Un nou parc în Buzău ? Primăria vrea să atragă fonduri europene! Iată unde ar urma să se amenajeze!

Nou parc ar urma să se desfășoare pe o suprafață de 4 hectare, în continuarea parcului Tineretului înspre râul Buzău, după cum se poate observa din fotografia alăturată.

„Există acolo o suprafață importantă de teren nefolosită. Uniunea Europeană finanțează proiecte pentru refacerea zonelor degradate care pot căpăta funcțiuni de relaxare. Iar terenul respectiv se încadrează, pe o parte din suprafața lui a funcționat o groapă de gunoi. Acolo ar urma să se amenajeze spații verzi, piste de biciclete, locuri de joacă, alei pietonale, un heleșteu etc. Vom depune un proiect pentru această zonă în valoare de 2,8 milioane de euro cu denumirea – Regenerare spațiu urban adiacent parcului Tineretului”, a declarat, pentru buzoienii.ro, Luminița Colțeanu, șefa departamentului pentru proiecte cu fonduri europene din Primăria Buzău.

Complex sportiv cu bazin de înot și terenuri de tenis

Pe lângă acest proiect, cu șanse de a fi declarat eligibil, primarul C-tin Toma a anunțat că municipalitatea va finanța de anul viitor, din fonduri proprii, construcția unui complex sportiv care să cuprindă și un bazin de înot acoperit.

„E vorba tot de zona din spatele actualului ștrand. E terenul primăriei și e nefolosit. În primul rând vom construi un bazin de înot acoperit. Complexul va include pe lângă bazin, saună, jacuzzi, vestiare, o sală de forță etc. Tot acolo municipalitatea va amenaja patru terenuri de tenis de câmp acoperite și alte șase în aer liber. Proiectul va cuprinde și o sală cu mai multe mese de tenis de masă”, a spus Toma pentru buzoienii.ro.

După ce șoseaua de peste dig se va asfalta (click AICI) și se va înființa și noul parc în prelungirea complexului sportiv, primarul ia în calcul, pe viitor, inclusiv amenajarea unei faleze pe marginea râului Buzău.

Citește și articolul: Iată ce șosea urmărește să amenajeze Toma pentru dezvoltarea unei noi zone din oraș

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

Citește și articolul: Se va mai circula măcar pietonal pe vechiul pod de la V. Pașii ? Iată ce decizie s-a luat!

loading...

4 comentarii la „Un nou parc în Buzău ? Primăria vrea să atragă fonduri europene! Iată unde ar urma să se amenajeze!

  • Dl .Toma are proiecte foarte ambițioase și frumoase .Eu îi doresc succes și să auzim de bine .

    Răspunde
  • Foarte frumos dela început am avut încredere în inginer

    Răspunde
  • O situatie similara a fost in municipiul TARGU-JIU.Acolo,in spatele Parcului Central, pana pe malul Jiului era o zona plina cu gunoaie.Acum, in acel loc s-a amenajat faleza JIULUI si o zona de promenada de toata frumusetea!Poate vede cineva din cadrul Primariei Buzau transformarea acelei zone si aplica acelasi lucru in BUZAU.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.