Un copac a răsărit din asfalt! Iată cine e de vină!

O nouă crevasă în asfalt a crescut ieri de la o oră la alta la intersecția străzilor Bucegi și Bistriței (unde e sediul ISU). Dimineața era cat o minge de handbal, iar pe seară putea înghiți foarte bine roata unei mașini.

Din fericire nu s-a întâmplat niciun accident, căci un șofer a rupt o ramură din copacul de vizavi și a băgat-o în groapă pentru semnaliza pericolul.

Firma de asfaltări a primăriei, Urbis Serv, susține că vina aparține Companiei de Apă:

„Nu e vina noastră, oamenii ne înjură degeaba pe noi de la Urbis Serv. Vina aparține celor de la Compania de Apă. Se poate lesne observa că acea groapă a apărut între două guri de canal, fix pe rețeaua de canalizare. Vă spun eu ce s-a întâmplat! S-a schimbat țeava de sub pământ, iar apoi terasamentul nu s-a mai realizat corespunzător. Asfaltul ține o lună, două, poate un an, până când cedează sub greutatea mașinilor în condițiile în care dedesubt e aer. Noi de la Urbis n-avem nicio vină, nu noi am lucrat și am asfaltat acolo. Și sunt multe cazuri în Buzău când suntem luați degeaba în tărbacă. Uitați-vă pe strada Frăsinet, tot lucrare a Companiei de Apă, vă place cum arată ?”, a declarat azi Alin Radu, director adjunct la Urbis Serv.  

Chiar dacă în acest caz nu e vina lor, cei de la Urbis Serv s-au sesizat și în această dimineață au trecut la astuparea găurii. Deocamdată, în crevasă, s-a pus balast. După ce acesta se va compacta în câteva zile se va trece la asfaltare. 

Cei de la Urbis Serv au fost criticați zilele trecute pentru o groapă acoperită tot cu ramură și de pe Aleea Tineretului. Și în acel caz, „prăpastia” s-a ivit pe rețeaua de canalizare schimbată în urmă cu doi ani. „Noi am venit să reparăm ce n-au făcut alții bine, dar tot noi ne-am luat înjurăturile”, a comentat Alin Radu. 

Despre groapa de pe strada Bistriței a scris și consilierul județean PNL, Elena Babiuc:

„In această dimineață, la intersecția străzii Bistriței cu strada Bucegi din Buzău a apărut un „crater” în asfalt, drept urmare a lucrărilor de reabilitare a canalizării și asfaltării zonei. La ora 7,00 gaura din asfalt arăta ca în primele trei imagini. Pâna la ora 16,00 „craterul” s-a mărit considerabil (vezi ultimele doua imagini). Cineva s-a gândit să arunce o creangă pentru avertizare. Bine a făcut. In această zonă, câteva luni, s-a intrevenit de nenumărate ori la sistemul de canalizare, spărgeau asfaltul, turnau asfaltul, iar cum reabilitau canalizarea este lesne de înțeles. Finalul il vedem astăzi. Cine este responsabil de această repetabilă problemă, a lucrărilor de proastă calitate și a apariției gropilor periculoase în carosabil? Și mai mult: cine dintre cei responsabili le vede?”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.