Un indicator intens criticat! Deja Trans Bus nu mai circulă pe aici!

Nici două luni n-a ținut minunea de a beneficia și noi de transport civilizat spre Berca și Buzău”.

Cuvintele de mai sus aparțin locuitorilor din satul Joseni, comuna Berca.

Din cauza indicatorului apărut ieri, Trans Bus a anulat azi cursa de Joseni (înființată la 1 februarie)!

Administratorul drumului a fost nevoit să impună restricția de tonaj (maximum 7,5 tone) din cauza problemelor de rezistență apărute la un mic pod din preajma râului Sărățel:

Ăsta e podul afectat de trecerea anilor

Nu doar autobuzele Trans Bus, dar și autocarele cu turiști spre Vulcanii Noroioși ar putea să facă la Joseni cale întoarsă dacă Poliția Rutieră va începe să aplice amenzi șoferilor!

Localnicii din Joseni i-au cerut ajutor primarului din Berca pentru a fi îndepărtat indicatorul problemă.

Ionel Dobrița, primar Berca: „Luni am organizat o ședință comună, Primăria Berca, Trans Bus, Consiliul Județean și Poliția Rutieră. Analizăm probleme pentru a vedea ce soluții se pot găsi. Toată această întâmplare m-a luat și pe mine prin surprindere”.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Un indicator intens criticat! Deja Trans Bus nu mai circulă pe aici!

 • Auraș, asta cu restricția de tonaj e o FĂCĂTURĂ !
  Îți spun și de ce: socrii mei locuiesc în Joseni și pe podețul ăla trec basculante mari de 40 de tone care zguduie casele pe acolo și nu le vede nimeni.
  Mie îmi pute a șmen cu ăia cu maxi-taxi care trec prin zonă, poți investiga cine „s-a sesizat” așa brusc, de indicatorul ăla?
  Autobuzul 28 era minunat spre Joseni, am mwrs și eu de câteva ori cu el, curat, modern, punctual.
  Poți lua legătura cu domnul Toma, sunt sigur că se pot găsi solutii, o să îi scriu și eu pe buzaucity.
  Făcuseră ceva minunat și trebuia să îsi vage nasul careva să distrugă. Decât maxi-taxi, o să vină socrul să mă ia de la Berca și tot nu merg cu cotețele alea înapoiate maxi-taxi

  Răspunde
 • Efectuati reparatii la pod, nu mai rezolvati voi repede problema cu restrictii…. asa se face peste tot la noi din cate am vazut si nu este in regula.

  Răspunde
 • Localnicii au cerut îndepărtarea indicatorului?! Pe bune?! Chiar așa de rău am ajuns?
  Băi, nebunilor, cereți refacerea podului! Cereți refacerea drumului județean!
  Tereacă, de ani de zile cer reabilitarea acestui drum județean de la Berca la Chiliile și mai departe la Mânzălești. Mare parte din acest drum trecut inclusiv pe hărțile militare nu a fost niciodată asfaltată.
  Tov. Neagu tace mâlc, nu face nimic, iar primarii de pe acea zonă sunt sclaveții lui.

  Răspunde
  • Nu va convine emigrati, sau nu mai votati PSD oilor !!

   Răspunde
 • Pe autoritățile române le ia prin surprindere și zăpada ce cade în luna ianuarie! Se așteptau, probabil, ca zăpada să cadă în luna august.
  Așa și cu podețul, i-a luat prin surprindere că s-a degradat. De parcă nu era în sarcina lor să administreze infrastructura! Să verifice, să constate și să remedieze dacă este cazul.
  De acum înainte începe telenovela rezilienței ce se va difuza pe parcursul multor ani. Primul episod este cu studiul de fezabilitate urmat de oportunitate, impact de mediu, să nu care cumva să dispară vreo specie de insectă comestibilă. Vot în Consiliul Județean, aprobat, căutat surse de finanțare, găsit surse, licitație atribuire, contestație la licitație, desemnare câștigător, face infarct subit administratorul unic al câștigătorului (fiind imunizat), moștenitorii nu sunt interesați de firmă, se reia licitația, se reia și contestația, iarăși se atribuie, este cu noroc, se termină lucrarea dar au trecut mulți ani în care s-au degradat alte obiective… și astfel românii sunt veșnic frustrați și coana Ioropa fericită că am încremenit în subdezvoltare și nu avem cum să facem concurență occidentului civilizat.

  Răspunde
 • Nevasta patronului care a avut cursa Berca-Buzau lucreaza la Drumuri Nationale si Autostrazi,sotul ei , patronul e administrator la Prefectura,doamna a facut sesizare la Politie ca acel pod are probleme si s-a impus acel semn de circulatie ca o razbunare firma lor nemaiavind contract Bz-Berca.Am copilarit in Joseni si casele se zguduiau ca la cutremur cind treceau masini de la Schela Berca,la sonde cintareau 30t,iar acum,ce se intimpla tot trec,caci e nevoie sa asigure interventia.

  Răspunde
 • Va rugam sa va sesizați și pentru mașinile companiilor petroliere de peste 20 t care trec în fiecare zi pe acolo. Daca autobuze nu trec…sa nu treaca nimic…sa nu punem in pericol pe nimeni … Au îngropat zona asta definitiv cu asta,autobuzul ăla era singura raza de soare din ultimii 30 ani,urma să l ducă până la Policiori..asfalt nu,apa nu,canalizare nu,gaze nu….populația îmbătrânită,tinerii daca raman mor de foame pt că nu se pot deplasa la 20 km pentru un loc de muncă din cauza transportului in comun….Ținutul Buzăului…suntem ridicoli..jenanți..

  Răspunde
 • Penibil. S-au scos niste curse pe zona aceea din motive de „lipsa de calatori/profitabilitate”, iar acum decid sa scurteze traseul.

  Spre exemplu in comuna Scortoasa pe traseul Policiori,Beciu,Balta Tocila, Golu Grabicina nu mai exista maxi taxi, s-a hotarat sa se renunte la traseu dupa introducerea acestei curse Trans-Bus. Practic acele sate sunt rupte de lume la momentul actual. As propune sa se desfiinteze comuna Scortoasa din moment ce nu exista apa curenta, gaze, canalizare si mai nou nici transport in comun, nu mai vorbim de farmacii sau alte SF-uri.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.