Un cerb de 300 kg a fost adus aseară în orașul Buzău

Cu autoutilitara din imagine s-a adus aseară în orașul Buzău un cerb de 300 de kg.

Animalul a fost lăsat la Baza Sportivă a Inspectoratului de Jandarmi Buzău, unde va fi îngrijit în zilele următoare.

Cerbul are o rană urâtă la unul din picioarele din față, lucru care i-ar fi adus – conform medicului veterinar – sfârșitul în mediul natural (dacă nu ar fi primit îngrijiri).

Alerta a fost dată de un localnic din Gura Teghii care a sesizat că animalul e rănit și nu poate ieși dintr-o râpă din vecinătatea albiei unui pârâu din zonă.

Au fost sesizate pe rând Primăria Gura Teghii, jandarmii de la Postul Nehoiu, Ocolul Silvic Siriu și medicul veterinar Valentin Doană.

A urmat o cursă contracronometru de tranchilizare a animalului și de transport până în orașul Buzău (vezi VIDEO mai jos).

După vindecare, cerbul  va fi eliberat eliberat în mediul natural.

Toate persoanele și instituțiile implicate în salvarea animalului merită felicitări.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Un cerb de 300 kg a fost adus aseară în orașul Buzău

  • NU INTELEG……DACA IA ADUS SFÂRȘITUL……MAI TRĂIEȘTE?????…….

  • Se vede ca esti o ……”sosoaca” (idioata). Ce nu este de inteles? Medicul veterinar specifica foarte clar ca “……I-AR fi adus sfarsitul….”,nu ca I-A adus sfarsitul.Biata “sosoaca”!

  • Reconfortant sa vezi ca oamenii mai depun eforturi pentru a salva un animal din ghearele legii junglei. Poate ca nu e normal si natural, dar parca iti vine sa inchizi ochii, la contrapondere cu dobitocii care scot pui de urs din barlog si-i arunca in zapada sau procurori smecheri care-si bat joc de zeci de cai.

  • Chiar felicitări pentru mobilizare. M-am saturat să văd animale împușcate, ex pui de urși. Totuși suntem departe de civilizație. A apăra fauna cinegetică de braconieri ar trebui să fie un mod de viață normal. De această dată bietul cerb a avut noroc și șansă de oameni responsabili și miloși. Poate citind acest articol vor deveni și alții preocupați de apărarea biletelor animale sălbatice cărora li se distruge habitatul cu bună știință în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.