Un „Spital de Izolare” din 1913 îi va primi pe buzoienii infectați cu noul virus

Imobilul a fost inaugurat în decembrie 1913 pentru a servi drept „Spital de Izolare”. O arată chiar „pisania” de la intrarea în clădirea din curtea Spitalului Gârlași.

Iată că imobilul construit în orașul Buzău cu mai bine de 100 de ani în urmă servește acum în lupta împotriva coronavirus.

Deocamdată AICI sunt cazați peste noapte suspecții de C-19. Dacă testul iese pozitiv, suspecții devin pacienți și sunt transferați la Rm. Sărat.

Cum spitalul de la Rm. Sărat își va închide porțile peste câteva zile (mai are doar vreo 25 de locuri libere), AICI vor fi cazați – în zilele următoare – nu doar suspecți, ci și pacienți confirmați cu C-19.

După Rm. Sărat și mun. Buzăul va avea pacienți cu C-19

Conform surselor medicale AICI pot fi cazați în jur de 40 de bolnavi. Într-un alt imobil din curte mai pot intra în jur de 25 de infectați. Dacă și aceste locuri vor fi ocupate, buzoienii cu C-19 ar urma să fie cazați la etajul trei al spitalului din Micro XIV (unde funcționează acum secțiile ORL și Oftalmologie).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Un „Spital de Izolare” din 1913 îi va primi pe buzoienii infectați cu noul virus

  • Don Primarele și Preș CJ mai lăsăm alte probe. inutile gen locomotive, trotuare, împăduriri că de acum incolo vine covitu’pe Buzău. Nu se știe ce mai avem prin magaziile spitalelor dar sigur s-au cheltuit bani pe prostii și nu pe ce trebuie pt. pandemie.Masti, mănuși,dezinfectanți,ventilatoare,echipamente speciale, nimic.Atentie la Buzău acum incepe pandemia, ne-am relaxat prea repede, măștile și distanțarea fizica lipsesc cu desăvârșire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.