Un porc mort, unul sacrificat. Iată în ce comună!

Conform unui comunicat de ultimă oră venit dinspre Prefectură în județul Buzău s-a identificat un al patrulea focar de pestă porcină.

„Virusul PPA a fost confirmat la un porc domestic mort într-o gospodărie din satul Amara, com. Balta Albă, unde exista un număr de 3 suine. Un al doilea porc care a murit în aceeași gospodărie, nu prezintă semne de infestare cu pestă porcină africană, iar al treilea – de asemenea fără simptome de PPA – a fost sacrificat preventiv. Măsuri luate: dezinfecția totală atât în gospodăria menționată, cât și în cele învecinate, amplasarea a 2 dezinfectoare rutiere și pietonale în proximitatea gospodăriei, supravegherea zonei de către polițiști și jandarmi, pentru prevenirea transportului clandestin de porci sau carne și subproduse din carne. Prefectul Carmen Ichim a convocat pentru mâine, la ora 10.00, o ședință extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor pentru luarea tuturor măsurilor necesare în cazul noului focar. În acest moment, DSVSA Buzău informează că NU se impune sacrificarea preventivă a suinelor din zona de proximitate a focarului” – comunicat Prefectura Buzău.

Este al patrulea caz confirmat de pestă porcină din Buzău, după cele de la Pănătău, Lunca – Pătârlagele și Puiești.

Acesta se anunță însă cel mai periculos, întrucât spre deosebire de celelalte, care au fost accidentale, de astă dată virusul pare a fi ajuns în Buzău din apropiere.

Mai multe comune învecinate din Brăila au devenit în ultimele săptămâni focare de pestă porcină.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce a pățit astăzi doamna din imagine. Dacă ar fi venit mai devreme… Iată VIDEO  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.