ACUM, plângere: „Un km în 30 de minute!” Care e cauza

Mii de buzoieni s-au mutat în ultimii ani din oraș – de la bloc, în comuna Mărăcineni la casă.

Apă, canal, transport public există deja, urmează drum pe două benzi (sau o bandă + pistă de biciclete) și alimentare cu gaze. Locuri de casă sunt, astfel că migrația va continua.

PROBLEMĂ MARE

Avantajul curții cu gazon va prezenta și un neajuns. Ieșirea de pe drumul județean către oraș va fi din ce în ce mai dificilă.

ACUM, mesaj șofer: „O jumătate de oră am făcut de la Poliția Mărăcineni până aproape de pod! Deci 1 km în 30 de min. Ca-n București!”

Cauze blocaj:

1) Traficul intens de pe E85 și DJ 203 K

2) Dopul care se formează în rondul de la Dedeman care se prelungește până pe pod

Cerere

Tot mai mulți cetățeni solicită ca la intersecția dintre E85 și drumul județean dinspre Mărăcineni să se facă ROND. „Așa cum s-a făcut dinspre Vadu Pașii la Autorolla așa ar trebui procedat și aici”.

Temerea e însă că șefii CNAIR de la București nu vor accepta fără o considerabilă presiune politică.

Speranțe

O speranță apropiată ca timp e că traficul de pe pod se va reduce puțin o dată cu deschiderea podului de la Vadu Pașii.

Alta, mai mare, dar mai întinsă în timp (5-10 ani), e viitoarea autostradă Ploiești – Buzău – Focșani. Atunci traficul pe E85 se va înjumătăți (cel puțin), iar ieșirea dinspre Mărăcineni va deveni facilă.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „ACUM, plângere: „Un km în 30 de minute!” Care e cauza

 • Bună ziua! Toma a intervenit in județul Buzău (deși treaba lui era doar pt oraș) prin faltul că a ajutat masiv la eliminarea operatorilor privați și a introdus flota proprie Transbus operator unic… DE CE NU SE OCUPĂ ALATURI DE TITEL LA INSISTENTE POLITICE VIZAVI DE INTRODUCEREA UNUI ROND LA CAPUL PODULUI SPRE MĂRĂCINENI???

  Răspunde
 • Problema mare este la CJ Buzau. Si tot traficul generat de podul de la Manga este o problema. Mare noroc au ca nu se face blocaj si intre Autorolla si Focsanei. Aleg cei de la CJ Buzau niste firme de te doare capul… Daca era gata podul de la Vadu Pasii ar mai fi eliberat traficul din zona Maracineni, dar cum CJ Buzau alege doar firme „Trei Paduchi SRL”, mai avem de asteptat.

  Răspunde
 • UN SFAT PENTRU DUL TITEL…..STIU CA ARE UN JURIST ISTET…..SA REALIZEZE CA LA BRASOV….EXTINDEREA ORASULUI BUZAU CATRE COMUNELE LIMITROFE…..DOAR CA INFRASTRUCTURA VEZI PREJMER….LOCALITATEA DE LINGA BRASOV …10 KM, ASA REZOLVATI FARA DOCUMENTATII DE LA CNAIR SI ETC….SUCCESC DLE JURIST DIN MARACINENI CARE AI LOCUIT IN BUZAU…..

  Răspunde
 • Alimentare cu gaze la Maracineni …!!!??? DE CAND ARE MARACINENIUL GAZE !!??…haide mai oameni buni , nu mai mintiti lumea.

  Răspunde
 • nu mai bine mesteriti un pod in amonte de cel de pe E85 ? (potoceni,matesti)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.