Un grup de țigănci a recurs la forță pentru a lua coșurile de parastas

Incident în această dimineață la Biserica Greci din Buzău.

Un grup ca de comando, alcătuit din mai multe țigănci, sub coordonarea „celebrei” Romica Vasile a dat buzna în biserică în timpul slujbei. Țigăncile au recurs la forță pentru a le deposeda pe credincioase de coșurile de parastas. Enoriașele au fost scuipate, înjurate, bruscate de țigănci, incinta bisericii transformându-se într-un ring de luptă. Asta în timp ce preoții, în număr de trei, dar totuși bărbați, citeau acatistele și nu puteau interveni fizic.

„D-le Tereacă, va aduc la cunoștință încă o dată, că la Biserica Greci țiganii nu mai au limite. În dimineața aceasta, am fost cu familia să cinstim memoria bunicului meu, iar în timpul slujbei, au întrat câteva țigănci (Romica Vasile și altele) și au început sa fure din pachetele pregătite de bunica mea și alte doamne, din jur. Țigăncile au început să împingă lumea, să scuipe și să înjure în încercarea de a fura pachetele și chiar coșurile pentru parastas. Practic, biserica a devenit un loc de bătaie… Romica Vasile are și cuțit, vă dați seama unde se poate ajunge. Da, chiar în biserică! Se întamplă frecvent acest lucru, ce facem?! Rog prin intermediul dvs. să trag un semnal de alarmă și să atenționez Episcopul, comandantului Politiei Locale și comandantul IPJ Buzău. Vă mulțumesc!” – avocat Laura Elena Iliescu 

Până s-a deplasat reporterul la fața locului, grupul de comando a împărțit prada și s-a făcut nevăzut. Cineva a spus că țigăncile care s-ar fi asociat cu Romica Vasile ar fi de pe strada Păcii.

„Romica asta e periculoasă rău. Are cuțit și nu se ferește să amenințe cu el. Pe fetița mea a amenințat-o când venea de la școală cu cuțitul să-i dea toți banii pe care îi are asupra ei. S-a întors acasă plângând”, ne-a spus un locatar de la blocul de vizavi.

„Când bea devine foarte agresivă. Zilele trecute a furat cu tupeu de la magazinul alimentar de pe colț” – cetățean

„Poliția a luat-o la secție de ai multe ori. Știe ce poamă e Romica. Dar a doua zi o vezi din nou pe stradă, nu se schimbă nimic” – locatar bloc vizavi de biserică

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

21 de comentarii la „Un grup de țigănci a recurs la forță pentru a lua coșurile de parastas

 • cat mai suportam asemenea intamplari…

 • Doamnă avocat,în parcarea de la Kaufland-Frăsinet,văd de vreo 4 ani niște copii de etnie romă care cerșesc.Dacă îi văd eu îi vede toată lumea,și acei minori sunt foarte agresivi!A fost sesizat DGASPC ul,IPJ ul,Poliția LOcală și ei tot ce știu fac!Discutăm de persoane trimise la cerșit,acestea sunt agresive pentru că cei care îi trimit la cerșit sunt agresivi cu ei!Or,în această situație,Direcția de Asistență Socială Bz în colaborare cu DGASPC și cu ONG urile din Buzău trebuie să-i integreze pe acești romi!Ei sunt agresivi pentru că sunt agresați și trimiși la cerșit!

 • Sistemul e bolnav, numai ca, oamenii din interiorul lui sunt membrii ai comunității buzoiene, care, la un moment dat, pot fi prejudiciati… de către acești romi.

 • Aia din parcarea Kaufland Frasinet sunt parteneri cu cei de la paza de la Kaufland, au acceptul si protectia celor de la paza sa faca ce fac pe domeniul privat al Kaufland. Daca le atragi atentia celor de la paza tot pe tine te iau la rost, isi protejeaza gasca adusa de ei acolo.
  Asa ca n-ai ce sa faci decat sa eviti sa te mai duci la Kaufland.

 • Nu am înțeles niciodată de ce trebuie „integrate” cu forța specimene de tipul ăsta și de ce trebuie să ne mințim mereu în privința apucăturilor lor.
  Ei trebuie să se integreze singuri și pe banii lor sau ai hetnicilor lor, nu pe banii noștri! M-am săturat să cotizez să plătesc taxe și impozite din care să fie subvenționată înmulțirea ăstora!
  Avem un stat impotent, din păcate, căci jandarmii ăia de au bătut protestatari la grămadă, în loc să bată doar gibonii ăia agresivi, jandarmii ăia trebuiau aduși aici și să bată suedezele astea ciorditoare până se integrau în asfalt.
  Nu trebuie discriminați cei care duc o viață cinstită, dar pramatiile trebuie constrânse să respecte legea.
  Dar totul are un preț, de care ăștia nu își dau seama, cu apucăturile lor au tulburat nu numai România, ci și lumea întreagă, iar la un moment-dat s-ar putea să apară unii care, sătui să îi mai suporte, să înceapă să-i forțeze să se integreze.

 • Și Poliția doarme…

 • Cătălin dezvolți un subiect de actualitate:discriminarea pozitivă,adică,anumite etnii au mai multe drepturi decât românii cinstiți care-și duc traiul muncind ca sclavii!Aceste etnii și-au impus drepturile,ne rămâne și nouă românilor dreptul de a ni se respecta demnitatea umană și ne-o putem căpăta acționând și obligând instituțiile statului în a ne apăra.În cazul de față ,distinsa doamnă avocat Laura Elena Iliescu ,trebuia să facă o plângere la IPJ Bz!Dacă dumneavoastră doamnă avocat nu faceți plângere scrisă,ce pretenție aveți de la restul semenilor?Credeți că se sesizează IPJ Bz de la acest articol,vă spun eu,NU!

 • Fac asa ptr ca li se permite. Fac asa ptr oamenii legii impart spaga cu infractorii. Fac asa pentru ca, inca odata, suntem o natie bolnava.
  Daca aia vine mereu la biserica sa fure, de ce nu sunt echipaje mobile acolo, deja ??!!!

 • Cu sau fără plangere penala, politia și reprezentanții parchetului nu observa gravitatea acestor fapte. Primarul, comunitatea pe care o conduce și organele abilitate, pot stopa fenomenul, asa, dacă dam vina unii pe alții sau ne ascundem, de teama sau din dezinteres total, vom ajunge sa ne încuiem în case, cu firme de paza la ușa. Hai sa ne gândim o secunda, ca oricare dintre noi, poate pica prada „nebuniei” manifestata de aceste scursuri ale societății. Nu ii putem educa, ci doar, izola. Buzăul, nu este raiul aurolacilor sau a țiganilor, fără ocupație!!! Treziți-va, autorități! Treziți-va buzoieni!

 • Nu mai exista respect fata de biserica, fata de preoți, fata de semeni, fata de legi, fata de politie! Păcat, mare păcat! Nu ne mai simțim în siguranta, nici măcar când încercam sa ne reculegem sufletul în fata unei rugăciuni.

 • Ziariștii din Buzău, uniți-vă și scrieți articole despre situații similare! Dl Sontica, împreună cu dl Tereaca și colegi de breasla, va rugam sa aduceți la cunoștința dl Toma (primar ales al Buzăului), dl Apostu, dl Ciolacu, despre haosul creat de acesti țigani, în biserici, în centrul orașului, în parcările centrelor comerciale, în piață centrala! Sa mobilizati, buzoienii, pentru ca aveți mijloace, iar cititorii dvs., susțin asemenea inițiative! Plângerile penale, raman pe birourile polițiștilor sau, în cel mai bun caz, procurorii dau neinceperea urmăririi penale!!!

 • Politia locală se plimbă cu autobuzul.

 • Bine…, cu respectul fata de biserica si preoti, e o alta discutie…:)
  Cea mai mare forma de manipulare din lume. E anul 2020, treziti-va.

 • E vorba ca nu te mai simți în siguranță, nici măcar când îți pomenești o ruda, printr-un parastas sau pomana. Pana una alta, ne păstrăm tradițiile strămoșești. Fiecare e liber sa aleagă biserica sau preoții, care slujesc în ea sau nu. Altul a fost subiectul pus în discuție și, anume, ca etnia roma, țigănia, nu mai are limite, fura și distruge, unde și când are chef, iar, politia………………….

 • Cand la conducerea societatii sunt oameni ajunsi din nimic, nelegiutii fac regulile .

 • Comentarii de prisos domnule Tereacă! Nu se va schimba nimic, poate doar de fațadă, nimeni nu va lua nici o măsură! Şi stiti de ce? Pentru că personajele acestea votează bine, cum trebuie, în grup, în masă şi cu cine trebuie! Pe Boscodeală nu cumva Simileasca l-a ținut ani în şir la primărie? Ia vedeți la secțiile de votare din zonă cine a câștigat alegerile de fiecare dată? Aşa că. ..despre ce măsuri doriți să fie luate?

 • aceste fenomene sunt efectul ,cand preotul indruma la comanda ,cu cine sa voteze enoriasii.dzeu va iubeste si voi la fel,ochiul lui draku.

 • Acolo e de competenta firmei de paza ce pazeste perimetrul, sau e platita sa faca asta dar nu o face.
  Si a celor ce organizeaza astfel de intalniri publice si nu asigura perimetrul.
  Nu are nici o treaba Politia sa faca ordine in casele oamenilor si alte cladiri private. Politia nu ar trebui sa se ocupe cu astfel de prostii.

  Cand oferiti pomana e normal ca sa fie bataie pe pomana. Ar trebui sa asigurati perimetrul cand faceti asa ceva. Ca Becali cand face pomeni la poarta casei, aduce si paza sa asigure perimetrul.
  Daca nu sunteti capabili sa asigurati perimetrul atunci nu mai incercati sa pareti darnici, ca intr-o zi din cauza fatarniciei voastre o sa provocati o tragedie, si pe buna deptate va trebui sa platiti pentru asta scump, ca voi ati provocat tragedia prin ignoranta voastra.

 • „Fățărnicie” , fii puțin atent la subiect! Poate mama ta, sora ta, soția ta, vreo ruda a ta, te îndruma despre rânduiala strămoșească, de a duce bucate, spre sfințire la slujba de pomenire a mortilor, în biserica, unde, momentan, nu exista firme de paza, care sa asigure perimetrul, ci Politia e cea, care se ocupa, ca țiganii, sa nu își facă veacul, cu scopul de a fura și a distruge. Țiganii, pe care și tu ii susții din banii tai și, sa te fereasca Dumnezeu de furia lor, iar tu, sa nu fii în imposibilitatea sa te aperi sau dacă o faci, politia sa îți întocmeasca un dosar penal.

 • În urma cu câteva minute, Romica a înjurat, a scuipat, timp de o ora în jurul acestei biserici. Chiar nu o auziți?! Sunteti atâția locatari, la blocurile din jur! Aveți copii!!! Ea, impreuna cu gasca de aurolaci, își fac de cap, în continaure. Suntem sătui de drogații ăștia, chiar nu găsiți o soluție, sa ne scăpați de ei?! Nu de alta, dar noi ne-am saturat și de ei și de legile prost făcute!!! Romanii, mai conduc instituțiile, care trebuie sa facă ordine și sa asigure liniștea, comunității buzoiene?

 • Azi am fost în biserica cu o coliva pentru părinții mei, decedați. Nu știu ce s_a întâmplat, ca nu a fost picior de polițist, iar țiganii au făcut ravagii, unul dintre preoți, alergând cu cadelnita după ei. Nu știam încotro sa ma duc, ca să scap de hoții de țigani. E biserica mea de suflet, dar va rămâne fără enoriași, la felul în care s-a desfășurat parastasul pentru Moșii de Iarna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.