Un hoț ce fusese arestat a fugit din curtea spitalului din mâna polițiștilor

Martorii au numărat patru focuri de armă! Au fost trase în această seară în vecinătatea spitalului județean.

Un puști de 15 ani, arestat pentru furturi repetate, a fost adus pentru controlul medical la UPU Pediatrie (conform procedurii) – înainte de a fi încarcerat peste noapte în arestul IPJ Buzău.

După consult, puștiul a fugit din curtea spitalului, de sub escorta polițiștilor.

Oamenii legii au alergat după el și au tras patru focuri de avertisment înainte de a-l prinde.

IPJ Buzău: „Patru focuri de avertisment. EVADARE!”

„În cursul acestei zile, instanța a emis un mandat de arestare preventivă, pentru un tânăr din Buzău, în vârstă de 15 ani, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de furt.

După eliberarea mandatului de arestare, polițiștii au continuat demersurile procedurale, sens în care minorul a fost condus la o unitatea medicală, pentru control de specialitate.

La ieșirea din secția de pediatrie, minorul a fugit, iar polițiștii au pornit în urmărirea lui, fiind prins imediat, context în care a fost necesară utilizarea armamentului din dotare, pentru tragerea unor focuri de avertisment în plan vertical, fără a fi rănite persoane.

În cauză, sub coordonarea parchetului, polițiștii au demarat cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare”.

Minorii între 14 și 18 ani răspund penal dacă au comis fapta cu discernământ.

Conform noului Cod Penal „evadarea din starea legală de reținere sau de deținere se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.