Un jeep cu doi boi putere. Clipul video a strâns 20 de mii de vizualizări. Care este adevărul despre acest drum cu noroi!

E clipul săptămânii, poate chiar al lunii de la Buzău.

A fost filmat și postat pe facebook de o localnică din satul Jghiab, comuna Mânzălești.

„Nu a fost vorba de o glumă și nici de ceva premeditat, înscenat. S-a recurs la această soluție din cauza unei urgențe medicale. Fără ajutorul boilor, nici jeepul nu putea urca drumul plin de noroi”, a explicat Măndița Dinu.

Localnica s-a folosit însă de prilej pentru a face cunoscută situația către autorități și a pune presiune suplimentară pe primăria din Mânzălești.

„Da, am văzut și eu clipul în această dimineață. Nu-i ceva nou, cunosc bine situația. Atenție însă, drumul respectiv nu este nici măcar comunal. E un drum de exploatație forestieră. Pleacă din satul Jghiab din intersecție, în dreapta, către niște pășuni, fânețe. Pe acest drum mai sunt 3-4 gospodării, restul s-au mutat. Problema e că acolo este o pantă mare de peste 50%, e dificil să pui și piatră. Am făcut asta în urmă cam cu un an. Dar ce se întîmplă, drumul este stricat în fiecare an de cei care vin cu căruțele cu fân împiedicate. Din cauza pantei, blochează roțile și merg cu căruța târâș. Acum au venit și ploile astea, normal că s-a făcut noroi. E o situație delicată, prioritare sunt satele cu mai mulți locuitori. Iar eu, ca primar, chiar m-am preocupat de toate drumurile comunale. Nu poți pune asfalt, doar pentru 3-4 case”, ne-a declarat Valeriu Beșliu, primarul din Mânzălești.

 

Posted by Mandita Dinu on 8 Februarie 2018

Citește și articolul: EXCLUSIV! Revoluție în județ! Berca, Gălbinași, Țintești și Stâlpu vor și ele la Buzău!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Un jeep cu doi boi putere. Clipul video a strâns 20 de mii de vizualizări. Care este adevărul despre acest drum cu noroi!

 • Intrebare..ce cauta jeepul asa cum ii spuneti d.vs la un suv, pe un drum desfundat? Cum sa reziste acel drum daca este stricat de masinile cu tractiune integrala?urgenta medicala?nu cred…poate doar adrenalina

 • Eu aruncam masina aia.orice masina de teren buna urca acel deal.da.i foc masinii ca e panarama.

 • Ce sa faca rabla aia… ca masina nu este.
  Vesticii au aruncat-o la fier vechi si romanii s-au dus sa o culeaga de acolo sa o inmatriculeze in Bulgaria ca n-au bani si sa circule cu ea in Romania.
  Dar fiind prosti nu s-au prins ca rablele alea sunt aruncate la fier vechi de vesticii cu un scop, si anume acela ca sunt praf si abia se deplaseaza pe asfalt.

  Cat despre aia cu urgenta medicala… mai minte omul, dar nici chiar asa. Probabil in mintea lor sensibilizeaza media si viralizeaza treaba daca spun ca avea nevoie medicala sa se duca in mijlocul campului.

 • Pingback:

 • Pingback:

 • 1.Oamenii aceleia chiar locuiesc acolo,nu e vorba nici de adrenalina nici de imagine.
  2.As vrea sa va vad cu cea mai performanta mașina de teren daca urcați permanent pe un drum de pământ pe timp de ploaie
  3.acei oameni din acel sat au făcut și modernizat locuințele pe promisiunea primarului Valeriu Beșliu de când a ieșit primar din 2008 că li se va pietrui drumul.
  4. Aceasi persoana in urmă cu 8 zile a fost nevoit la 10 seara sa își urce pentru a ajunge acasă cu copilul nou născut și mama operata de cezariana tot în același mod pe o distanta de 2km.
  5.Ce sa strice mașina cu tracțiune integrală la drum,daca el este plin de noroi,sau mai nou cum se pietruieste drumurile in Manzalesti,cu pietriș amestecat cu mocirlă din gârlă din apropiere (deci punem mocirlă peste mocirlă)
  6.Intamplarea mea personală,de acum doi ani,când pentru copilul meu de 7 luni,cu febră 40,in aceeași comuna,sub aceeași conducere,pe timp ploios,pe un asemenea drum (chiar județean)204M(Grunj-Bisoca)mi-a fost refuzat accesul ambulanței din cauza starii drumului,așa că acele comentarii despre mașina sau șofer, adrenalina sau ce a căutat acolo mă lasă rece, întrucât știu pe propria piele ce înseamnă.
  Acum vă întreb:
  Dacă ați locui în asemenea zonă și ați fi in același situație aproape zi de zi,ce ați face?

 • NU VREAU SA FIU RAUTACIOS
  DACA NU SE POATE CU MASINA, SA MEARGA PE JOS
  NU PESTE TOT SE POATE AJUNGE CU MASINA
  SAU ALTCEVA:

  SFATUL MEU PT CEI DIN ACEA ZONA
  SA ISI IA FRATE UN ARO CU MOTOR DE BRASOV SI VOR URCA FARA PROBLEMA
  CUNOSCATORII SI POSESORII DE ARO SA SPUNA DACA NU AM DREPTATE!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.