Un țigan a pus pe jar o sută de înțelepți. A furat flanșele, iar petrolul s-a scurs pe jos

Un nebun a aruncat o piatră în baltă, iar o sută de înțelepți n-o pot scoate. 

Cunoscutul proverb românesc se aplică, puțin modificat, peste situația explozivă de la fosta rafinărie din Rm. Sărat.

Diferența e că nebunul a fost de astă dată un țigan care furat flanșele rezervoarelor pentru a lua câțiva lei pe ele la fier vechi.

Pe țigan puțin l-a interesat că în rezervoare existau substanțe periculoase și că în urma pașilor lui se auzea clipocitul petrolului care se scurgea lacom pe pământ.

Țiganul a făcut rost de bani pentru o cinzeacă, iar acum o sută de înțelepți, dacă nu mai bine, se chinuie și uneori se ceartă între ei cum să facă pentru ca petrolul scurs să n-ajungă în pânza freatică și să declanșeze o catastrofă ecologică.  

La imaginea burlescă a incidentului contribuie și faptul că s-a produs taman când la cârma prefecturii a ajuns Carmen Ichim, fosta șefă a Gărzii de Mediu. „Așa ceva…n-aș fi crezut”, a admis și doamna prefect.

Ieri, Ichim a comandat o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Vreo sută de inși, înțelepții, s-au strâns într-o sală pentru analiza situația. E drept, unii dintre ei n-aveau nicio treabă, precum Pitiș de la păduri, Wamsiedel de la școli și grădinițe etc,  dar așa e protocolul.

Mai trebuie musai precizat ceva important, care să contureze episodul kafkian petrecut pe strada Costieni de la marginea Râmnicului. Terenul e al unei firme Venus Oil Reg. Rezervoarele sunt ale unei firme de fier vechi, Remat Metal. Iar petrolul aparține unei a treia societăți, Albina Carpatică. Niciuna din ele, chiar dacă în curte aveau o bombă, n-a năimit un amărât de paznic. Iar țiganii au dat buzna. Cică într-un rezervor ar fi și acid sulfuric. Spor la treabă băieți.

 Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.