buni numai incercati,va rog in orice manieră sa ne scoateți cum gândește fiecare fără măcar o dovadă că,criminalii sunt in alte părți și asta v-a demonstrat o in primul rand soția mea,care dacă ar fi fost o criminală, după toate ororile care i s-au făcut în viață (eu nu aveam nevoie sa mai scot asta în evidență dar dacă unu ca anonimul sau care a mai vorbit aberații spune ce spune veniți să vă spun și de ororile făcute Ancăi)ar fi făcut rău altor persoane,iar în al doilea rând eu care din punctul în care sunt acum eu incerc să fac tot posibilul pentru copilul meu,care de fapt trebuia să aibă viața asigurată după toată truda bunicilor ei din partea mamei ,și care inca nu am făcut nici ce a făcut Anca nici ce mi ar fi făcut mie oricare membru din „familia”mea pentru mult mai puțin

  Răspunde
 • Va mulțumesc din suflet dl alexandru.o să intru

  Răspunde
  • Eu sunt dispus sa stau zeci de ore online pentru că sunt capabil sa fac asta cu persoane specializate în domeniu de la DGASPC de la psihiatri de la orice tip de instituție. Ca să procedam in maniera asta sa dureze zile întregi care l sun pe dl Dr pentru o programare pentru un consult nu știu cât de repede se va rezolva cazul și nu știu cât e in beneficiul copilului meu care și când îmi aude doar vocea pe telefon incepe sa râdă. As vrea sa postez undeva un video ca sa înțelegem ce fel de raport am cu copilul meu. Propuneti unde sa postez.

   Răspunde
 • Va rog sa mi trimite ți un link daca puteți că nu l am găsit

  Răspunde
 • Domnule contirbatoru,in primul rand va rog sa nu l tragem pe dl Treacă la răspundere de nimic pentru că a fost singurul care ma ascultat.cat despre soluții eu am propus și mai am și acum .și nimeni nu le a auzit.eu sunt dispus și să fac o conferință via chat sau in orice manieră posibilă cu oricine care chiar vrea să vadă și să facă ceva.si pentru persoanele care vor sa vadă stadiul meu mintal real.vreau sunt dispus la orice.poi copilul meu nu putea fi susținut material?cu nu știu câte proprietăți care dacă doar daca se închiriau copilul meu trebuie sa trăiască că o prințesă?cu un tata care aproape toată viața am muncit și zi și noapte la propriu,in special in ultimii ani?cu un tata care în manieră forțată are puterea și să nu și plângă femeia pentru că e forțat de situatie sa rămână calm?va pot lăsa numărul meu de telefon pentru soluții nu fug de nimeni.chiar vreau să se implice lumea.asta trebuia să fie caz de doliu național.si pentru cum a încercat tatăl meu sa măsluiască daca nu era unu că dl treacă să mă asculte când nimeni nici nu mă băga în seamă nu s-ar fi știut nici la nivel local.ceea ce rog din tot sufletul persoanele care vor într-adevăr să ajute sa încercăm să nu ridicam mai mult tensiunea nici cu oameni care au greșit.pentru că nu am nevoie.am nevoie doar să mi recuperez copilul

  Răspunde
  • Înca odata domnule Adrian, postările dvs. de pe aici și așa zisul dialog nu vă avantajează în nici un fel! Dimpotrivă! Ar fi bine să consultați și un psiholog dedicat profesiei și cu adevărat profesionist, chiar și un duhovnic, apoi să vă reculegeți în liniște!

   Răspunde
 • Îl caut de luni dimineață domnul Florian.si nu pentru că simt eu nevoia ,ci pentru a putea duce rezultatul cerut de DGASPC,care nu mi spune exact unde sa merg și cum sa procedez.daca cumva deranjez că postez aici ,daca mi spune domnul Tereaca mă opresc imediat.sau daca vorbiți din punct de vedere profesional va rog sa mi spuneți unde trebuie făcut consultul psihiatric care l cere protecția copilului și mă duc și l fac.daca va referiți la faptul că așa considerați dvs că aș avea eu nevoie cum a considerat familia mea,va înșelați

  Răspunde
 • Psiholog și psihiatru sunt noțiuni și profesii diferite! Eu mă opresc aici, discuția nu mai are sens, decât eventual să îmbunătățim traficul!

  Răspunde
 • Eu spun tot ce spun aici și tu tot ce te interesează e sa mi dai lecție între psihiatrie și psihologie,eu spun că mie mi sa luat un copil și după a nu știu câtă promisiune de ieri nu mi sa trimis nici pe email o scrisoare în care sa ateste ce scrie acolo și sfatul tau înțelept mai mult în manieră forțată e sa merg la aia care mi au făcut soția sa facă ce au făcut.eu te am evitat frumos de 2 ori,acum te rog sa mergi tu daca consideri că face bine într-un „oamenii”aia fie psihiatri psiholog numește i cum vrei tu.o zi bună

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.