Un cititor mai informat decât consilierii locali. Și totuși căruțele au interzis în Buzău!

Consilierii locali au plecat mulțumiți vineri din ședința CLM, siguri că posesorii de atelaje pot circula în continuare pe străzile din municipiul Buzău dacă folosesc calul și căruța în scop agricol.

– E sigur că hotărârea de Consiliu Local nu se referă la ei, a întrebat Ion Barbu.

– Da, nu se referă decât la cei care folosesc căruțele pentru a transporta diverse deșeuri, a spus Adrian Teodorescu, șeful Poliției Locale.

– E bine atunci, au spus mulțumiți mai mulți consilieri locali.

Numai că după scrierea articolului, un cititor ne-a postat următorul comentariu:

„Domnii consilieri au votat ceva, ce este reglementat deja de Codul Rutier. În municipii este interzisă circulația atelejelor de orice fel. Vă rog citiți articolul 71”.

Ne-am dus la articolul 71, unde se scrie următoarele:

Articolul 71
(1) Sunt interzise accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animalală, a masinilor si utilajelor autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole si forestiere, a animalelor de povara, de tractiune sau de calarie, precum si a animalelor izolate sau in turma pe drumurile nationale, in municipii si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare de interzicere a accesului.

Așadar, în Buzău era deja interzisă circulația căruțelor.

„Da, noi de la Poliția Rutieră le dăm amenzi căruțașilor atunci când îi prindem. Nu contează ce au în căruță”, a confirmat Remus Nicula de la Poliția Rutieră Buzău.

Astăzi, șeful Poliției Locale Buzău a ținut să precizeze că totuși hotărârea de Consiliu Local e bună și aduce completări la Codul Rutier:

„Da, și până acum îi puteam sancționa pe căruțași. iar amenda era una mare, 1300 de lei. Dar, prin hotărârea CLM se introduce suplimentar posibilitatea confiscării căruțelor. În plus, prin hotărârea CLM se poate interveni și asupra cărucioarelor folosite pentru transportul diverselor deșeuri. Poliția Locală poate de acum confisca aceste cărucioare și dicta amenzi proprietarilor”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.