Un pasaj pietonal de la Chișinău a primit numele Buzău!

Fotografiile au fost postate recent de președintele CJ Buzău, Emanoil Neagu:


Pasajul pietonal dintre Bd. Decebal și str. Titulescu din Chișinău a primit numele „Buzău”.

În interiorul pasajului sunt fotografii reprezentative ale județului Buzău:Pasajul pietonal și parcul de la suprafață (scuarul Titulescu) din sectorul Botanica din Chișinău au fost modernizate de Consiliul Județean Buzău. În fotografiile de mai sus alături de Emanoil Neagu apare doamna Diana Guba, pretorul sectorului Botanica. La Chișinău, pretorul este precum un primar de sector la București.

Așa arăta pasajul înainte de modernizare

Eforturi de unire vs „Faceți la Buzău, lăsați Chișinăul!”

Evident, sunt buzoieni care se întreabă dacă nu cumva era mai bine ca onor CJ Buzău să fi lăsat Chișinăul și să fi băgat banii într-o investiție necesară locuitorilor din jud. Buzău.

Întrebarea e pertinentă, iar răspunsul, la fel de pertinent, al susținătorilor acestor investiții în Republica Moldova e că aceste mici eforturi merită întru totul întrucât „locuitorii Republicii Moldova sunt români de-ai noștri, care trebuie ajutați să se întoarcă acasă, la România, după ce au fost lăsați în mai multe rânduri de statul român pradă rușilor”.

CJ Buzău s-a ocupat și de modernizarea parcului de deasupra pasajului „Buzău”

Dacă statul român și instituțiile sale centrale fac puține lucruri importante pentru Republica Moldova, mai multe reușesc primăriile și Consiliile Județene din România.

Dacă statul român face doar din gură, îndeobște simpozioane și poduri de flori, iată că UAT-urile din România realizează lucruri concrete, palpabile de către locuitorii de dincolo de Prut.

Iar Buzăul, atât cu Consiliul Județean, cât și cu Primăria Buzău, grație unor șefi de administrație cu adevărat patrioți (Emanoil Neagu și C-tin Toma), e pe primele locuri din țară în efortul de realizare a unirii – care ar fi cea mai mare realizare a României din ultimii cel puțin 50 de ani.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Un pasaj pietonal de la Chișinău a primit numele Buzău!

 • Da,ai dreptate,sunt romani de-ai noștri,dar asa sunt și cei de la Zalau de ex.Trebuie sa le facem și acelora un pasaj din banii buzoienilor?Apoi despre unire,cine ar vrea sa se unească cu un stat atât de corupt ca România,acaparat de politicieni,magistrați,escroci?Își pregătesc cumva oficialii buzoieni cetățenii moldovenești în caz ca se strica treaba pe aici?Au și ceva proprietăți pe acolo?

  Răspunde
 • Alooo șefu Neagu, la noi când terminați drumurile din județ???

  Răspunde
 • Nu vă mai inflamați! Trebuie să ciugulească și gurița lui Emi ceva sinecuri. Are proprietate mare, n-o poate întreține doar din indemnizația de funcționăraș. Dacă nu faci nimic nu ciugulești nimic. Și a mai găsit și o pretoriancă pe post de farmazon!

  Răspunde
 • Domnule reporter, in cazul in care domnul Nistor Bogdan își va muta activitatea altundeva, de la Chișinău, va veți menține opțiunea ideologică prezentată mai sus (care, fie vorba intre noi, se numește instigare și este infracțiune, in dezacord cu articolul 1 al constituției, atât a Republicii Moldova, cât și a României) ?

  Dar susținerea Chișinăului de către administrația Buzăului va mai continua ?!

  Răspunde
 • Traducerea in limba engleza face toti banii. Fripturision 100%!
  Grunjul de la Manzalesti = The Grunj from Manzalesti
  Atata s-a putut.

  Răspunde
 • Tereacă, de ce nu spui cât au costat aceste modernizări efectuate din banii buzoienilor?
  Tereacă, noi ne rupem mașinile pe drumurile județene buzoiene neasfaltate (în 2023?!), nu avem apă potabilă și canalizare în mediul rural, iar încălzirea o facem cu lemne, iar neica nimeni Neagu bagă banii noștri în moldoveni.
  Mă doare sufletul când merg la țară, în zona de munte a județului Buzău, pe un drum județean pietruit an de an (și așa fac unii banii), ce nu a mai văzut asfaltul de prin 1986.
  Avem atâtea atracții turistice în județ, dar nu avem cum să ajungem la ele.

  Dacă ar avea de ales între unirea cu România și cea cu Rusia, sunt ferm convins că moldovenii ar vota, în marea lor majoritate, unirea cu Rusia. Ei nu se consideră romani, ci, în cel mai bun caz, moldoveni, dacă nu chiar ruși. Dragoste cu sila nu se poate.
  Moldovenii au cerut și au primit cetățenia română pentru că România este în UE, nu pentru că România.
  Banii tocați de ai noștri în Republica Moldova nu au, aproape, nicio legătură cu unirea. Sunt alte interese, sunt bani care nu se pot verifica (că de parcă mai există procurori în țară asta).
  Sunt mâhnit că cei care ne conduc nu sunt români cu noi românii, cei care am ales să rămânem aici, nu să plecăm în țări străine.

  Răspunde
  • Adevărat grăiești, d-le Radu!
   Neagu aruncă cu banii pentru că nu sunt ai lui. Ar trebui să fim întrebați, ar trebui ca consilierii județeni să de opună, măcar cei din opoziție. Dar, care opoziție?! La Buzău?!

   Răspunde
 • Neagule, ne-am săturat de tine!!!
  Ne-am săturat să nu faci nimic pentru buzoieni!!!
  Să ai parte de tot binele pe care l-ai făcut buzoienilor!
  RUȘINE!
  Dă-i în (cenzurat) lor de moldoveni! Noi, buzoienii, nu contăm?! Doar la vot?! Sau nici atunci, că nu există adversari…
  Va să vină și vremea de dat socoteală…

  Răspunde
 • Lasati-i pe moldoveni in pace, ca daca va mai agitati cu atata unire, sa nu-i uneasca rusii pana la urma, cum au patit ucrainienii.

  Răspunde
 • Neagu e pe val. Cu votanții care au doua clase, mai iese cel putin 20 de ani președinte. Sa tot fakă pasaje, poduri de flori, construcții monumentale și sa conducă împreuna cu domnia sa Felix Rache, cu Adrian Petre și cu restul organizației hisbala sau hamas in califatul aiatolahului Colacu.

  Răspunde
 • Pentru a ne înfrăți si mai bine, propun ca administratia de la Chisinau sa renoveze pasajul de la gara Buzau si sa-l denumim pasajul Chisinau!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.