Un triunghi s-a transformat în cerc! Vezi foto de la fața locului. MODIFICARE

Sunt imagini din această dimineață din intersecția din fața gării CFR Buzău.

Scuarul din mijlocul intersecției și-a schimbat forma geometrică. Din triunghi a devenit cerc.

În acest fel, circulația din zonă se va desfășura respectând regulile unui rond.

Consecință:

Conform informațiilor primite de reporterul buzoienii.ro parcarea taxi din fața gării va fi desființată. Va fi voie a se opri în fața trotuarului doar pentru câteva secunde pentru preluarea clienților și atât .

În mijlocul rondului se vor amplasa o locomotivă de epocă pe abur (model Malaxa 1934) și un planiglob care va informa că Buzăul este (conform calculelor unui profesor universitar din Pitești) cel mai mare ora din România situat pe paralela de 45 de grade.

În mijlocul rondului s-au turnat deja cele două socluri pe care se vor amplasa locomotiva și planiglobul

Noutatea poziționării geografice a Buzăului de datorează faptului că Pământul este turtit (și nu perfect rotund), astfel că în mod real paralela de 45 de grade ar trece prin orașul Buzău.

loading...

6 comentarii la „Un triunghi s-a transformat în cerc! Vezi foto de la fața locului. MODIFICARE

 • Paralela 45 este pozitionata cu 16,2 km mai la N decat cea de pe harta. Nu trece nicidecum prin mun. Buzau, ci numai prin jud Buzau. Mai precis trece prin Smeeni, care este mai la Sud de Buzau.
  Dar ma rog, vorba cantecului: Dunare daca n-aveam, Oltul Dunare-l faceam. Parca d-l Toma nu poate sa salte paralela 45 mai la nord?….[Leo]

 • Daca n-ar fi de ras, sigur e de plans! Ce-o mai fi insemnand si prosteala asta? S-a mutat paralela 45 de cand a devenit ala profesor universitar la Pitesti si Toma primar la Buzau? La o privire mai atenta, pe care harta, planiglob sau glob vrei tu, observi ca paralela 45 trece la vreo 20 km mai la sud de Buzau. Si pana la urma, ce mare motiv de mandrie o fi asta? Probabil ca l-o fi ajutand pe Toma sa castige voturi. Ma intreb, cum? L-o fi ajutand sa castige voturile celor cu mintea tulburata din oras? Posibil! L-ar ajuta, ca-s multi tare! Mai am o intrebare. Unde o fi gasind numai persoane d-astea de va(r)za (ca si ala dupa numele caruia a botezat un copac in Crang – alta vrajeala), ce emit tot felul de elucurbatii pe care domn’ primar le apreciaza?
  Cat despre taximetristii care vor opri cateva minute sa lase clienti ….. Atat timp cat s-au transformat in vectori de propaganda electorala … (Deunazi m-am urcat la unu’ in masina si mi-a facut capul terci, privind realizarile marelui primar Toma, pret de 3 km cat am mers cu el, fara ca eu sa scot o vorbulita, ba i-am mai platit si cursa). Dealtfel se poate vedea cat de corecti (si protejati) sunt si in noua parcare pentru ei, de 8 locuri, din fata fostului sediu al CA.
  Si inca ceva. Ar fi putut foarte bine sa ramana triunghi. Daca dirijai circulatia ca intr-un rond nu era nici o problema. Asa cum in alte intersectii din oras, 4 bete infipte in asfalt reprezinta un rond! Sau e posibil ca triunghiul ala sa fi fost neiscriptibil ….
  Poate in curand descopera cineva ca, de fapt, Vasile Roaita a murit cu mana pe sirena in curte la Metalurgica. Pai nu facem si pentru el un monument?
  Avem avion, avem locomotiva, ce lipseste? Ati ghicit! Caruta! In mandatul viitor ….

 • Mi-a venit o idee! O lansez in dezbatere publica! Sa se-nfiinteze un muzeu al mijloacelor de deplasare in Buzau. Avem traditie in aviatie, avem avion. Avem traditie in CFR, avem locomotiva. In transport auto n-avem traditie, dar avem in comercializarea automobilelor. Gasim usor un Opel de 50 de ani, proaspat adus, cu 5000 Km la bord, folosit doar de o batranica in Germania, de acasa la cimitir. Ce mai ramane? Caruta! Traditie avem la greu! Stiu si de unde o luam. Il convingem sa o doneze pe ala care trece zilnic in viteza cu ea prin rondul cu avionul. La cum nu-l intraba nimeni de nimic sigur e o piesa de patrimoniu, valoroasa, iesita pe portile vestitei fabrici de la Tintesti.

 • Prin municipiul Buzău trece cine vrea domnu’ primar. Inclusiv Paralela 45.
  Dar nu era pe Unirii, la parterul blocului 16F?! Stai, că aia este altceva.
  Ce mai contează ce paralelă trece.

 • Locomotive, avioane si alte atelaje, sau fantani “arterizene”…le faci cand ai rezolvat problemele reale ale orasului, nu inainte.
  Kaizen, dom’ primar, kaizen !

 • Sper ca rondul nu e unul mic, nu de alta, dar cu o locomotiva in el, nu mai vezi ce este dupa si te poti trezi cu vreun schumacher care ia rondul in viteza si te injura ca nu i-ai dat prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.