Un pic de fericire! Excursie de neuitat în Grecia pentru zece tineri speciali din Buzău

Zece copii și tineri din Buzău mai puțin favorizați de soartă s-au putut bucura de o vacanță deosebită (notă: nu toți apar în fotografii).

Trei zile în Grecia, unde au vizitat Meteora și Salonicul, și două în Bulgaria.

Cinci dintre ei se deplasează în fotolii rulante din cauza unor parapareze, iar cinci suferă de autism ori Sindrom Down.

Toți zece (patru fete și șase băieți) au fost însoțiți de părinți, iar excursia s-a înfăptuit grație doamnei Milica Neagu (președinte Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic – România filiala Buzău)  și a lui Eduard Nicolescu (șeful Centrului pentru Recuperare, Reabilitare și Educație Specială Buzău).

Costurile cu transportul, cazarea și masa au fost suportate de părinți și de ASCHF-R, iar Eduard Nicolescu prin relațiile și cunoștințele sale a făcut ca părinții să cheltuie cât mai puțin (reduceri la cazare, masă, bilete de intrare la obiective), dar grupul să vadă cât mai multe.

Aceasta a fost a doua excursie organizată de ASCHF-R și CREES în ultimele luni, după ce în octombrie zece tineri din Buzău, toți în fotolii rulante au vizitat pentru cinci zile Croația (cazarea a fost suportată de un preot catolic).

„Două excursii fabuloase, fără nici cel mai mic incident. Cine a organizat excursii, mai ales peste graniță, cu grupuri de copii cu astfel de nevoi speciale, știe ce înseamnă.  Sunt fericit pentru că le-am putut oferi acestor copii, inclusiv părinților mult încercați, aceste zile frumoase. Puțini știu, dar unii dintre acești tineri n-au mai ieșit cu lunile din casă, darmite să facă o excursie în străinătate” – Eduard Nicolescu, șeful CRRES Buzău

În această seară grupul  s-a cazat în Bulgaria, iar mâine seară este așteptat să ajungă la Buzău.

loading...

Un comentariu la „Un pic de fericire! Excursie de neuitat în Grecia pentru zece tineri speciali din Buzău

  • Oamenii aștia frumoși și inimoși care fac atâtea pentru semenii lor sunt deloc ajutați sau macar încurajați! Iar despre nefericiții aștia de copii și tineri încercați de soarta nu interesează pe nimeni! M-am uitat pe site si are cele mai puține vizualizari Asta arată că și socitatea în general nu numai politicienii nu dau doi bani pe suferința sau pe cei care prin efort și daruire o alina. Îi interesează cu cine se însoara un nimeni, baiat de bani gata care prin grija lui tăticu a prins cu noroc un post de viceprimar! Vai de români vai de România! Plecăciune și respect pentru cei care fac însă ceva pentru semenii lor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.