Un TEZAUR uman viu. Are 100 de ani. Poveste impresionantă!

100 de ani și 8 luni. Atât are nea Gheorghiță Bădulescu. Deși puțini l-au remarcat, a fost de departe cel mai important personaj urcat la tribuna oficială.

S-a născut în 1918 – anul Marii Uniri

E unul dintre cei mai vârstnici veterani de război din jud. Buzău. A luptat la Stalingrad și a stat apoi nouă ani prizonier în Siberia.

Are o poveste de viață care s-ar transforma în best-seller dacă ar fi scrisă. Omul e o enciclopedie vie și surprinde prin faptul că e activ fizic și cu mintea limpede.

A urmărit toată parada în picioare

„Ar merita și el, dar ar fi ceva deosebit pentru elevii din Buzău, ca nea Gheorghiță, cât încă mai poate, să fie dus la școlile și liceele din Buzău. S-ar reuși cea mai bună lecție de istorie și românism”, ne-a șoptit un apropiat al „omului centenar”.

„Ne-a dat gata când l-am vizitat în satul său, Șarânga (com. Pietroasele). L-am găsit scoțând cuie dintr-o scândură. La o sută de ani! Ne-a spus că face încă treabă pe lângă casă, are un mic atelier într-un șopron și chiar prășește. Singurul incovenient e că pentru a se deplasa are nevoie de baston. Ne-a povestit cum a fost la război și, mai ales, în cei nouă ani de prizonierat în Uniunea Sovietică, unde a trecut prin mai multe lagăre. Ca să ne demonstreze că are mintea brici a început să ne recite poezii învățate când era el mic!” – Iulian Cadulenco, ofițer de presă Divizia 2 Infanterie Getica

Alături de nea Gheorghiță, în tribuna oficială de la Buzău a urcat azi un alt veteran de război.

Domnul care ne face cu mâna e Col.r Angelescu Ion. Are 96 de ani și a luptat la rându-i pe frontul de est. E din Pătârlagele, iar cei din armata de la Buzău s-au ocupat de transportul lui la ceremonia de azi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Un TEZAUR uman viu. Are 100 de ani. Poveste impresionantă!

  • Pentru acesti distinsi cetateni Statul Roman ar trebui sa faca demersuri pentru a le acorda ,,pensii speciale”.

  • Alo, presa, parca spuneati ca tezaurul nostru e la Moscova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.